‘Bitcoin Bulls op $40.000 afgewezen na tweet van Elon Musk’

In Koerskijken neemt John van Meer de koers van Bitcoin (BTC) met je door. In de technische analyse geeft hij inzichten in de prijs en de mogelijke scenario's. Aan de hand van de grafieken bespreken we de huidige stand van de koers, maar kijken we ook vooruit.

De prijs van één bitcoin is momenteel 18,828.42USD. Dat is een verandering van -5.69% de afgelopen 24 uur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De video updates kunnen je helpen bij het maken van beslissingen, maar het zijn geen keiharde voorspellingen. Je blijft op de hoogte van de video analyses via ons YouTube kanaal.

Disclaimer: deze video bevat geen financieel advies en is bedoeld voor educatieve doeleinden.

Bitcoin (BTC) Analyse

In de bovenstaande video bespreekt John in Koerskijken een aantal timeframes van de bitcoin koers. Hij concludeert:

"De koers zag gisteren een uitbraak van een symmetrische driehoek, maar de bulls zijn gestopt op de $40.000 door een tweet van Elon Musk. Een 4u downtrend en rustig weekend staat waarschijnlijk voor de boeg."

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars, seminars en online cursussen. In zijn online trade cursus leert hij je hoe je de grafieken kunt lezen en laat hij jou kennis maken met tools die je kunt gebruiken om te traden!

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  5 comments

  1. er is duidelijk meer aan de hand met bitcoin en elon musk. gek/geniaal en rijk een slechte combinatie. gelijktijdig wel catastrofaal wat hij doet voor de honderdduizenden kleine prive investeerders.zoals o.a. amerikanen die hun extra armoede toelage door de overheid in bitcoin hebben belegd. boicot zijn tesla aub.

  2. Ik denk dat Elon Musk vanaf het moment dat hij zich pro-crypto begon op te stellen hij onder grote druk is komen te staan door zekere machtige lieden (machtiger dan hij in ieder geval) die daar een stuk minder blij mee waren, dat hij die druk lang heeft weten te weerstaan, maar daar onlangs dan toch voor is gezwicht, dat dat die plostklapse ommezwaai dus heeft veroorzaakt. Wat denken jullie?

  3. De grootste fout, die door velen gemaakt wordt, is dat er niet goed gelezen wordt en dat men uitspraken van de rocketman serieus neemt.
   Met 45k BTC in kas doe je niet zulke uitspraken… hier is meer aan de hand!

   1. “Met 45k BTC in kas doe je niet zulke uitspraken… hier is meer aan de hand!”

    Precies. Dat is ook de reden waarom ik dus denk dat hij pas later onder druk is gezet.

    Wat in theorie misschien ook zou kunnen is dat hij niet alleen onder druk staat van die machtige vijanden van Bitcoin (zoals de centrale banken), maar dat hij vanaf begin af aan onder een hoedje met hen heeft gespeeld. Dus dat die Bitcoin-aankoop er eigenlijk puur toe diende de koers omlaag te drukken.

    De reden dat ik denk dat dit laatste niet speelt, althans niet in zijn geval, is omdat ik die mate van slechtheid moeilijk zou kunnen rijmen met de indruk die ik tot nog toe van hem heb gekregen. Of hij moet mij al die tijd wel heel erg voor de gek hebben weten te houden.

  4. Her is niet te geloven dat zoveel mensen Tesla en daarmee Elon Musk zo geweldig vinden.
   Deze persoon praat over een milieuprobleem vanwege het energiegebruik van bitcoin, terwijl het product wat de heer Musk op de markt heeft gebracht verre van milieuvriendelijk wordt geproduceerd, vooral de grondstoffenwinning voor de productie van de vele duizenden batterijen in elke auto.
   De aandelen Tesla stegen tot record hoogte, niet omdat het bedrijf het zo geweldig doet (nog nooit winst gemaakt met door productie van auto’s), maar alleen door de enorme geldcreatie door de centrale banken wereldwijd.
   Tesla is het statussymbool van onder andere al die mensen die het huidige financiële systeem blijven steunen, en bitcoin eigenlijk alleen gebruiken om snel geld te verdienen.
   En daarmee de waarde van bitcoin manipuleren (pump en dump)
   Dus als je reeds bitcoin bezit of wil aanschaffen doe het dan met wat geld wat je echt kan missen en bewaar het veilig zelf.
   Als genoeg mensen dit doen gebeuren er vanzelf twee dingen, doordat bitcoin steeds schaarser wordt gaat de prijs vanzelf omhoog en door spreiding over steeds meer mensen wordt deze prijs ook steeds minder volatiel.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  bitcoin bullish Nieuws
  “Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

  De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

  Lees meer