Bitcoin koers op jacht naar $24.250 en $28.000

Bitcoin koers op jacht naar $24.250 en $28.000

Sinds de FOMC meeting van afgelopen woensdag is de bitcoin koers met circa 10% gestegen. Een dreigende trendwijziging op de lagere tijdsbestekken is hierdoor ter nauwer nood afgewend. Alle tijdsbestekken zijn het erover eens dat we nog altijd te maken hebben met een opwaartse trend.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,662.68USD. Gaan we komende week door de weerstand rond $24.250 breken op weg naar de $28.000? Waar moeten we op letten zodat we onze bullish verwachtingen tijdig aan kunnen passen voor het geval we toch naar beneden gaan?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op de 4 uurgrafiek nog geen teken van zwakte en dus houden we rekening met een aanhoudende opwaartse trend voor de onvoorziene toekomst. Dit is tenslotte wat de daggrafiek en alle lagere tijdsbestekken ons op dit moment unaniem vertellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aangezien dit de verwachte uitkomst is, focussen we ons met name op het feit wanneer we onze verwachtingen zouden moeten aanpassen. Dat wil zeggen: "Wat als we in plaats continuering toch naar beneden gaan?"

Ons eerste volgende grote prijsdoel ligt circa 20% boven de huidige koers, namelijk het weerstandsgebied rond $28.000. Hiervoor zullen we overigens wel eerst door de weerstand $24.250 heen moeten breken (zie paarse lijn).

Aan de andere kant hebben we een duidelijk invalidatiemoment, zijnde support van de 200 MA’s. Sinds het verliezen van de 200 MA’s in april (gele cirkel), met als gevolg een daling van 60% in de maanden erna, hebben we consequent gezegd dat het heroveren van deze trendweerstand het moment zou zijn dat bitcoin eindelijk iets significant anders zou doen.

Sinds het testen van de 200 MA als support begin deze week hebben we een stijging gezien van 16%. Zet dit af tegen de daling van 60% en het bevestigd onze verwachting dat er zeker nog ruimte zou moeten zijn voor verdere stijgingen.

We gaan dus op zoek naar tekenen van zwakte om te bepalen of we op zijn minst een pauze gaan krijgen in de huidige opwaartse trend en wanneer de uptrend mogelijk in gevaar komt. We gebruiken de lage tijdbestekken om onze verwachtingen verder naar beneden te schalen, zodat we eerder dan het verliezen van de 200 MA’s een signaal krijgen dat er mogelijk iets aan het veranderen is.

Bitcoin koers op jacht naar $24.250 en $28.000
Bitcoin koers op jacht naar $24.250 en $28.000

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

Op de 30-minuten grafiek hebben we in de vorige updates de 200 MA's gebruikt om de lokale trend weer te geven.

Wanneer de lokale trend in overeenstemming is met onze uptrend op hogere tijdsbestekken, is er weinig tot geen bearish argument te vinden. We zien op dit moment dus nog geen enkele bedreiging die voortzetting van de huidige uptrend naar het volgende grote weerstandsniveau ($28.000 zoals zojuist besproken) in gevaar zou kunnen brengen. Alle tijdsbestekken zijn het er tenslotte over eens dat we te maken hebben met een opwaartse trend, behalve de weekgrafiek, maar hier hechten we op dit moment geen waarde aan.

Gezien het voorgaande en het feit dat we na maanden weer boven de 200 MA’s (4 uur) handelen hebben we in de vorige updates gezegd dat we groot willen denken, richting $28.000 en wie weet wordt dit prijsdoel uiteindelijk verpletterd.

Maar wanneer we de 200 MA’s op dit tijdsbestek verliezen als ondersteuning, zien we dit als een eerste waarschuwing dat de trend op zijn minst aan het haperen is en mogelijk zelfs gaat omkeren. Vanaf dat moment gaan we op zoek naar meer inzichten op dit lage tijdsbestek (wordt de trend snel teruggewonnen of worden we afgewezen) om op die manier onze verwachtingen, indien noodzakelijk, tijdig aan te kunnen passen.

Bitcoin koers op jacht naar $24.250 en $28.000
Bitcoin koers op jacht naar $24.250 en $28.000

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin koers op jacht naar $24.250 en $28.000

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties