Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $10.000?

954 totale weergaven

Door CryptocurrencyNederlandBitcoin (BTC) kent een prima week. Bitcoin staat op het moment van schrijven boven de $10.250, nog netjes boven de magische grens van tienduizend dus.

We duiken in de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekgrafiek

We bekijken eerste de weekgrafiek van bitcoin. We zien dat BTC vanaf de 200sma rode lijn een aardige reversal maakt met een top op net onder $14.000.

Daar volgde een ‘kleine’ correctie om vervolgens rond $6.000 weer te bouncen. Als we nu kijken hoe BTC de laatste 2-3 weken presteert, dan zie we een duidelijk sterke korte termijn uptrend.

De lange termijn ziet er ook zeer positief uit met een full bullish MA. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat we omhoog gaan en de grens van $14.000 gaan testen.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $10.000?

Bitcoin daggrafiek

De daggrafiek, ook altijd super interessant om die voor de relatief langere termijn erbij te pakken. The only way is up lijkt het, vanaf de $6.500 ging BTC eigenlijk alleen maar omhoog.

Er was even wat resistance van de 200sma rode lijn, een kleine pullback voor de bulls om op adem te komen.

Om vervolgens vol gas door te breken. De $9.000 support deed zijn werk en nu zijn we aangekomen bij een vorige wick resistance. Een consolidatie om even weer op adem te komen zou gewenst zijn, zodat BTC dit tempo kan volhouden.

De resistance ligt zoals gezegd rond dit niveau, daarna pas echt rond de $11.000-$11.000. De support ligt hier rond de $9.000. Blijven we daarboven? Daaronder breken zou een mogelijk bearish correctie triggeren.

MA technisch gezien blijft de daily short trend onverminderd zwaar bullish. Mid/longer term begint het er op de daily ook beter uit te zien, alleen die reversal is nog niet helemaal definitief, we komen immers uit een aardige correctie alweer.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $10.000?

4-uur grafiek

Dan rest ons nog de 4-uur grafiek! Die laat hetzelfde zien als de week- en daggrafiek, het ziet er goed uit. Op deze korte timeframe vormt zich een bearish divergence.

Dat kan op dit timeframe betekenen dat we een kleine zijwaartse of bearish reversal gaan zien.

Dit zou voor de daggrafiek op langere termijn niet heel verkeerd uitkomen, om daar vervolgens weer steun te vinden en de uprally verder te vervolgen

Meer analyses volgen en er over meepraten? Kom langs bij Cryptocurrency Nederland op Telegram.

Bitcoin 4-uur grafiek

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $10.000?

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...