Bitcoin Update: consolidatie rond $44.500, het wordt erop of eronder!

Bitcoin Update: consolidatie rond $44.500, het wordt erop of eronder!

De bitcoin koers consolideert rond range high $44.500 en bereidt zich voor op zijn volgende cruciale beweging. Het momentum is absoluut in het voordeel van de bulls. Een trend indicator laat zien dat we mogelijk aan het begin staan van een langdurige bullish trend die de koers boven de $60.000 kan gaan brengen.

Maar aan de andere kant is het bitcoin nog altijd niet gelukt om echt uit de prijsrange van de afgelopen maanden te breken. We blijven realistisch want rond $46.000 zou zomaar een lokale top gevormd kunnen gaan worden. Kans op een mooie short trade?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. We bespreken de grafieken op verschillende tijdsbestekken en bespreken de verschillende scenario’s.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De bullish prijsactie van de afgelopen 2 weken geeft ons eindelijk weer een goede reden om eens te gaan kijken naar de ontwikkelingen op een hoger tijdsbestek, de weekgrafiek.

Bitcoin is er eindelijk in geslaagd de neerwaartse trendlijn vanaf ons hoogtepunt te doorbreken. Eerdere pogingen in februari en begin maart mislukte. Zodra de koers boven de trendlijn uitkwam werd er direct winst genomen, hetgeen resulteert in de flinke wicks aan de bovenkant (zie zwarte pijl).

Nu we boven de neerwaartse trendlijn zijn aangekomen is het de beurt aan de 8,13 en 21 EMA om definitief teruggewonnen te worden als support. Het terugwinnen van deze EMA’s is absoluut een sterk bullish argument omdat het in de meeste gevallen een bevestiging betekent van een nieuw gevormde trend (zie gele cirkels).

Tot slot kijken we naar de MACD en dit is een trendvolgende momentumindicator. Als de MACD-lijn (blauw) de signaallijn (zwart) opwaarts kruist, dan is er sprake van een koopsignaal (bullish cross). Andersom, dus als de MACD-lijn de signaallijn neerwaarts kruist is er logischerwijs sprake van een verkoopsignaal (bearish cross). Dit signaal kan dus gebruikt worden om te bepalen in welke richting de koers de komende periode zal bewegen. Zoals je kunt zien staat de MACD-lijn op het punt om de signaallijn opwaarts te kruizen.

Eerdere MACD kruisingen, zie verticale stippellijnen, hebben in de weken erna een sterke trend laten zien. Meest links zagen we de koers na een bearish cross in de weken erna met -48% dalen. Gevolgd door een stijging van +46% en bij de meest recente bearish cross weer een daling van -42%. Dus vanaf begin 2021 tot op heden zorgde een MACD cross voor een stijging of daling van minimaal 40% in de weken erna.

Stel dat we daadwerkelijk een bullish cross krijgen komende week en in de periode erna de koers wederom met minimaal 40% stijgt brengt dit ons terug boven de $60.000!

Bitcoin Update: consolidatie rond $44.500, het wordt erop of eronder!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Onze range-analyse van de afgelopen weken heeft perfect uitgespeeld en op dit moment zien we de koers consolideren rond range high $44.500. Dat we juist hier de nodige weerstand ervaren is geen verrassing. Het is tenslotte onze range high waar we maanden niet echt boven uit weten te breken.

Daarnaast begeeft zich vlak boven range high zich de 200 EMA, een prijsregio waar bitcoin in de grotere neerwaartse trend vaak zijn lokale top vormt. Kijken we nog iets verder omhoog dan treffen we rond $46.216 de openingskoers van 2021 (yearly open) en die zo de komende dagen nog wel eens een cruciale rol kunnen gaan spelen, waarover straks meer.

De recente ontwikkelingen zijn absoluut in het voordeel van de bulls, maar technisch gezien hebben we nog altijd te maken met een marktsituatie die, al bijna drie maanden, in grote lijnen zijwaarts prefereert (binnen de prijsrange). En zoals zojuist besproken hebben we te maken met sterke weerstand vlak boven ons.

Bitcoin Update: consolidatie rond $44.500, het wordt erop of eronder!

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Vanaf het moment dat de bitcoin gisterochtend range high getest heeft zien we de koers consolideren rond range high $44.500 getest. Hoewel de recente koersontwikkelingen op lagere tijdbestekken ons een goede reden geeft om te geloven dat ‘het dit keer anders zal zijn en we definitief boven de prijsrange uit gaan komen’, blijven we realistisch.

Want zolang we er niet in slagen, net als in eerdere pogingen (gele cirkels), om echt 4 uurlijkse kaarsen te gaan sluiten boven range high, blijft onze range-analyse van de afgelopen bijna drie maanden nog altijd valide. De range-analyse is vrij simpel; na het testen van range high volgt mid-range en mogelijk zelfs range low.

Totdat er een breuk is in onze bullish marktstructuur plaatsvindt, onder de recente low van $41.766 uitkomen, of range high wordt definitief teruggewonnen, is het niet te voorspellen wat er vanaf hier gebeurt.

Het is niet ondenkbaar dat we nog een beweging omhoog gaan krijgen richting ‘yearly open’ €46.216, maar of er voldoende kracht is om door de stoten en de raket echt te laten opstijgen, de tijd zal het leren…

Dit biedt overigens wel een mogelijke kans op een goede short positie, waarbij de entry ligt rond $46.000 en we een stop loss plaatsen vlak boven het weerstandsgebied $47.000. Mocht de raket toch echt verder gaan stijgen, dan beperken we ons verlies met slechts 3.8%. Targets zijn mid-range $39.250 (+14.5%) en range low $34.000 (+26%), zie tweede grafiek hieronder.

Bitcoin Update: consolidatie rond $44.500, het wordt erop of eronder!
Bitcoin Update: consolidatie rond $44.500, het wordt erop of eronder!

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: consolidatie rond $44.500, het wordt erop of eronder!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties