Bitcoin Update: Bulls staan onder druk, $34.600 belangrijke support

Bitcoin Update: Bulls staan onder druk, $34.600 belangrijke support

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Van een higher high op $41.350 naar een gelijke low rond $35.000. Bitcoin begeeft zich nog altijd in de prijsrange $30.000 - $41.000 en laat ook deze week zijn onvoorspelbaarheid en volatiliteit binnen de huidige prijsrange zien.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,820.76USD. We bekijken extra veel grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We handelen op de weekgrafiek nog altijd onder de 8 en 21 EMA. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we voor de vierde keer op rij de week gaan sluiten onder genoemde EMA’s. De laatste keer dat de koers zich onder de 8 en 21 EMA bevond was begin maart 2020 (corona crash).

Bitcoin begon de week sterk en wist zijn hoogste koersstand in bijna een maand tijd neer te zetten rond $41.350. Dat juist hier een einde kwam aan de opmars heeft alles te maken met de weerstand van de 8 EMA die op dit moment simpelweg nog te sterk is.

Verder zien we de inmiddels bekende prijsrange $30.000 - $41.000 terug in de grijze box. Twee belangrijke supportlevels binnen de range zijn $34.700 voor een higher low op de weekgrafiek en 32.200, waar we op de lagere tijdsbestekken dieper op in gaan.

Bitcoin Update: Bulls staan onder druk, $34.600 belangrijke support

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We beginnen met het grotere plaatje. Want net als op de weekgrafiek zien we ook op de daggrafiek, dat we op dit moment handelen onder twee belangrijke voortschrijdende gemiddelden. Op de daggrafiek gaat het om de 200 MA en EMA en ook hier geldt dat dit voor het laatst het geval was in maart 2020 (corona crisis).

Het feit dat we op de hogere tijdsbestekken (week en dag) sinds een lange tijd handelen onder belangrijke voortschrijdende gemiddelden is zeker het benoemen waard. In maart 2020 had bitcoin 52 dagen nodig om weer boven de 200 MA’s uit te komen. Wanneer we nu een vergelijkbaar scenario krijgen blijven we dus tot medio juli handelen onder de 200 MA’s.

Bitcoin Update: Bulls staan onder druk, $34.600 belangrijke support


Wanneer we inzoomen dan zien we dat de $41.350 van begin van de week een higher high betekent op de daggrafiek en de huidige bullish trend impliceert dat die wordt opgevolgd door een higher low. Hiervoor zal de koers boven de $34.600 moeten blijven om vanaf hier op zoek te gaan naar opnieuw een higher high.

Dit klinkt vrij makkelijk maar zo makkelijk zal het niet gaan de komende dagen. We zien dat de koers binnen de huidige prijsrange $30.000 - $41.000 behoorlijk onvoorspelbaar heen en weer schommelt. Wanneer er een nieuwe trend gevormd is, zien we die binnen een paar dagen alweer eindigen. Daarnaast hebben ook nog te maken met behoorlijk wat weerstand boven ons die het neerzetten van een higher high boven de $41.350 niet makkelijk maakt.

Bitcoin Update: Bulls staan onder druk, $34.600 belangrijke support

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

We zoomen ook op dit tijdsbestek eerst uit om het grotere plaatje te bekijken. Wat opvalt is dat gedurende de huidige bullrun de koers consequent lokale bodems weet te vormen rond de 200 MA’s (zie groene vinkjes).

De situatie is sinds 2 maanden duidelijk veranderd en waar de 200 MA’s eerst nog als support diende, zien we dat ze nu voor de nodige weerstand zorgen. In plaats van bodems worden er nu lokale toppen gevormd rond de 200 MA’s.

De plotselinge sterke stijging aan het begin van de week, waardoor binnen now-time de marktstructuur van bearish naar bullish werd omgebogen, eindige in niets meer dan een lokale top. Als we naar onderstaande grafiek kijken en de koersontwikkelingen sinds we handelen onder de 200 MA’s zullen we de komende dagen toch echt rekening moeten houden met verdere dalingen richting de onderkant van de huidige prijsrange ($30.000).

Bitcoin Update: Bulls staan onder druk, $34.600 belangrijke support


Zoomen we in dan zien we ook op dit tijdsbestek een bullish markstructuur met recent een higher high op $41.350. Op dit moment zien we een bijna gelijke low rond het supportgebied van $35.000, maar ook hier geldt dat wanneer de koers onder de 34.600 uitkomt de bullish markstructuur alweer verloren gaat.

Bitcoin Update: Bulls staan onder druk, $34.600 belangrijke support

Er is eigenlijk niets veranderd
Eigenlijk is de analyse rond 19 mei, toen de koers in de huidige range terecht kwam, nog altijd hetzelfde. Bitcoin schommelt in de huidige range heen en weer met hier en daar een onverwachte volatiele bewegingen omhoog of omlaag. Het feit blijft dat zolang we ons binnen de huidige range begeven er geen duidelijke richting is. Beste koopmoment in de huidige marktsituatie is range low, dus laag in de $30.000 - $31.000. Het beste verkoopmoment is range high, dus ergens tussen de $40.000 - $41.000.

Dit blijft het geval totdat bitcoin besluit welke richting het de prijsrange gaat verlaten, maar dit zou zomaar nog weken kunnen gaan duren.


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: Bulls staan onder druk, $34.600 belangrijke support
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties