Bitcoin analyse: koers stabiliseert boven $60.000

Bitcoin analyse: koers stabiliseert boven $60.000

Bitcoin (BTC) staat rond het prijspunt van $60.000. In deze analyse bekijken we de grafieken en bespreken we belangrijke prijsniveaus waar je op moet letten,

De koersontwikkelingen van bitcoin in de afgelopen 10 dagen zijn kort samengevat saai! Het geeft ons maar weinig reden om de grafieken in de gaten te houden. Maar vroeg of laat zal bitcoin een nieuwe trend gaan vormen. Trends van bitcoin houden over het algemeen weken aan en zorgen voor sterke koersontwikkelingen van 20% tot 85%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Dit tijdsbestek geeft ons maar weinig om mee te werken en als ik heel eerlijk ben zijn dit van die momenten waarop je beter met andere dingen bezig kunt zijn. Besteed tijd met vrienden en familie, ga er op uit of lees een goed boek en laat de grafieken voor wat het is. Want van een duidelijke trend is op dit moment geen enkele sprake. Maar, wanneer bitcoin beluit een nieuwe trend in te zetten kan het zomaar hard gaan, dit hebben we dit jaar namelijk al vaker gezien.

Aan heb begin van het jaar hadden we duidelijk te maken met een sterke uptrend op weg naar nieuwe hoogtepunten. Vanaf het moment dat de bullish markstructuur bearish werd doorbroken door het vormen van een lower high (pijl 1) zagen we in de bijna 3 weken die volgde een neerwaartse trend van -25%. Toen de neerwaartse trend weer bullish werd omgedraaid (pijl 2) volgde een nieuwe sterke opwaartse trend die de koers in 2.5 maand met circa 85% deed stijgen, tot aan een nieuw all-time high (pijl 3). Tot zover hele duidelijke trends op de daagrafiek die meerdere weken aanhielden.

Na het vormen van een lower low kregen we te maken met een gewijzigde markstructuur door vervolgens een higher low te vormen (pijl 4). Het gevolg van de gewijzigde markstructuur naar bearish is een neerwaartse trend op de daggrafiek die ruim 2 maanden aanhield met als gevolg een daling van -50% in die periode.

Nadat we de trend weer bullish wisten om te buigen door het vormen van een higher high op de daggrafiek (pijl 5) startte er weer een nieuwe opwaartse trend. In ruim 6 weken steeg de koers met 54%. Vervolgens weer een bevestigde structuurwijziging van bullish naar bearish, een lower low werd opgevolgd door een higher low (pijl 6). In de 2 weken die volgde hebben we een daling gezien van -18%.

De laatste sterke uptrend begon op 1 oktober (pijl 7) en 3 weken later, na een stijging van 48% heeft bitcoin een nieuw all-time-high neergezet rond $67.000 (pijl 8). Tot zover de duidelijke trends op de daggrafiek die op zijn minst weken aanhielden en leidde tot significante koerswijzigingen. Zoomen we nu in op de recente koersontwikkelingen wordt mijn punt dat er geen duidelijke trend is direct duidelijk.

Bitcoin analyse: koers stabiliseert boven $60.000

Vanaf all-time-high kregen we te maken met een neerwaartse trend, een lower high (LL) werd opgevolgd door een lower high (LH). Vervolgens een breuk in de trend door het vormen van een higher high (HH) in plaats van een lower high die de neerwaartse trend impliceerde. De breuk in trend heeft ons tot op heden maar weinig gebracht en resulteerde in niets.

We hebben te maken met een prijsrange van 10% zonder dat er sprake is van een duidelijke trend in welke richting dan ook. Het is vrij zinloos en er valt geen nuttige informatie te halen uit de daggrafiek.

Maar wanneer weten we dat er een einde is gekomen aan de huidige saaie consolidatiefase? Als we onder het belangrijke supportgebied rond $59.000 uit gaan komen (een wick daargelaten), betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat we een nieuwe, neerwaartse trend gevonden hebben. In dit geval focussen we ons op het supportgebied $53.000 totdat enige kracht getoond wordt.

Andere mogelijkheid is dat bitcoin boven Fibonacci level 3.618 - $63.700 weet uit te breken, die in de afgelopen weken al een aantal keer voor de nodige weerstand zorgde. Het sluiten van dagelijkse kaarsen boven Fibonacci level 3.618 betekent naar alle waarschijnlijkheid dat we eindelijk bullish uit de huidige prijsrange gebroken zijn en het dit keer niet om slechts een afwijking gaat, zoals we eerder hebben gezien tijdens het neerzetten van het recente hoogtepunt (zwarte pijl). In dit bullish scenario zal bitcoin hoogstwaarschijnlijk weer op prijsontdekking gaan op jacht naar nieuwe hoogtepunten.

Stel jezelf de vraag wat je zou willen bereiken door in de huidige prijsrange, zonder duidelijke trend, een positie in te nemen? In de meeste gevallen zal het door het ontbreken van een duidelijk trend niet goed uit pakken.

Bitcoin analyse: koers stabiliseert boven $60.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Zoomen we in op de 4 uursgrafiek dan valt direct op dat de 200 MA’s zijn samengevloeid met het supportgebied rond $59.000. Dit geeft de nodige vertrouwen, dat wanneer de koers dit prijsniveau bereikt, we hier de nodige support mogen en kunnen verwachten.

Daarnaast geeft het verliezen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek ons een eerder signaal dat de kans groot is dat we het gebied $59.000 ook als support gaan verliezen. Eerder dan wanneer we zouden wachten op het moment dat we daadwerkelijk dagelijkse kaarsen gaan sluiten onder dit belangrijke supportgebied.

Voor een bullish scenario in de komende dagen willen we zien dat bitcoin een high gaat vormen boven Fibonaccilevel 3.618. Waarbij het we dus uit de prijsrange (paarse lijnen) breken waar we op de 1 uursgrafiek nog even kort op inzoomen.

Bitcoin analyse: koers stabiliseert boven $60.000
Bitcoin analyse: koers stabiliseert boven $60.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De saaie koersontwikkelingen, oftewel consolidatie, zien we op de 1 uursgrafiek ook duidelijk terug. Los van één afwijking aan zowel de bovenzijde als aan de onderzijde begeven we ons al 3 weken in een prijsrange van slechts 5%. De bovenkant van de range rond $63.000 en de onderkant van de range rond $59.900. Het midden van de huidige range komt redelijk overeen met de 200 MA’s, rond $61.450, waar we sinds gisteren weer vlak onder handelen.

Wanneer bitcoin in welke richting dan ook weet uit te breken uit de huidige prijsrange, verhoogt dit de waarschijnlijkheid dat we ook in de richting van de uitbraak de nieuwe trend zullen gaan voortzetten.

Bitcoin analyse: koers stabiliseert boven $60.000
Bitcoin analyse: koers stabiliseert boven $60.000

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*NIEUW*
- De massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade
- Bitcoin Christmas Rocket | To The Moon. Een uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal in de vorm van een Raket en maar liefst 15 cm groot. Op de voorkant van de Bitcoin Kerst Raket is de gouden Bitcoin B geschilderd en op de achterkant de tekst ‘To The Moon’.

Bitcoin analyse: koers stabiliseert boven $60.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties