Bitcoin (BTC) Update: Duikt de koers weer onder $10.000?

857 totale weergaven

Bitcoin (BTC) staat momenteel rond $10.400. De koers is recentelijk flink gedaald nadat het niet door de grens van $12.000 kon breken. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin heeft een bearish weekje achter de rug. De koers zag er op de weekgrafiek zwak uit. Vorige week lieten we dat ook zien in onze analyse. Het leek erop dat een correctie richting $10.000 in de maak was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We zijn nu een week verder en dat scenario heeft zich keurig uitgespeeld.

Bitcoin weekgrafiek van vorige week.

Bitcoin (BTC) Update: Duikt de koers weer onder $10.000?

Maar hoe ziet de grafiek er nu uit? Het lijkt erop dat we nog niet klaar zijn met dalen. Het is goed mogelijk dat bitcoin de prijs van $9.660 gaat opzoeken als je kijkt naar onderstaande weekgrafiek.

Ook op de Stochastic oscillator (STO), op het wekelijkse tijdframe, is te zien dat wij behoorlijk hoog zitten en dat deze toe is aan afkoeling. Wanneer de koers de trendlijn op de STOCH gaat testen dan kunnen we mogelijk een bounce verwachten. Dat is dus een belangrijk moment om in de gaten te houden.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Duikt de koers weer onder $10.000?

Daggrafiek

Op het dagelijkse tijdframe is goed te zien dat Bitcoin een flinke sell-off heeft gehad. Als we ook hier kijken naar de Stoch dan ziet de koers er zwak uit. Er vond een retest van de trendlijn plaats en en de Stoch wijst hard naar beneden.

De support op de daggrafiek ligt nu rond $9.660. Ik verwacht daarom in die regio ook weer een bounce te zien, wat ik aanduid met een wave 4.

Ook bevindt Bitcoin zich onder alle belangrijke EMA’s (EMA-10, EMA-21, EMA-55) maar op de EMA-200 na. De EMA-200 bevindt zich ook op het $9600 level, wat dus ook de bounce kan versterken.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Duikt de koers weer onder $10.000?

Support levels

Resistance levels

Wat gaat bitcoin dit weeken doen?

Ik verwacht dat Bitcoin nog een verdieping naar beneden gaat vallen, richting de $9.600 – $9.700 voordat we een wat grotere bounce kunnen verwachten.

De bounce zie ik alleen gebeuren wanneer bitcoin een Bullish divergentie maakt op het 4-uur tijdframe of hoger. Dat is dus iets om in de gaten te houden rond het level van $9.700.

Wanner Bitcoin dan ook support vindt op de $9.700 en de prijsactie is sterk, verwacht ik vanaf dat level een bounce te zien (als wave 4) richting de $10.250-$10.500.

In mijn video van vanavond leg ik duidelijk uit hoe ik naar de prijsactie kijk en wat op dit moment mijn longterm en midterm kijk op Bitcoin is. Onder de grafiek vind je mijn YouTube kanaal!


Het Crypto Huis
Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Wanneer er hevige prijsschommelingen aanwezig zijn, deel ik mijn analyses op YouTube.

Het Crypto Huis Premium & Cursus
Bekijk het premium en cursus aanbod via: https://hetcryptohuis.nl

Bitcoin prijs in euro’s: