Bitcoin Update: Bulls op jacht naar $49.400 voor doorbreken neerwaartse trend

Bitcoin Update: Bulls op jacht naar $49.400 voor doorbreken neerwaartse trend

Bitcoin (BTC) probeert de neerwaartse trend die we de afgelopen dagen hebben gevormd te doorbreken. Gisteren hebben we een mooie reactie omhoog gezien vanaf een belangrijk supportgebied, maar het is nog iets te vroeg om te kunnen spreken van een definitieve trendomkeer.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,827.79USD, we bekijken de grafieken en bespreken de belangrijke prijsniveaus voor dit weekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Nadat bitcoin aan het begin van de week zijn higher high rond $50.500 heeft neergezet volgde een aantal dagen met koersdalingen. De bullish markstructuur op de daggrafiek is echter nooit in gevaar geweest, maar we hebben de koers wel een cruciaal punt zien naderen.

Ten eerste het belangrijke supportgebied rond $47.000, waar de koers los van twee wicks stand heeft gehouden. Ten tweede de 200 MA die de beide wicks netjes wisten op te vangen.

Het supportgebied $47.000 en de 200 MA hebben ervoor gezorgd dat de bullish trend gedurende de daling van de afgelopen dagen niet in gevaar kwam.

Een breuk in de bullish trend zou ontstaan wanneer we onder de low van $43.900 terecht waren gekomen. Gelukkig hebben we gisteren een mooi rectie gezien van de koers vanaf het supportgebied $47.000.

Hierdoor heeft bitcoin tevens een higher low neergezet rond $46.200. Conform de huidige bullish trend gaan we nu op zoek naar een higher high boven de $50.500 en gaan we mogelijk alsnog de komende dagen het weerstandsgebied $52.500 opzoeken.

Maar wanneer we naar de lagere tijdsbestekken kijken is het nog iets te vroeg om met overtuiging te kunnen spreken van een trendomkeer.

Bitcoin Update: Bulls op jacht naar $49.400 voor doorbreken neerwaartse trend

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op dit tijdsbestek hebben we ondanks de koersstijging van gisteren nog steeds te maken met een bearish markstructuur zonder onderbreking. Om die reden is het nog iets te vroeg om te spreken over een definitieve trendomkeer.

Voor een breuk in de huidige bearish trend op de 4 uursgrafiek zijn er twee opties. Als eerste het vormen van een higher high boven de $49.400. Een eerste poging om hierboven te komen is tot op heden niet gelukt, maar wie weet slaagt bitcoin hier het weekend alsnog in. Ten tweede kan de bearish trend worden doorbroken door het vormen van een higher low ergens boven de $46.200.

Voor nu houden we ons nog altijd vast aan het belangrijke supportgebied rond $47.000. Die moet een verdere daling richting de 200 MA’s voorkomen. De 200 MA’s bevinden zich op dit moment rond de $44.000.

Bitcoin Update: Bulls op jacht naar $49.400 voor doorbreken neerwaartse trend

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De relevantie van het supportgebied rond $47.000 zien we goed terug op dit tijdsbestek. Voordat we opwaarts zijn uitgebroken uit het supportgebied hebben we de koers 33 uur zien consolideren in dit gebied (zwarte pijl). Los van een aantal wicks is er geen enkele 1 uurskaars onder het supportgebied uitgekomen.

We zien een eerste teken van kracht op de 1 uurgrafiek die ons mogelijk de komende uren/dagen kan helpen om alsnog een higher high op de 4 uursgrafiek te bezorgen. Bitcoin is er in geslaagd om weer boven de beide 200 MA’s uit te komen.

De ontwikkelingen van de afgelopen dagen vlak onder de 200 MA’s hebben veel weg van recente koersontwikkelingen rond 18 augustus toen we ook tijdelijk onder de MA’s terecht waren gekomen (gele cirkel). Nadat toen de MA’s teruggevorderd werden volgde een stijging van bijna 10% naar de recente high van $50.500 op de 4 uurgrafiek.

Bitcoin Update: Bulls op jacht naar $49.400 voor doorbreken neerwaartse trend

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur met LED verlichting, Bitcoin Chocolade en Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Bitcoin Update: Bulls op jacht naar $49.400 voor doorbreken neerwaartse trend
Lees meer over:
Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties