Bitcoin Update: bullish hoop verpulvert, koers weer terug bij mid-range $39.500

Bitcoin Update: bullish hoop verpulvert, koers weer terug bij mid-range $39.500

Aan het begin van de week zagen we de eerste tekenen van kracht op de lagere tijdsbestekken ontstaan. Maar door de koersdalingen van de afgelopen twee dagen (-8%) zijn we weer terug bij af en schommelt de koers opnieuw rond het midden van onze prijsrange $39.250.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD. Gaat de grotere neerwaartse trend ons de komende periode alsnog naar range low $34.000 brengen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek 

De week begon sterk en we zagen de trend op lagere tijdsbestekken bullish verschuiven, echter was er nog geen reden om aan te nemen dat dit ook voor de hogere tijdsbestekken het geval was. Hiervoor zouden we de 200 MA’s als support terug moeten winnen voor verdere stijging richting range high $44.500.

We bestempelde de 200 MA’s als een logisch gebied waar we de nodige weerstand konden verwachten. Door de koersdaling van de afgelopen twee dagen kunnen we inmiddels concluderen dat we rond deze MA’s een lokale top hebben gevormd binnen de grotere neerwaartse trend.

Onze prijsrange-analyse is dus nog altijd volledig intact (van range high $44.500, naar mid-range $39.250, naar range low $34.000). Nu we voor de derde keer (gele cirkels) in twee weken tijd mid-range testen, vergoot dit de kans dat we uiteindelijk ook het tweede deel van onze range-analyse zullen voltooien, dus van mid-range naar range low.

Bitcoin Update: bullish hoop verpulvert, koers weer terug bij mid-range $39.500

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek 

Sinds het verliezen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek (zwarte kruis) hadden we in de twee weken die volgde te maken met een neerwaartse trend. Het heroveren van de 200 MA’s (zwarte pijl) was een eerste teken van kracht, wat mogelijk het begin zou kunnen zijn van iets groters. Namelijk het ombuigen van de trend op de hogere tijdsbestekken.

Inmiddels weten we dat weerstand van de 200 MA’s (4 uur) te sterk was en dat de trend op hogere tijdsbestekken prioriteit heeft gekregen. De afwijzing rond de 200 MA’s (4 uur) leidde gisteravond ook tot het verliezen van de lokale bullish trend op dit tijdsbestek, namelijk het verliezen van de 200 MA’s.

Sindsdien hebben we opnieuw mid-range $39.250 getest en dit was te verwachten, tenslotte bevestigde alle tijdbestekken opnieuw een neerwaartse trend. De hoop dat de eerste teken van kracht zou leiden tot iets groters is inmiddels volledig verpulvert.

We zijn weer terug bij af en net als in de weken ervoor (6 tot 18 april) zijn er op dit moment geen sterke argumenten te vinden om bullish te zijn. Dit blijft het geval zolang we er niet in slagen om de 200 MA’s op korte termijn terug te winnen. We houden er sterk rekening mee dat de grotere neerwaarts trend de komende week prioriteit gaat krijgen.

Bitcoin Update: bullish hoop verpulvert, koers weer terug bij mid-range $39.500

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: bullish hoop verpulvert, koers weer terug bij mid-range $39.500

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties