Bitcoin Update: enige voorzichtigheid geboden ondanks nieuw hoogtepunt

Bitcoin Update: enige voorzichtigheid geboden ondanks nieuw hoogtepunt

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – De bitcoin koers staat momenteel op 18,848.93USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Het was natuurlijk de week waarin bitcoin er eindelijk in slaagde het gebied rond $60.000 te doorbreken. Ons laatste higher high betekende tevens een nieuw all-time-high van $64.870. Maar enige voorzichtigheid is de komende dagen toch echt geboden. Hoe dit precies zit lees je in deze nieuwe Bitcoin Update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Twee dagen na het bereiken van een nieuw hoogtepunt heeft bitcoin het voormalige weerstandsgebied van $60.000 succesvol weten te testen, een bullish retest (zie zwarte pijl). Dit is na een sterke rally van +17% overigens niet iets om ons zorgen over te maken.

De komende dagen zal de koers naar alle waarschijnlijkheid het wat rustiger aan gaan doen en consolideren tussen de $60.000 en het weerstandsgebied $63.300. Na enige consolidatie zal bitcoin zijn richting gaan bepalen en zijn uptrend hervatten (bullish scenario) of een stap terug doen waarbij we mogelijk onder de $60.000 terecht gaan komen (bearish scenario).

Zolang we geen lower low krijgen onder ons recente low van $55.415 is er nog altijd sprake van een bullish markstructuur op dit tijdsbestek. Dit veranderd pas op het moment dat bitcoin lower lows en lower highs gaat neerzetten.

Bitcoin Update: enige voorzichtigheid geboden ondanks nieuw hoogtepunt

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek zien we een ander beeld dan op de daggrafiek. Na het bereiken van een nieuw all-time-high is de trens namelijk gewijzigd naar bearish. Een gewijzigde trend met lower highs die worden opgevolgd door lower lows. Dit is zeker de moeite waard om op te merken en even bij stil te staan. Want de recente koersontwikkelingen laten zien dat de sterke uptrend van de afgelopen week voor dit moment ten einde is.

Wat we nu het liefst willen zien is consolidatie rond de huidige koers en dat er een nieuwe uptrend gevormd gaat worden. Dit is namelijk noodzakelijk als we op korte termijn nieuwe hoogtepunten willen zien.

Voorlopig hebben we op dit tijdsbestek toch echt te maken met een dalende trend en is voorzichtigheid geboden. Zeker wanneer we terugkijken naar 13 maart toen bitcoin zijn vorige hoogtepunt neerzette (zie !). In eerste instantie zagen we nog een aantal bullish re-testen van het supportgebied $60.000. Maar het supportgebied wist uiteindelijk geen stand te houden met een verdere koesdaling tot gevolg (-12%).

Bitcoin Update: enige voorzichtigheid geboden ondanks nieuw hoogtepunt


Ondanks het feit dat op dit moment het support gebied van $60.000 stand houdt en we een mooie bounce hebben gezien, bestaat er nog altijd de mogelijkheid op een verder dalende koers. De huidige bounce vanaf het supportgebied zou namelijk heel goed een lower high kunnen zijn, die zoals de huidige trend impliceert, wordt opgevolgd door een lower low.

Als we onze neerwaartse trend voortzetten, moeten we rekening houden met een koersdaling richting de 200MA's, die zich momenteel rond $58.000 bevinden. Overigens zou dit een mooi punt zijnvoor een opleving en het vormen van een lokale bodem.

Nogmaals dit is een scenario om in het achterhoofd te houden. Want wanneer bitcoin zijn huidige bearish markstructuur op dit tijdsbestek snel weet om te buigen naar een nieuwe uptrend, kunnen we komende week weer op prijsontdekking. Het is dus belangrijk de huidige trend goed in de gaten te houden.

Bitcoin Update: enige voorzichtigheid geboden ondanks nieuw hoogtepunt

1-uurgrafiek

Kijken we tot slot nog heel even kort naar de 1-uurgrafiek. Want die geeft genoeg reden om niet overdreven bearish te zijn. Ondanks het feit dat we op de 4-uurgrafiek te maken hebben met een bearish markstructuur, zien we op dit tijdsbestek een bullish retest van de 200 MA’s. Op dit moment zien we dat de koers weer higher highs en higher lows vormen.

Voor de komende dagen is het belangrijk om de beide MA’s in de gaten te houden, want mochten we hier onder uit gaan komen dan kunnen we te maken gaan krijgen met het bearish scenario zoals hiervoor beschreven. Blijven we boven de MA's dan ligt consolidatie of verdere koersstijgingen het meest voor de hand.

Bitcoin Update: enige voorzichtigheid geboden ondanks nieuw hoogtepunt


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: enige voorzichtigheid geboden ondanks nieuw hoogtepunt
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan