Bitcoin (BTC) Update: zit de koers opnieuw in een downtrend?

Bitcoin (BTC) Update: zit de koers opnieuw in een downtrend?

Bitcoin wist niet definitief door $35.000 te breken. Zet de downtrend voort? We bekijken de grafieken in deze bitcoin koers update. BTC leek klaar voor een nieuwe uptrend na een kleine stijging, maar de prijs zakt toch weer in.

Bitcoin koers update

In de grafieken zijn een aantal interessante dingen te zien. Zo lijkt de koers nog niet klaar voor een nieuwe grote stijging, de exponential moving average (EMA) beweegt niet in de juiste richting.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De rode EMA beweegt nog boven de groene en geeft daarmee meer verkoopkracht dan koopkracht aan. Kortom: de interesse in de verkoop van bitcoin ligt nog hoger dan de koopkracht.

Deze EMA lijnen zijn toegevoegd op de 4-uurgrafiek. Dit doen we omdat een langer timeframe een algemene trend beter kan bepalen.

Bitcoin (BTC) Update: zit de koers opnieuw in een downtrend?

We zagen toen de groene naar lijn boven bewoog (bij de groene pijltjes) dat de koers telkens bleef stijgen. Nu bij de rode pijltjes beweegt de rode lijn boven en blijven we telkens maar zakken. Zolang de rode lijn naar boven beweegt ben ik nog steeds niet bullish over de koers.

Bitcoin (BTC) Update: zit de koers opnieuw in een downtrend?

Tot waar kan Bitcoin dalen?

Dat de rode EMA lijn naar boven beweegt betekent niet zo zeer dat de prijs nog veel lagere prijzen kan gaan zien. Dit komt omdat er onder de koers een zeer belangrijk supportlevel ligt, rond $30.000.

De koers maakte maar liefst 9x een support op dit level wat het uiteindelijk een belangrijk level heeft gemaakt. De kans dat we onder dit level dalen is op het moment erg klein. Wel kan de prijs nog een keer tot dit level dalen.

Wat als Bitcoin door de support breekt?

Mocht Bitcoin tegen alle verwachtingen in toch onder dit niveau zakken, dan is dat slecht nieuws als we de grafieken erbij houden. Het eerstvolgende belangrijke supportlevel ligt dan namelijk pas op $17.500.

Bitcoin (BTC) Update: zit de koers opnieuw in een downtrend?

Wat als Bitcoin stand blijft houden boven $30.000?

Als Bitcoin voorlopig stand blijft houden boven het belangrijke level van $30.000 dan liggen er in de toekomst twee belangrijke weerstanden boven de koers.

Weerstand 1 ligt op $41.600.

Weerstand 2 ligt op ongeveer $58.000.

Als Bitcoin dus boven de $30.000 blijft en de EMA kruisen in de juiste richting dan zijn dit de prijslevels die je in de gaten kunt houden.

Bitcoin (BTC) Update: zit de koers opnieuw in een downtrend?

Handelen met CryptoTargets?

Met CryptoTargets Premium kijk je mee over de schouders van ervaring crypto handelaren. Op dagelijkse basis ontvangen alle members op korte termijn targets van cryptovaluta's die kunnen stijgen.

Ook voor langere termijn targets ben je bij CryptoTargets aan het juiste adres. Niet zeker om te beginnen? Probeer dan een proefperiode van 30 dagen!

Tip: In de laatste blog van Cryptotips leer je alles over crypto!

Lees meer over:
Bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties