Bitcoin analyse: koers breekt door grens van $60.000

Bitcoin analyse: koers breekt door grens van $60.000

Er bestaan eigenlijk geen mooiere momenten als deze om een Bitcoin Update te schrijven. Door een stijging van 4,5% in de afgelopen 24 uur, handelen we nu boven het grote en sterke weerstandsgebied $59.000. Al onze prijsdoelen die we de afgelopen weken hebben vastgesteld zijn behaald en dit zorgt terecht voor de nodige opwinding.

Nu onze prijsdoelen van de afgelopen weken zijn behaald is het tijd om weer nieuwe doelen vast te stellen voor de komende tijd. Maar we blijven ook realistisch, een pullback ergens in de komende dagen ligt voor de hand en ook op dit scenario willen we voorbereid zijn.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,819.46USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's, ook in het geval van een pullback.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We staan eerst even kort stil bij de weekgrafiek voordat we verder inzoomen op de recente koersontwikkelingen van de afgelopen dagen. Nu bitcoin erin geslaagd is om boven het weerstandsgebied rond $59.000 uit te komen is het tijd om nieuwe prijsdoelen vast te stellen voor de komende weken.

Omdat er geen weerstandsgebieden meer boven ons liggen doen we dit aan de hand van een aantal Fibonacci retracement levels, gemeten vanaf all-time-high eind 2017 tot aan het dieptepunt eind 2018.

Wat direct opvalt is hoe de koers de verschillende levels respecteert wanneer we kijken naar onderstaande weekgrafiek. We handelen op dit moment vlak onder Fibonaccilevel 3.618 - $63.424. Wanneer bitcoin hier doorheen weet te breken is ons volgende prijsdoel Fibonacci level 4.236 - $73.720. Eenmaal hier aangekomen verschuiven we onze focus richting het magische getal van $100.000,-.

Dit zijn prijsdoelen op de weekgrafiek en dit betekent dat het gaat om prijsdoelen op middellange termijn. Voor de verwachtingen op kortere termijn zoomen we in op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin analyse: koers breekt door grens van $60.000

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Vanaf het moment dat bitcoin de marktstructuur op de daggrafiek bullish wist te doorbreken op 1 oktober (gele cirkel), door het vormen van een higher high en het terugwinnen van 200 MA, hebben we onze stap voor stap analyse (van prijsniveau naar prijsniveau) in het leven geroepen. Toen vervolgens ook het prijsgebied $46.500 werd teruggevorderd als support was de marktsituatie echt overtuigend bullish.

Al onze prijsdoelen die we vanaf 1 oktober vastgesteld hebben, zijn in twee weken tijd door een stijging van bijna 40% behaald, hoe gaaf is dat! Dit is de reden waarom het maken van technische analyses zo leuk maakt, maar nog belangrijker zo nuttig maakt. Het is niet dat we wisten dat dit zou gebeuren, maar we hebben vast kunnen stellen dat de waarschijnlijkheid dat het zou gebeuren groot was, zolang we op de lagere tijdsbestekken geen eerste tekenen van zwakte zouden zien.

Bitcoin is gisteren ook nog eens in geslaagd om door het weerstandsgebied $59.500 te breken en hier handelen we nu ook boven. We hebben in de vorige update het sterke weerstandsgebied $59.500 bestempeld als laatste horde richting nieuwe hoogtepunten. We zijn weer in een marktsituatie terechtgekomen waarin bitcoin op prijsontdekking gaat en dit zorgt terecht voor de nodige opwinding!

Bitcoin analyse: koers breekt door grens van $60.000

Hou rekening met een pullback

De recente ontwikkelingen zorgt terecht voor een extreem gevoel van vreugde (euforie), maar we zullen ook realistisch moeten blijven. In een periode waarbij de koers op prijsontdekking gaat krijgen we ook te maken met sterke correcties/pullbacks.

Dit zien we terug wanneer we kijken naar de eerste maanden van het jaar toen we ook te maken hadden met een situatie waarbij bitcoin op prijsontdekking ging. Tijdens de sterke opwaartse trend aan het begin van het jaar hebben we ook, voordat bitcoin uiteindelijk een nieuw all-time-high bereikte, te maken gehad met 2 flinke correcties. De eerste correctie eind februari betrof een koersdaling van -26% en de tweede, half maart, van -18% (gele cirkels).

Waar bitcoin zijn hoogtepunt zal gaan neerzetten in deze bullmarkt weet niemand. Ook nu weer bekijken we de situatie stap voor stap en verwachten verdere koersstijgingen totdat recente koersontwikkelingen ons een reden geven hier (tijdelijk) anders over te gaan denken. Een goede reden om er anders over te gaan denken is wanneer we op de lagere tijdsbestekken de eerste tekenen van zwakte gaan zien.

Bitcoin analyse: koers breekt door grens van $60.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Nu we prijsdoelen boven ons gedefinieerd hebben en we bekend zijn met het feit dat gedurende een sterke uptrend ook te maken kunnen krijgen met sterke pullbacks, waarbij een koersdaling van -15% in één dag tijd niet ondenkbaar is, willen we hier op voorbereid zijn en weten welke prijsniveaus we in een dergelijke situatie in de gaten moeten houden.

Als eerste het recent doorbroken weerstandsgebied rond $59.000, welke circa 5,5% onder ons ligt. Bij een correctie van -15% komen we uit bij het supportgebied rond $53.000. Voordat de marktsituatie echt definitief bearish omslaat ligt onze laatste hoop bij de 200 MA’s.

Bitcoin analyse: koers breekt door grens van $60.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Een eerste teken van zwakte wordt zichtbaar op de 1 uursgrafiek. Het zijn met name de 200 MA’s die onze aandacht verdienen. De 200 MA’s begeven zich circa 9% onder ons rond $56.600. Het verliezen van de 200 MA’s is een eerste teken van zwakte en een signaal dat we mogelijk te maken krijgen met een grotere pullback.

Dat de MA’s op dit tijdsbestek gedurende een sterke opwaartse trend relevant zijn hebben we op 13 oktober wederom gezien (zwarte pijl). Vanaf het moment dat de koers succesvol support vond bij de MA’s volgde een stijging van 15%, hetgeen laat zien hoe sterk de huidige trend is. Dus mocht bitcoin er niet in slagen het gebied rond $59.000 te behouden als support zijn het de 200 MA’s die ons gaan vertellen of de huidige opwaartse trend mogelijk aan het afzwakken is.

Bitcoin analyse: koers breekt door grens van $60.000

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn.

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar!

Bitcoin analyse: koers breekt door grens van $60.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties