Bitcoin Update: valt de koers terug naar $36.500?

De bitcoin koers staat op het moment van schrijven rond een prijs van $43.700. Tijd om te kijken naar de recente prijsdalingen. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin koers

Vele weten dat de koers zich nooit exact herhaalt, er zijn echter wel patronen te ontdekken. Vandaag bespreken we een opvallend koersritme dat zich ook afspeelde in de periode van begin januari tot april dit jaar. In deze periode steeg de bitcoin koers in 5 verschillende fases naar zijn ATH (All Time High) waarna BTC weer met 54% daalde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Update: valt de koers terug naar $36.500?

Momenteel beweegt de koers in periode 2 en kunnen we de koers wederom in 5 fases indelen. Laten we eerst een kijkje nemen in periode 1 met de verschillende fases.

Op de onderstaande foto hebben we periode 1 gekenmerkt met 5 verschillende grijzen boxen.

Bitcoin Update: valt de koers terug naar $36.500?
  • Fase 1: Deze fase brengt de eerste grote correctie tijdens de bullrun weer
  • Fase 2: Fase 2 begon met een flinke stijging waarna een overduidelijke higher high werd gecreëerd. Vervolgens zakte de koers weer af en maakte het de tweede grote correctie in de bullrun
  • Fase 3: Ook deze fase begon met een flinke stijging waarna de koers een duidelijke higher high creëerde. Vervolgens eindigde ook deze fase in een correctie. Dit was de derde correctie.
  • Fase 4: De koers begon in deze fase aan een duidelijke sterke stijging maar maakte al gauw een kleine terugval. Deze terugval werd snel opgepakt waarna een ATH werd neergezet op een niet al te duidelijke higher high. Vlak na het creëren van de ATH op ~64000$ maakte de koers een flinke correctie waarin de eerste lower low werd gemaakt.
  • Fase 5: De laatste fase begon met het herstellen van deze flinke correctie maar slaagde er overduidelijk niet in om überhaupt in de buurt te komen van zijn laatste high. De eerste lower high werd hier dus gevormd.

Wat we na fase 5 zagen was een bearmarket richting $30.000, exact het begin van fase 1. Dit kan je wat duidelijker zien wanneer we een groene box uittrekken.

Bitcoin Update: valt de koers terug naar $36.500?

Nu we exact weten wat er speelde in elke fase uit periode 1, kunnen we gaan kijken naar de recente stijging richting $53.000 in periode 2.

Op de onderstaande foto zie je dat de koers vrijwel exact dezelfde fases heeft gemaakt.

Bitcoin Update: valt de koers terug naar $36.500?
  • Fase 1: De eerste fase bracht de eerste grote correctie binnen deze stijgende periode
  • Fase 2: Fase 2 begon met een flinke stijging waarna een overduidelijke higher high werd gecreëerd waarna het zijn tweede correctie maakte
  • Fase 3: Fase 3 begon wederom met een flinke stijging gevolgd door een correctie
  • Fase 4: Hier begon de koers ook aan een sterke trend waarna al gauw een kleine terugval maakte, waarna de terugval werd goed gemaakt richting een lokaal hoogtepunt op $53.000. Na het creëren van dit hoogtepunt maakte de koers een flinke daling waarin de eerste lower low werd gemaakt
  • Fase 5: En wederom in de laatste fase probeerde de koers te herstellen waarin het niet slaagde en totaal niet terug in de buurt van zijn lokale hoogte punt kwam. De eerste lower high is hier gevormd

Zoals je ziet zijn deze fases vrijwel exact hetzelfde als in de periode begin dit jaar. Nu rest alleen nog de vraag, “zal de koers ook in deze periode terugzakken richting het begin van fase 1?”

Als dat het geval is, zal dat betekenen dat de koers terugzakt richting 36500$ zoals dat ook gebeurde in periode 1.

Bitcoin Update: valt de koers terug naar $36.500?

Zoals ik al aangaf herhaalt de koers zich bijna nooit exact maar rijmt het wel met regelmaat. In dit geval bewoog de koers vrijwel identiek in 5 fases zoals in periode 1. Zou dit betekenen dat de koers zich ook exact zal herhalen door naar het begin van fase 1 te dalen?

Dat weten we uiteraard nooit zeker. Dit laat ons daarom achter met een interessant vraagstuk. Wel kunnen we concluderen dat het een interessante koersbeweging betreft.

Handelen met CryptoTargets?

Wil je meer profiteren van cryptocurrency? Dan is CryptoTargets Premium wellicht iets voor jou.

Met het premium abonnement van CryptoTargets handel je namelijk mee met
ervaren analisten die inspelen op alle trends ongeacht het een bullrun
of bearmarket is.

Niet zeker of het wat voor jou is? Probeer dan een 30 dagen trial via de website.