Bitcoin (BTC) Update: Kan de prijs zich herstellen na flinke daling?

733 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers daalde vandaag flink. De huidige prijs is 18,835.82USD. De hoogste prijs ooit lag rond $42.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Het lijkt erop dat de koers van bitcoin momenteel een korte pauze heeft ingelast tijdens het wekenlange stijgen naar een all time high van $42.000. Geen gek beeld wat voorlopig de trend kan gaan zetten. Waarbij het de vraag is of we stand gaan houden boven de $30.000 of dat we lagere levels gaan zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aan de hand van de grafieken gaan we bekijken waar de koers zich de komende tijd heen kan gaan bewegen. Waarbij we mogelijk kunnen inschatten of de huidige all time high voorlopig blijft staan, of dat we deze binnen aanzienlijke tijd toch weer gaan breken. Een consolidatiefase lijkt voor de hand liggend.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we de eerste grafiek erbij pakken en kijken naar de koers van Bitcoin op het 4-uurs tijdframe. Zien we dat de koers interessante bewegingen aan het maken is. Daar waar de koers momenteel op een hele belangrijke support ligt. Zien we dat het de bottom is van een range, waar de koers tussen kan gaan consolideren.

Echter lijkt het erop dat de koers rond het huidige level boven de $31.500 moeite heeft om zich staande te houden. En als hier geen flinke bounce met volume komt, kan het zijn dat de koers snel zal gaan breken naar beneden. Met als gevolg een kans op $27.500. Echter zien we daar al een eerder aanraken, met kans op flinke terugkeer omhoog.

Bitcoin (BTC) Update: Kan de prijs zich herstellen na flinke daling?

Voorlopig lijkt de push omhoog er dus niet zo snel in te zitten. We zien lower highs en een langzaam vormende downtrend. Dat betekent echter niet dat de koers direct in een bear market terecht zal komen.

Een retrace kan ook bullish zijn. Het is afwachten hoe de koers zal gaan reageren rond het huidige level van $31.500 en of deze zich omhoog weet te drukken richting $34.500. Waar de bovenkant van de range te vinden is.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Als we een stuk inzoomen en de 1-uurgrafiek van BTC erbij pakken zien we een flinke neerwaartse druk. Met het doorkruizen van de support rond $34.500. Een belangrijk punt waarbij het breken dus zoals verwacht volume met zich meebrengt. Het testen van $31.500 is dan ook niet gek en verwacht. Maar lijkt momenteel weinig bullish volume te geven.

Een doorbraak zal waarschijnlijk ieder moment inzetten, met de kans op een test van $27.500. Mochten we daar ook niet bullish volume zien dan kan de downtrend zich echt gaan inzetten met als gevolg nog latere prijzen op de markt van Bitcoin.

Bitcoin (BTC) Update: Kan de prijs zich herstellen na flinke daling?

Het lijkt er dus momenteel op dat we na wekenlange stijging toch weer een rustige periode in gaan. Met een potentieel langere periode waarbij we prijzen onder de $30.000 gaan zien, en wellicht dicht bij de $20.000.

Daarbij zijn key levels waaronder $27.500 belangrijk om te bekijken waar de koers zich op korte termijn zal begeven. Een spannende tijd, waarbij we al snel flink wat schommelingen kunnen zien.

Lees meer over:
Technische Analyse