Bitcoin Update: in één keer door naar $59.500 of eerst een lokale bodem?

Bitcoin Update: in één keer door naar $59.500 of eerst een lokale bodem?

Bitcoin (BTC) bevindt zich nog altijd in een sterke opwaartse trend en we hebben recent een mooie reactie gezien vanaf het supportgebied $53.000. De trend vertelt ons dat $59.500 het volgende prijsdoel is.

Maar ook gedurende een sterke opwaartse trend krijgen we te maken met koersdalingen waarbij lokale bodems worden gevormd. Lokale bodems gedurende een opwaartse trend zijn over het algemeen een goed instapmoment om vervolgens te profiteren van de algehele grotere trend op de hogere tijdsbestekken.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,819.46USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Onze stap voor stap analyse (van prijsniveau naar prijsniveau) is nog altijd intact. Na het doorbreken van het gebied $46.500 was ons eerst volgende doel het weerstandsgebied rond $52.500 en hier handelen we inmiddels ook alweer een dag of drie boven.

De belangrijke prijsniveaus op de daggrafiek zijn $40.000, $46.500, $53.000 en $59.500. Tussen de verschillende prijsniveaus hebben we verschillende support- en weerstandsniveaus vanuit de lagere tijdsbestekken, hier zoomen we straks verder op in.

Op dit moment handelen we in de prijsrage $53.000 - $59.500 en hebben te maken met een opwaartse trend. De kans is dan ook groot dat richting de komende dagen verder omhoog zal zijn. Mochten we het supportgebied $52.500 toch verliezen als support, dan verschuiven we onze focus naar de prijsrange $46.500 - $52.500. Zo eenvoudig is de huidige stap voor stap analyse op de daggrafiek op dit moment.

We weten dat we te maken hebben met een opwaartse trend en de verwachte richting voor de komende dagen omhoog is. Verder helpt de huidige markstructuur ons op dit moment eigenlijk niet. De meest recente higher low (zwarte pijl) bevindt zich rond de $40.600 en dit is maar liefst 25% onder de huidige koers. De koersontwikkelingen na het vormen van de recente low zie ik als één beweging omhoog naar een higher high.

Dit betekent dat we de komende dagen een higher low moeten gaan vormen boven de $40.600 om de huidige bullish markstructuur in stand te houden en dit gegeven gaat ons op dit moment niet verder helpen. Nog een goede reden om in te zoomen op de lagere tijdsbestekken voor de verwachtingen op korte termijn.

Bitcoin Update: in één keer door naar $59.500 of eerst een lokale bodem?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op de 4 uurgrafiek hebben we onze bullish marktstructuur weten te behouden. De beweging van donderdag, waarbij we de het supportgebied $53.000 opnieuw testte, was de higher low (zwarte pijl). De stijging van gisteren gaf ons een higher high rond $56.100 gevold door opnieuw een higher low afgelopen nacht.

Vanaf hier moeten we anticiperen op de voortzetting van de huidige bullish marktstructuur. Mochten we in plaats hiervan de huidige marktstructuur doorbreken door het vormen van een lower low, komt er de nodige druk te staan op het supportgebied rond $53.000. Gaat support hier verloren zullen we rekening moeten houden met een grotere daling richting $49.500.

Wanneer we de opwaartse trend gewoon voortzetten, conform de huidige markstructuur, ligt een stijging richting het weerstandsgebied $59.500 het meest voor de hand. Het liefst zien we dat bitcoin de komende dagen 4 uurskaarsen gaat sluiten boven de $55.300 (zwarte stippellijn) en het neerzetten van een higher high voor voortzetting van de huidige bullish markstructuur.

Bitcoin Update: in één keer door naar $59.500 of eerst een lokale bodem?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Het belangrijkste om te benoemen op de 1 uursgrafiek is: let goed op de beide 200 MA’s die zich op dit moment vlak boven het supportgebied $49.500 bevinden! Wanneer het gebied $53.000 verloren gaat als support dan kunnen de MA’s voor de nodige support gaan zorgen. Dit zou overigens ook een heel mooi instapmoment kunnen zijn.

Waar de MA’s eerst voor de nodige weerstand zorgde kunnen we er enigszins vanuit gaan dat ze gedurende de huidige opwaartse trend als steun zullen fungeren, waar de koers lokale bodems gaat vormen.

Bitcoin Update: in één keer door naar $59.500 of eerst een lokale bodem?

Een dergelijke trade-setup zie je terug in de grafiek hieronder. Instapmoment rond de 200 MA, een stop loss order vlak onder het supportgebied $49.500. Prijsniveaus om (deels) winst te nemen zijn $53.000 en $59.500. Bij een trade-setup als deze proberen we een mogelijke dip gedurende een opwaartse trend te pakken om vervolgens te profiteren van de algehele grotere trend op hogere tijdsbestekken.

Bitcoin Update: in één keer door naar $59.500 of eerst een lokale bodem?

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn.

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar!

Bitcoin Update: in één keer door naar $59.500 of eerst een lokale bodem?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties