Bitcoin (BTC) Update: Stijging naar $10.500 in de maak?

783 totale weergaven

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin (BTC) koers zit netjes boven de grens van $9.000. Op het moment van schrijven staat de koers rond $9.400.

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers wel boven de descending broadening wedge schiet, maar er nog niet boven sluit. Zolang de koers er onder sluit zie ik de koers in een bearish scenario een verder dip maken om een higher low te vormen ten opzichte van de bodem van $3.850 volgens de gele zigzaglijn.

Potentiële targets zijn de $7.700, $6.400 en de 200WMA die tegen de tijd van aanraking rond de $6.000 – $6.250 zal zitten. We hebben eerder ook een tweede test gezien van de 200WMA tijdens de bear market van 2018.

In het bullish scenario wordt de bearish spinning top candlestick van vorige week nog verder genegeerd en sluit deze week boven de descending broadening wedge. Voortzetting richting de groene rechthoek en de $10.800 tot $11.000 weerstanden.

Hoe de candlestick deze week sluit is dan ook belangrijk. Boven de bovenste trendlijn is bullish. Als de koers er onder sluit dan kunnen we een verder pullback verwachten.

Als de koers verder naar boven uitbreekt zou er op de RSI resistance kunnen worden gevonden en de stijging tegenhouden.

Figuur 1: De koers vindt weerstand op de bovenste trendlijn van de descending broadening wedge.

Bitcoin (BTC) Update: Stijging naar $10.500 in de maak?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is er een lower high gemaakt die ook gezien kan worden als een double top. De koers is daarbij ook weer terug in de range tussen $9485 en $8495.

Bearish scenario

In het bearish scenario breekt support van de rode downtrend lijn en $9.160. Dan zou de koers weer richting de $8.495 kunnen gaan. De golden pocket ($8.789 – $8.730) zou nog een support kunnen worden om een higher low te vormen. Dit zou dan een dagelijkse evenwicht patroon kunnen worden.

Bullish scenario

In het bullish scenario behouden de bulls de rode downtrend lijn en de .382 Fib ($9230) als support. Je ziet vaker na een flinke stijging dat mensen bullish blijven en de koers niet onder de .382 Fib komt.

Er is ook nog een golden cross die er aan komt (50MA kruising met de 200MA), maar dat kan nog een week duren voordat dit gebeurt. Een golden cross hoort bullish te zijn, maar we hebben eerder al een aantal keren gezien dat de koers een tegenovergestelde reactie geeft.

Met andere woorden, zou de golden cross bearish zijn voor bitcoin.

Figuur 2: De koers geeft een lower high gevormd en potentieel een double top.

Bitcoin (BTC) Update: Stijging naar $10.500 in de maak?

Bitcoin prijs 4-uur grafiek

Op de 4-uur grafiek (figuur 3) zit de koers in een downtrend met lower higs en lower lows met support van de groene rechthoek tussen $9.160 – $9.250. Als dit support blijft kan de getekende driehoek naar boven uitbreken om opnieuw de $10.000 te proberen breken.

Als de groene rechthoek support breekt dan zal de koers richting de $8.500 support bewegen. De candlestick met een pijl erboven is een shooting star en is bearish en de kans is wat mij betreft groter dat de driehoek naar beneden zal uitbreken om de support van de groene rechthoek opnieuw te testen.

Figuur 3: De 4-uur koers zit in een downtrend en er is support tussen $9.160 – $9.250.

Bitcoin (BTC) Update: Stijging naar $10.500 in de maak?

Wat gaat bitcoin doen?

De koers heeft een mooie post halving stijging gezien en is de laatste dagen aan het consolideren. Het is lastig om te zeggen welke kant de koers exact op zal gaan en ik wacht daarvoor graag de sluiting van de wekelijkse candlestick af.

Bij een sluit boven de descending broadening wedge verwacht ik dat de koers richting de $10.500 zal gaan. Bij een sluit er onder is de kans groot dat er een verder pullback komt.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Op zoek naar meer analyses? Kom eens langs op YouTube en krijg elke werkdag een prijsupdate in de vorm van een video.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...