Bitcoin koers verder omhoog naar $44.500 of terug naar ‘fair price’ $40.000?

Bitcoin koers verder omhoog naar $44.500 of terug naar ‘fair price’ $40.000?

Bitcoin is in de afgelopen dagen met 6.5% gestegen en in de afgelopen 24 uur met 2.5%. De koersstijging van de afgelopen dagen wil nog niet zeggen dat er ook daadwerkelijk iets significants gewijzigd is. Iedere beweging omhoog of omlaag in de afgelopen weken heeft uiteindelijk geleidt tot het zelfde eindresultaat; we keren terug naar een ‘fair price’ van $40.000.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. We bespreken de grafieken en wanneer onze range-analyse na ruim twee maanden eindelijk weer plaats kan maken voor trendanalyses.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Onze analyse van de daggrafiek is dat we nog altijd handelen binnen een prijsrange, maar dit zal voor de meeste van ons geen verrassing zijn. Helaas is dit voor nu niet erg hulpvol. De prijsrange waar we nu al weken in handelen is van $44.500 (range high) naar $34.000 (range low).

Mocht de koers de komende dagen verder omhoog weten te klimmen dan kunnen we rond range high de nodige weerstand verwachten. Waarom? Omdat het range high is, maar daarnaast zien we dat ook de 200 EMA inmiddels nagenoeg samenvloeit met onze range high. Voor diegene die op dit moment in een positie zit, is dit een goede regio om (deels) winst te nemen, of na te gaan denken over een short positie.

Want onze range analyse van de laatste weken is nog altijd onveranderd. Vanaf range high terug naar mid-range en vanaf mid-range houden we rekening met range low. Eenmaal rond range low aangekomen houden we dezelfde analyse aan alleen dan andersom. Net zolang totdat bitcoin er is slaagt uit de range te breken, in welke richting dan ook.

Wanneer bitcoin weet uit te breken (opwaarts of neerwaarts) uit de prijsrange zullen we afstand gaan nemen van de huidige prijsrange. Vanaf dit moment zullen we weer te maken krijgen met een trending markt en zullen we onze verwachtingen aanpassen van range-analyse naar trendanalyse.

Bitcoin koers verder omhoog naar $44.500 of terug naar ‘fair price’ $40.000?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

De afgelopen weken hebben de 200 MA’s op dit tijdsbestek ons niet geholpen om een goede analyse te kunnen maken. De juiste analyse is dat we boven mid-range $39.250 weten uit te komen om vervolgens weer terug te vallen naar mid-range. Of we komen onder het midden van de range uit en weten uiteindelijk weer omhoog te klimmen terug naar mid-range.

Vlak boven het midden van de huidige prijsrange bevindt zich de ‘Volume Weighted Average Price VWAP’ (zwarte lijn), gemeten vanaf begin januari, rond $40.000. Je zou kunnen zeggen dat de markt dit prijsniveau beschouwt als een ‘fair price’ voor bitcoin en dit is al sinds eind januari het geval, we consolideren in grote lijnen al weken rond $40.000. Iedere beweging omhoog (+13%) of omlaag (-13%) in de afgelopen periode betekende maar weinig. Uiteindelijk kwam de koers telkens weer terug bij het eerlijke prijsniveau van $40.000.

Bitcoin koers verder omhoog naar $44.500 of terug naar ‘fair price’ $40.000?

We houden er dus sterk rekening mee dat de stijging van de afgelopen dagen uiteindelijk ook hetzelfde eindresultaat zal hebben. De consolidatie rond dit prijsniveau nam steeds verder toe binnen een consolidatiedriehoek.

De koers is door de stijging van gister boven de consolidatiedriehoek uitgekomen, maar wanneer we naar het volume kijken is er geen sprake van een echte uitbraak. We zien namelijk geen noemenswaardige volumepiek ten tijde van de uitbraak. De koers probeert op het moment van schrijven support te vinden op de bovenkant van de driehoek.

Vanaf de huidige koers zijn er twee mogelijke scenario's. Het eerste scenario is dat support stand houdt en we vanaf hier richting range high gaan ($44.500 + 200 EMA daggrafiek). Het tweede scenario is dat support verloren gaat en we in plaats van verder afstand te nemen, terugvallen in de consolidatiedriehoek. Hoe dan ook gaan we er vanuit dat we vroeg of laat zullen terugkeren naar de onze ‘fair price’ van $40.000.

Gebeurd dit niet en weten we onverwachts boven de prijsrange uit te komen, hebben we eindelijk weer te maken met een trending markt en zullen we onze verwachtingen hier op aanpassen (van range-analyse naar trendanalyse).

Bitcoin koers verder omhoog naar $44.500 of terug naar ‘fair price’ $40.000?

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin koers verder omhoog naar $44.500 of terug naar ‘fair price’ $40.000?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties