Bitcoin (BTC) Update: heeft koers genoeg volume om $11.000 te breken?

Bitcoin (BTC) Update: heeft koers genoeg volume om $11.000 te breken?

Door CryptoTargetsBitcoin (BTC) begint de week lichtelijk in het groen. Zal de koers doorpakken of een retrace krijgen vlakbij het belangrijkste deel van de fibonacci indicator?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Na de toch wel grote daling van 1 tot 6 september heeft Bitcoin zijn tweede retrace exact op het 0.618 level van de fibonacci indicator gemaakt (eerste witte pijl).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is iets wat veel cryptocurrency's doen na een grote daling. Vervolgens zien we dat Bitcoin na zijn retrace op het 0.0618 level een retrace op het daar onderliggende 0.5 level heeft gemaakt. Dit was exact op $11.000.

Wat we nu zien is een stijging naar het wederom daar onderliggende fibonacci level op 0.382 (derde witte pijl).

Zal de prijs vanaf hier een retrace maken? Zo ja, dan is het erg gebruikelijk dat we verder dalen naar level 0.236 op $10.400 en vervolgens richting de onderkant op $9.900.

Bitcoin (BTC) Update: heeft koers genoeg volume om $11.000 te breken?

Bitcoin (BTC) 15-minutengrafiek

Verder ingezoomd op de 15-minutengrafiek zien we ook dat de koers ook in gevecht is met een lokale weerstand. De koers probeert nu voor de tweede keer hierover heen te klimmen, maar dat blijkt nogal lastig te gaan.

Dit zal onder andere te maken hebben met de fibonacci retracement indicator.

Mocht Bitcoin wel over dit level stijgen, dan kunnen we rekening houden met een tweede weerstand op circa $10.900.

Bitcoin (BTC) Update: heeft koers genoeg volume om $11.000 te breken?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we ook nog een weerstand. Dit is een aflopende weerstand vanaf de twee hoogste toppen dit jaar. We kunnen dus spreken van veel weerstanden rond het level, waar de koers zich nu begeeft.

Krijgen we snel een dip? Dan kunnen we het rode scenario aanhouden. Dit is een retrace vanaf circa $10.800 richting de voor alsnog open gap op $9.660.

Weet Bitcoin alle weerstanden te doorbreken? Dan is dat bullish en kan de koers het groene scenario volgen terug richting de hoogste toppen dit jaar op $12.400.

De open GAP ligt bij de rode pijl linksonder op de foto.

Bitcoin (BTC) Update: heeft koers genoeg volume om $11.000 te breken?

'Meer volume graag'

Mocht Bitcoin door alle weerstanden heen willen stijgen, dan moet er wel flink wat volume bij komen. Dit is niet geheel onmogelijk aangezien veel investeerders nu in de dip bijkopen, vooral omdat we dit jaar de 4e Bitcoin halvening hebben meegemaakt.

Over CryptoTargets

Wil je gratis meer leren over TA (technische analyse)? Bekijk de website van CryptoTargets.

Of praat gezellig mee over de laatste koersbewegingen met ruim 370+ andere Bitcoin fanaten via de Telegram groep van CryptoTargets.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties