Bitcoin (BTC) Update: koers breekt belangrijke weerstand richting $60.000

948 totale weergaven

De bitcoin (BTC) koers hikt tegen de magische grens van $60.000 aan. De prijs van BTC stijgt al maanden achter elkaar en lijkt weer op weg naar een nieuwe recordprijs. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin koers

Bitcoin breekt opnieuw de grens van $58.000. Dit was de recordprijs voordat BTC zelfs even $61.760 aantikte. De koers had na de val hieronder moeite om er door te komen. Die situatie is nu anders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat we op de koers zien is dat bitcoin niet alleen dit belangrijke level doorbreekt maar ook stevig standhoudt boven de 21 dagen moving average.

Bitcoin (BTC) Update: koers breekt belangrijke weerstand richting $60.000

Het zelfde zagen we in de stijging richting de een na laatste all time high op $58.000. De koers bleef boven de 21 MA en kreeg er meerdere bullish candles op waarna de koers grote stappen omhoog maakte. Betekent het dat bitcoin nu voor een soortgelijke scenario staat en het wellicht dit weekend wel een nieuwe all time high kan neerzetten?

Als we inzoomen richting de 15 minuten timeframe dan zien we dat de koers inmiddels ook uit de consolidatie box is gebroken waar we in de analyse van gister over spraken. Hij is weliswaar direct teruggezakt maar de koers wist wel een mooie 15 minuten close te maken.

Momenteel kunnen we spreken van een mogelijke ‘bullflag’. Deze bullflag vormt zich vlak onder de bovenkant van de box en mocht de prijs hieruit breken dan betekent dat we een dubbele breakout kunnen zien. Namelijk breakout 1: nogmaals over de bovenkant van de box en breakout 2: een stijging uit de bullflag.

Bitcoin (BTC) Update: koers breekt belangrijke weerstand richting $60.000

Slaagt bitcoin er niet in om deze breakout te maken? Dan kunnen we nogmaals de onderkant van deze consolidatie box gaan testen. Deze prijs ligt op ongeveer $57.000. Dit is een belangrijk level waarop de koers van bitcoin al 4 eerder support of weerstand op kreeg, zoals de groene pijlen aanduiden.

Bitcoin (BTC) Update: koers breekt belangrijke weerstand richting $60.000

Wil jij ook mee traden in deze bullrun?

Met CryptoTargets Premium kijkt u dagelijks mee over de schouders van
ervaren crypto handelaren. Zodra zij een positie openen bent u de eerste
die dat te horen krijgt middels een duidelijk overzicht van in- en
toekomstige verkoopprijzen.

Terwijl u uren aan analyseer werk bespaart handelt u toch mee in deze
gigantische bullrun. Niet zeker om te beginnen? Probeer het 14 dagen
vrijblijvend uit via CryptoTargets Premium.

Lees meer over:
koerstechnisch analyse