'Bitcoin koers stoomt door naar $40.000'

'Bitcoin koers stoomt door naar $40.000'

Na de dip onder $29.000 laat de bitcoin koers de laatste dagen zich weer van zijn veerkrachtige kant zien. Wat zeggen de grafieken?

Bitcoin update

De koers is na een flinke downtrend uitgebroken aan de bovenkant van de channel waarin het de afgelopen dagen bewoog. Dit kan bullish zijn voor een mogelijke stijging richting $41.200.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We zien op de foto dat de koers na een dagen lange downtrend uiteindelijk gister ochtend vroeg aan de bovenkant van zijn falling channel uitbrak.

'Bitcoin koers stoomt door naar $40.000'
1-uursgrafiek bitcoin

Wat betekent een uitbraak uit een channel als deze?

Een uitbraak als deze kunnen we kenmerken als een definitieve uitbraak. Dit komt door het feit dat de uitbraak werd bevestigd door een retrace terug richting de channel gevolgd door een stijging.

Vaak wanneer een koers uit een channel breekt zakt het al snel daarna weer terug in de channel waarna de downtrend meestal wordt vervolgd. In dit geval was dat dus anders, na de uitbraak kwamen er vanochtend meer kopers op de koers dan verkopers.

Daarnaast zien we nog wat belangrijks in deze channel. De koers maakte namelijk 3x een belangrijke weerstand en steeg de vier keer uit het channel.

Meestal wordt een channel drie keer geraakt voordat de koers een andere kant op beweegt. Je ziet de drie belangrijkste punten gemarkeerd in het geel.

'Bitcoin koers stoomt door naar $40.000'
1-uursgrafiek bitcoin

Vaak komt het voor dat een channel bijvoorbeeld twee keer wordt geraakt en de derde keer al uitbreekt. Wanneer dat voorkomt, duurt de stijging die daarna komt op de koers meestal niet lang.

Nu in dit geval heeft de koers dus in drie keer de channel gevormd en brak het de vierde keer uit. Dit kan betekenen dat de koers een volledige omkeer gaat maken in de trend en in eerste instantie terug stijgt naar het begin van zijn vorige downtrend. Deze prijs ligt op $41.200.

'Bitcoin koers stoomt door naar $40.000'
1-uursgrafiek

Op de wat langere timeframe zien we dat bitcoin ook weer klaar is voor een stijging.

De koers maakte namelijk een higher high en testte daarna weer het keylevel support op $30.000. Het maken van een higher high geeft aan dat de prijs hogere prijzen kan gaan zien en dat de daling van de afgelopen dagen slechts een kleine pullback was.

'Bitcoin koers stoomt door naar $40.000'
4-uursgrafiek

Over CryptoTargets

Met CryptoTargets Premium kijk je mee over de schouders van ervaring crypto handelaren. Op dagelijkse basis ontvangen alle members op korte termijn targets van cryptovaluta's die kunnen stijgen.

Ook voor langere termijn targets ben je bij CryptoTargets aan het juiste adres. Niet zeker om te beginnen? Probeer dan een proefperiode van 30 dagen!

Tip: in de laatste blog van Cryptotips lees je wat een long en short gaan betekent.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin koers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties