Bitcoin update: breekt de koers uit richting $42.000?

Bitcoin update: breekt de koers uit richting $42.000?

De bitcoin (BTC) koers consolideert de afgelopen uren rond de $37.800. Hoewel de marktsituatie op de hogere tijdsbestekken ongewijzigd is, zien we op de lagere tijdsbestekken voorzichtige eerste tekenen van kracht die het begin kunnen zijn van een bullish beweging naar $40.000 - $42.000.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD, we bespreken de recente prijsactie op lagere tijdsbestekken om een goed beeld te krijgen van waar we de komende uren tot dagen op moeten letten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Aan het begin van de week vanaf de low $32.917 zagen we voorzichtig een bullish marktstructuur ontstaan (higher highs + higher lows). Echt overtuigend is het de afgelopen dagen nog niet. Door de ontwikkelingen van de afgelopen dagen, waarbij we in plaats van een higher high een lower high hebben gevormd, heeft het nu meer weg van een consolidatiestructuur .

We houden op dit tijdsbestek nog altijd de 200 MA’s in de gaten, die inmiddels samenvloeien met het gebied vlak boven de $42.000. Het terugwinnen van de 200 MA’s is het moment waarop we kunnen zeggen dat er dit keer echts iets veranderd is, sinds we ze bijna 3 maanden geleden zijn kwijtgeraakt. Hiervoor is in de komende periode nog wel een stijging nodig van ruim 12%.

Als we deze analyse uitbreiden naar het tijdsbestek per uur, krijgen we een beter beeld van de situatie op dit moment.

Bitcoin update: breekt de koers uit richting $42.000?
Bitcoin update: breekt de koers uit richting $42.000?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

De 200 MA’s op dit tijdsbestek hebben ons consequent lokale toppen opgeleverd en de recente lower high op de 4 uurgrafiek. Maar aan de andere kant zijn de bears er de afgelopen dagen niet in geslaagd om de koers onder het supportgebied rond $35.600 te krijgen.

Gisteravond zijn de bulls erin geslaagd om de 200 EMA terug te winnen als support en staat de deur op een kier voor verdere opwaartse bewegingen naar onze weerstandsgebieden op hogere tijdsbestekken. Namelijk het prijsgebied rond $40.000 en de 200 MA’s (4 uur) rond $42.000.

Maar recent nog, namelijk afgelopen woensdag, hebben we gezien dat het doorbreken van de 200 MA’s geen garantie geeft op een bullish uitkomst. Toen slaagden we er kort in om de MA’s te doorbreken, grote verschil met nu is wel dat we nu ook echt daadwerkelijk uurlijkse kaarsen sluiten boven de 200 EMA in plaats van slechts een aantal wicks.

Echter en scenario zoals eerder deze week is niet uit te sluiten wanneer we de komende uren/dagen niet verder afstand gaan nemen van de MA’s en we ze uiteindelijk toch weer kwijt gaan raken. Met het risico dat alle hoop die de Bulls op dit moment hebben wordt verpletterd als we vervolgens ook onder het supportgebied $35.600 uitkomen.

Gezien de recente prijsactie van gisteren en de afgelopen uren zijn de Bulls op dit moment licht in het voordeel en schat ik de kans op verdere stijgingen richting $40.000 - $42.000 op 60%.

Bitcoin update: breekt de koers uit richting $42.000?
Bitcoin update: breekt de koers uit richting $42.000?

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

NIEUW: Bitcoin Valentijn Chocolade | With Love
Het perfecte Crypto cadeau waarmee jij jouw Bitcoin Lover kan verassen op Valentijnsdag. De chocoladeletter is rood/goudkleurig en gemaakt van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram). De chocoladeletter is afgewerkt met typische details die de grootste digitale munt ter wereld zo herkenbaar maakt en een rood hartje met de tekst ‘With Love’.

Fear Of Missing Out:

- Bitcoin Valentijn Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin update: breekt de koers uit richting $42.000?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties