Bitcoin update: koers daalt 2,5% en blijft onder $60.000

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 18,848.93USD. Rond $60.000 zit een flinke weerstand alvorens de koers verder kan stijgen.

De huidige recordprijs ligt op $61.782. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Het was een relatief rustige week voor Bitcoin. Minder volatiliteit heeft ervoor gezorgd dat de prijs stabiel is en lijkt te consolideren vlak onder het belangrijke punt van $60.000. Een doorbraak is nog niet aan de orde geweest, ondanks dat bulls flink aan het pushen zijn.

Het consolideren van de koers kan een goed teken zijn voor bulls en ervoor zorgen dat $60.000 samen met een nieuwe all time high snel gebroken kan worden. Echter zien we het met afnemende volume ook steeds meer bearish signalen. Wat een voorteken kan zijn op een wellicht kortstondige dip.

Bitcoin daggrafiek

Wanneer we een blik werpen op de daggrafiek is al snel te zien dat de koers nog steeds in een mooie opwaartse beweging zit. Ook zien we dat de koers de afgelopen week kleine bewegingen heeft gemaakt en lijkt te consolideren vlak tussen een sterke weerstand en support.

Een voorbode op waarschijnlijk een uitbraak met daarbij een lastig te voorspellen richting waar deze op zal gaan.

Bitcoin update: koers daalt 2,5% en blijft onder $60.000

De daggrafiek laat meerdere signalen zien, en niet alleen bullish maar ook lichtelijk bearish signalen. Dat maakt het voorspellen een stuk lastiger, al lijkt op het oog dat bullish signalen sterker zijn, zeker omdat de koers van Bitcoin zich momenteel nog in uptrend bevindt.

Momenteel is te zien dat de koers wederom nieuwe hogere lows maakt. Oftewel, elke dip weet een hogere support te vinden. Wat duidt op een continuering van de uptrend en tevens een sterk signaal dat bulls steeds hogere support levels weten te creëren.

Maar als tegenhanger is het ook goed om te constateren dat het niet kunnen doorbreken van $60.000 een lagere high maakt. Wat vaak gezien kan worden als een bearish teken.

Het maken van de lagere high komt in dit geval door de sterke weerstand op $60.000 met daarboven alleen nog een weerstand van de huidige all time high.

Het maken van lagere highs maar ondertussen wel hogere lows laat zien dat de koers een triangle aan het maken is. Wat een uitbraak onvoorspelbaar kan maken gezien de kans van doorstijgen of dalen bijna gelijk aan 50/50 zal zijn. Met lichte bias voor een stijging.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Op de daggrafiek van Bitcoin zien we dus weinig duidelijkheid van de kant waarop de prijs zich gaat bewegen. Een stuk ingezoomd zien we op de 4-uurgrafiek van Bitcoin hetzelfde beeld met de flinke weerstand rond $60.000. Welke nog niet doorbroken is en voorlopig ook niet uitziet dat deze gaat breken.

Een eerste stop welke Bitcoin kan gaan maken is het testen van de support rondom $55.700. Hier zien we dat de 200 MA trendlijn ook heen begint te kruipen en een test van deze plek kan ervoor zorgen dat de koers een bounce omhoog weet te maken. Zoals we eigenlijk steeds zien op het testen van de trendlijn.

Bitcoin update: koers daalt 2,5% en blijft onder $60.000

Wanneer de koers deze plek rond $55.700 niet succesvol weet te testen dan komt $52.000 of $50.000 al snel in de buurt. Wat we momenteel kunnen zien als de onderkant van de consolidatiezone tussen $50.000 en $60.000.

Al met al hangt dat voornamelijk af van een test van de 200 MA trendlijn. En ziet het er naar ut dat de koers voorlopig wat blijft consolideren. Een flinke uitbraak zal voorlopig nog niet aan de orde zijn, mits de koers ineens veel volume vindt en de $60.000 weet te doorbreken.

Echter zal een test laag in de $50.000 voor de hand liggen en bears op het verkeerde been kunnen zetten. Het lijkt erop dat de koers wat in petto heeft, maar zich voorlopig zal bewegen in consolidatie. Een rustig weekeinde van een rustige week.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Lees meer