Bitcoin Update: bulls staan onder druk, $47.000 belangrijk support

Bitcoin Update: bulls staan onder druk, $47.000 belangrijk support

Bitcoin (BTC) begeeft zich op de rand van een klif. Vandaag zien we de koers schommelen aan de onderzijde van het belangrijke supportgebied rond $47.000.

Wanneer support verloren gaat zullen we rekening moeten houden met nog een sterke beweging naar beneden. Het is nu aan de bulls om de nodige kracht te laten zien en hiermee de opwaartse trend op de daggrafiek te beschermen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 18,827.79USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We beginnen kort met de daggrafiek van bitcoin, deze hebben we namelijk nodig om de analyse van de lagere tijdsbestekken goed te kunnen begrijpen.

Wanneer we naar de daggrafiek kijken zien we dat we nog altijd te maken hebben met een bullish marktstructuur en dus een opwaartse trend, ondanks de koersdalingen van de afgelopen twee dagen.

Zolang de koers boven de recente low van $43.900 weet te blijven is de bullish trend nog altijd intact.

Op de lagere tijdsbestekken zien we dat de eerste tekenen van zwakte zich opstapelen en de bearish argumenten steeds sterker worden.

Dit zou de huidige bullish marktstructuur op de daggrafiek uiteindelijk in gevaar kunnen brengen, tenzij we op de lagere tijdsbestekken tijdig tekenen van kracht gaan zien.

Bitcoin Update: bulls staan onder druk, $47.000 belangrijk support

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

De bullish markstructuur op dit tijdsbestek is officieel bearish doorbroken. De koersdaling van de afgelopen dagen heeft ons een lower low bezorgd en hierdoor is de trend van higher lows en higher highs doorbroken.

Een lower high de komende dagen ergens onder de $49.370 betekent de definitieve bevestiging van een gewijzigde marktstructuur van bullish naar bearish.

Op dit moment kunnen we nog enigszins optimistisch zijn over het feit dat we het supportgebied van $47.000 voor het eerst in lange tijd succesvol hebben getest als support.

We gaan er vanuit dat de wick van vanmiddag slechts een fake-out was om de nodige liquiditeit op te halen.

Wanneer we het supportgebied $47.000 toch definitief als support verliezen, zullen we er serieus rekening moeten houden met een grotere beweging naar beneden.

In dit scenario is er namelijk niet veel wat de koers ervan kan weerhouden de 200 MA’s op te gaan zoeken. De 200 EMA bevindt zich op dit moment rond $43.900 en de 200 MA rond $43.450.

De 200 EMA op de 4 uurgrafiek komt dus nagenoeg overeen met ons recente low $43.900 uit de daggrafiek en zal om die reden mogelijk een belangrijke rol kunnen gaan spelen.

De 200 EMA houdt stand, net als de bullish marktstructuur op de daggrafiek of we verliezen de 200 EMA als support en de bullish trend op de daggrafiek wordt bearish doorbroken. In het laatste geval worden de bearish argumenten wel heel sterk en blijft er maar weinig reden over om nog overtuigend bullish te zijn.

Bitcoin Update: bulls staan onder druk, $47.000 belangrijk support


De simpele analyse van de afgelopen weken dat we na het veroveren van een weerstandsgebied op zoek kunnen naar het volgende weerstandsgebied, kunnen we voor nu parkeren.

Het is op dit moment niet logisch om te verwachten dat de koers de komende dagen het weerstandsgebied van $52.500 zal gaan opzoeken, zolang we op de lagere tijdsbestekken tekenen van zwakte zien.

Gezien het feit dat de lagere tijdsbestekken bearish zijn houden we rekening met een grotere beweging naar beneden en zijn de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek erg interessant.

Dit blijft het meest realistische scenario totdat we de eerste bullish signalen krijgen op de lagere tijdsbestekken. De eerste bullish signalen moeten ervoor zorgen dat de bullish trend uit de daggrafiek gewoon wordt voortgezet. Een eerste teken van kracht zou een higher high kunnen zijn boven de $49.370.

Bitcoin Update: bulls staan onder druk, $47.000 belangrijk support

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De 200 MA’s op dit tijdbestek zijn vanmorgen als support verloren gegaan en zouden bij een beweging omhoog voor de nodige weerstand kunnen gaan zorgen.

Een afwijzing door de MA’s zou geen verrassing zijn, om vervolgens de neerwaartse trend voor te zetten die al is begonnen op de 4 uurgrafiek.

Een aantal goede redenen om rekening te houden met een aanhoudende neerwaartse trend in de komende dagen zijn het verliezen van de 200 MA’s, de bearish marktstructuur op dit tijdsbestek en het feit dat we reeds een lower low hebben gevormd op de 4 uurgrafiek.

Mocht bitcoin er tegen de verwachtingen in toch in slagen de 200 MA’s terug te winnen als support, kan dit een eerste teken van kracht zijn op dit tijdsbestek en een goede reden om onze bearish gedachten iets positiever bij te stellen.

Bitcoin Update: bulls staan onder druk, $47.000 belangrijk support

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: bulls staan onder druk, $47.000 belangrijk support
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties