Bitcoin Koers Update: Komt $14.000 in beeld?

662 totale weergaven

De koers van Bitcoin (BTC) zit momenteel in rustig vaarwater. Na flink wat volatiliteit de afgelopen twee weken zien we dat de prijs in een strakke range beweegt.

En daarmee maakt de koers zich hoogstwaarschijnlijk klaar voor een nieuw beweging. Maar consolidatie kan lang duren, en de uiteindelijke uitbraak zal meestal onverwacht komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat we op deze plek binnen de huidige range consolideren is een teken dat de koers zich sterk aan het maken is. De support rond $10.000 wordt sterker. Een signaal dat nu we eenmaal die sterke weerstand hebben gebroken, de weg naar hogere levels ook steeds meer een realiteit wordt.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin laat momenteel een kleiner wordende consolidatie zien. Die beweegt tussen de support van $11.000 en weerstand van $12.000 waarbij de koers strak tegen de weerstand aan zit. We zien dat deze weerstand sterk is, en niet zomaar meegeeft. Toch geven bulls niet op en lijkt de koers door te pushen, om wellicht binnenkort uit te breken.

Met een huidige prijs rond $11.800 ligt de prijs van Bitcoin precies op de weerstandszone tot $12.000. Dit zien we goed terug op de daggrafiek. Waar te zien is dat elke poging tot een push nog wordt neergeslagen en resulteert in veel fakeouts en wicks. Een overduidelijk teken van een te sterke weerstand. Dit zien we echter ook aan de onderkant, waarbij de koers niet veel lager dan $11.350 weet te komen.

Bitcoin Koers Update: Komt $14.000 in beeld?
Bitcoin daily chart 16 augustus 2020

Zowel support als resistance levels zijn momenteel sterk. Met als gevolg een consolidatie tussen deze levels. Daardoor is op de daggrafiek nog geen goed beeld te vinden over de kant die de prijs van Bitcoin op zal gaan. Een daling zal veel support vinden tot aan $10.000 met als eerste echt sterke level $11.300. Een daling zal niet zomaar veel verder zakken.

Een stijging zal de koers al snel richting $14.000 brengen waar de huidige weerstand rond $12.000 ineens veel support kan bieden. De uitgelezen kans om daarna ook nog veel verder te stijgen. Maar een bullrun zoals we zagen eind 2017 zal nu niet aan de orde zijn.

4-uurgrafiek

Een voorspelling welke kant de koers nu op gaat is dus lastig, gezien de huidige consolidatie. Maar wanneer we een stuk inzoomen zien we op de 4-uurgrafiek dat de koers op de top van de range ligt en mogelijk een stap doet richting $11.300. Dat is de onderkant van de huidige range.

Bitcoin Koers Update: Komt $14.000 in beeld?
Bitcoin 4h chart 16 augustus 2020

Dat we nu geen parabolische stijging als in 2017 meemaken, is tevens een goed teken. De consolidatie laat zien dat de koers van Bitcoin veel meer support opbouwt en daardoor niet zomaar ineens instort. Zoals we na de vorige run zagen.

Al met al een positieve ontwikkeling waarbij een lichte dip geen slecht teken is. Het wordt wachten op een nieuwe uitbraak, die kan zorgen voor nieuwe hoogten maar ook flinke dalingen.

De bitcoin prijs in euro’s: