Bitcoin Update: $51.000 lokale top? De trend zegt van niet!

Bitcoin Update: $51.000 lokale top? De trend zegt van niet!

Bitcoin (BTC) heeft zijn higher high van $51.000 te pakken. Zolang we ook op de lagere tijdsbestekken te maken hebben met een bullish trend richten we ons op het volgende weerstandsgebied rond $52.500.

We beginnen de update met het fenomeen trend-trader en zoomen vervolgens in op de recente koersontwikkelingen.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,827.79USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Als trend-trader gebruik je de trend om te bepalen wanneer het een goed moment is om in te stappen, even niets te doen of (deels) winsten te nemen.

Om die reden gebruik ik in mijn updates vaak de termen bullish marktstructuur (opwaartse trend) en bearish markstructuur (neerwaartse trend).

Het belang van het bepalen van de trends op verschillende tijdsgrafieken zie je terug in onderstaande daggrafiek. Medio mei 2021 kregen we een wijziging in de marktstructuur van bullish naar bearish.

In de weken daarna hebben we de koers als gevolg hiervan zien dalen met 51.5%. Het moment waarop de structuurwijziging plaatsvond was als trend-trader het moment om winsten te nemen.

Rond eind juli 2021 wijzigde de marktstructuur van bearish naar bullish en tot op de dag van vandaag is de koers als gevolgd van de gewijzigde marktstructuur met 73.5% omhoog gebracht.

De sterke opwaartse trend vanaf eind juli kent vier momenten waarop we op de lagere tijdsbestekken (4 en 1 uur) te maken kregen met een bearish marktstructuur, terwijl de daggrafiek nog bullish was.

Dit zijn de correcties gedurende een opwaartse trend.

Het wijzigen van de trend op lagere tijdsbestekken is een signaal om alert te zijn op een mogelijke trendwijziging op de daggrafiek. Zolang cruciale prijsniveaus op de daggrafiek stand houden is de trend nog altijd omhoog.

Gedurende de vier momenten waarop we op de lagere tijdsbestekken te maken kregen met een bearish trend hebben we de koers gemiddeld tussen de 9% en 12% zien dalen.

Maar in alle vier de situaties bleef de bullish marktstructuur in tact. De koers nadert belangrijk support, tevens een goed instapmoment (rode lijnen), om vervolgens weer verder te stijgen met 10% tot 25%.

Kortom, een trend op de hogere tijdsbestekken is krachtiger dan een trend op lagere tijdsbestekken.

Een wijziging in de trend op lagere tijdsbestekken is een signaal om extra alert te zijn en biedt zolang de trend op hogere tijdsbestekken niet doorbroken wordt een goed instapmoment.

Bitcoin Update: $51.000 lokale top? De trend zegt van niet!

Nu verder met de recente koersontwikkelingen op de daggrafiek. We weten dat we op dit tijdsbestek sinds eind juli onafgebroken te maken hebben met een bullish marktstructuur.

Bitcoin heeft recent zijn higher low gevonden bij het supportgebied rond $47.000. Vlak boven de 200 MA en vanaf dit moment zagen we de trend op de lagere tijdsgrafieken ombuigen naar bullish.

Conform de huidige bullish trend was het wachten op de higher high die zou volgen. Gisteren is bitcoin erin geslaagd om een higher high neer te zetten boven de vorige high van $50.515.

Ons volgende prijsdoel is net als de afgelopen weken nog altijd $52.500. Weet bitcoin ook hier weerstand te doorbreken verschuiven we onze focus omhoog naar het volgende weerstandsgebied rond $57.000.

In de tussentijd houden we goed in de gaten of we de eerste tekenen van zwakte zien op de lagere tijdsbestekken.

De eerste tekenen van zwakte na het neerzetten van een higher high betekent dat de bitcoin op zoek zal gaan naar zijn higher low boven de recente low rond $47.000, om de bullish trend op de daggrafiek te testen.

Zoals dit de afgelopen weken al vier keer het geval is geweest. De huidige marktsituatie veranderd pas wanneer bitcoin in plaats van een higher low een lower low creëert wat een breuk in de huidige bullish marktstructuur zou betekenen.

Nu we een goed beeld hebben van de marktsituatie op de daggrafiek zoomen we nu in op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin Update: $51.000 lokale top? De trend zegt van niet!

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

De 200 MA’s op dit tijdsbestek gaan in mijn ogen vroeg of laat een belangrijke rol spelen.

Op dit moment bevinden beide MA’s zich vlak onder het belangrijke supportgebied ban $47.000 en dus ook vlak onder de recente higher low op de daggrafiek.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de beide MA’s de komende periode verder omhoog gaan hellen en boven het supportgebied $47.000 uitkomen.

De kans is groot dat de 200 MA’s vervolgens als support getest gaan worden op dit tijdsbestek, om ook de bullish trend in de vorm van een higher low boven de $47.000 uiteindelijk te gaan testen.

De koers heeft de afgelopen dagen het weerstandsgebied rond $49.300 met succes weten om te zetten in support (bullish retest) en dit is zonder meer een teken van kracht.

Nog geen twee weken geleden (gele cirkel) wist de koers ook even boven de $49.300 uit te komen echter hield support toen geen stand.

Zoals genoemd is het testen van weerstand rond $52.500 ons eerst volgende doel.

De marktsituatie veranderd wanneer we de 200 MA’s als support verliezen, dit betekent dat we onderweg ook de supportgebieden $49.300 en $47.000 zijn kwijtgeraakt en we te makken hebben met een breuk in de bullish trend op de daggrafiek.

Er is dan maar weinig wat ons kan weerhouden van een verdere daling richting het supportgebied $40.500.

Een bearish scenario als deze lijkt zeer onwaarschijnlijk, maar het kan geen kwaad om ook voorbereidt te zijn op het onwaarschijnlijke.

Bitcoin Update: $51.000 lokale top? De trend zegt van niet!

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De higher high rond $51.000 die bitcoin gisteren wist neer te zetten zou een lokale top kunnen zijn.

Maar sinds het moment dat de koers boven de 200 MA’s wist uit te komen zijn er meerdere momenten geweest die leken op een lokale top (gele cirkels).

Echter volgde er iedere keer na een kleine correctie weer een nieuwe hogere high. Waarom zou het dit keer anders zijn?

Ondanks de pullback van afgelopen nacht, welke vlak boven het supportgebied $49.300 werd opgevangen hebben we nog steeds te maken met een opwaartse trend.

Vandaag en aan het begin van de nieuwe week zullen we moeten zien of bitcoin klaar is voor zijn volgende beweging omhoog om boven de $51.000 uit te komen op weg naar $52.500.

Zien we in plaats hiervan de eerste tekenen van zwakte ontstaan in de vorm van een higher low of lower low en gaat het gebied rond $49.300 verloren als support is dit een eerste teken om extra alert te zijn.

Vervolgens houden we in de gaten of we support weten te vinden rond de 200 MA’s (rond $48.600), die zich dus bevinden boven onze recente low van $47.000 uit de 4 uurgrafiek.

Zien we vervolgens nog altijd geen tekenen van kracht dan is mogelijk een veel grotere trendwijziging op de hogere tijdsbestekken in de maak.

Maar zoals eerder genoemd bij de 4 uurgrafiek zijn er op dit moment nog geen signalen die duidden op een dergelijk bearish scenario.

Bitcoin Update: $51.000 lokale top? De trend zegt van niet!

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur met LED verlichting, Bitcoin Chocolade en Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Bitcoin Update: $51.000 lokale top? De trend zegt van niet!
Lees meer over:
Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties