Bitcoin Update: bulls op jacht naar uitbraak boven de $27.500

Bitcoin Update: bulls op jacht naar uitbraak boven de $27.500

De bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur gestegen met 1.72%. In de afgelopen dagen zien we de eerste voorzichtige tekenen van kracht ontstaan, maar er is net iets meer nodig om onze verwachtingen voor de komende periode bullish bij te kunnen stellen.

De bitcoin koers staat momenteel op 27,205.29USD. Aan de hand van de 2 uur- en 4 uurgrafiek bespreken we waarom $27.500 het prijsniveau is om te verslaan voor de bulls!

Bitcoin (BTC) 2-uurgrafiek

Al ruim twee weken zien we dat de bitcoin koers aan het lanterfanten is rond onze prijsrange. Vlak voor het weekend is bitcoin erin geslaagd terug te keren in de prijsrange. De periode dat we onder de prijsrange handelden kunnen we inmiddels bestempelen als een afwijking.

Een terugkeer in de prijsrange impliceert een verdere stijging richting het midden van de prijsrange en vervolgens range high $27.500. Het eerste deel van deze prijsrange analyse is inmiddels uitgespeeld nu we handelen vlak boven het midden van de prijsrange $27.025 en is het afwachten of ook het tweede deel (van mid-range naar range high) zich de komende uren tot dagen gaat uitspelen.

Door de koersstijgingen van de afgelopen dagen zien we inmiddels de eerste voorzichtige tekenen van kracht. Namelijk een terugkeer in de prijsrange en zijn we erin geslaagd de 200 MA’s op dit tijdsbestek terug te winnen.

Ondanks de koersstijgingen van de afgelopen dagen is er nog niet heel veel veranderd en heeft het nog geen zin om overdreven bullish te zijn. We handelen namelijk nog altijd in een ruim twee weken lange prijsrange van circa 3.5%.

Een uitbraak boven range high $27.500 is voor ons pas het moment om onze verwachtingen van zijwaartse choppy prijsactie bij te stellen naar voorzichtig bullish.

Bitcoin koers update: prijs rond $27.200

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Dat $27.500 het prijsniveau is voor de bulls om te verslaan zien we ook goed terug op de 4 uurgrafiek. De drie eerdere pogingen om uit te breken uit de prijsrange mislukte (zie zwarte kruizen). Het gevolg was in al deze drie gevallen hetzelfde namelijk een daling naar het midden van de range en vervolgens door naar range low. Waarom zou dit niet ook voor de vierde keer kunnen gebeuren?

Het tweede argument zijn de 200 MA’s op dit tijdsbestek, die zich bevinden vlak onder range high (200 EMA) en hier vlak boven (200 MA). Voor meer opwaartse prijsactie is het van belang dat we deze belangrijke trendweerstand weten te doorbreken.

Het traden binnen de huidige prijsrange heeft niet onze interesse. Het gaat tenslotte om een range van slechts 3.5% en dit is niet onze stijl van handelen (rommelen in de marge). Wij wachten liever op het moment dat bitcoin een duidelijke richting kiest; een uitbraak boven de $27.500.

Bitcoin koers update: prijs rond $27.200

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Bitcoin Summer 2023 | De top 10 bitcoin items voor een hete zomer!
Ben jij op zoek naar de leukste bitcoin items en gifts voor deze zomer? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Bitcoin Debuut vind je de leukste bitcoin items voor een heerlijke zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde bitcoin handdoek en een Bitcoin Beach Ball voor op het strand, park of festival tot aan een heerlijk koud Bitcoin Biertje.

Om je alvast te helpen hebben wij een top 10 overzicht gemaakt van de leukste bitcoin items voor deze zomer!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Beach Towel | Orange
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Beach Ball | Ideaal voor strand, park of festival

Bitcoin koers update: prijs rond $27.200
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties