Bitcoin koers analyse: zakt de koers door naar $30.000?

Bitcoin koers analyse: zakt de koers door naar $30.000?

De bitcoin koers doet vandaag opnieuw een stap terug (-4%). Het is nog altijd wachten op een teken van leven aan de kant van de bulls. Alles wijst erop dat het supportgebied rond $30.000 op korte termijn getest gaat worden, of krijgen we voor die tijd toch nog een flinke bounce?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's voor de komende dagen. Zijn er signalen die duidden op een potentiele bounce in de komende uren?

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

In onderstaande maandgrafiek van bitcoin zijn de openingskoersen per jaar weergegeven:
2017 - $973,37
2018 - $13.863,14
2019 - $3.691,87
2020 - $7.156,72
2021 - $28.990,08
2022 - $46.211,24

Wat opvalt is dat de openingskoers van 2018 de uiteindelijke de top in 2019 was (blauwe cirkel). De openingskoers van 2019 was uiteindelijk de bodem in 2020 (gele cirkel). Wat zal er dit jaar gebeuren? Wordt de openingskoers van 2021 de uiteindelijke bodem van 2022? Dit zou betekenen dat de bodem dit jaar en mogelijk op korte termijn rond de $28.990,08 gevormd gaat worden (paarse cirkel).

Het enige kleine lichtpuntje wat we uit de maandgrafiek kunnen halen is dat we op dit tijdsbestek nog te maken hebben met bullish markstructuur. Waarbij het hoogtepunt in november de recente higher high betreft. Wanneer we een maandelijkse kaars gaan sluiten onder de recente low van juni 2021 (rond $28.990) betekent dit ook op dit tijdsbestek een breuk in de bullish trend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers analyse: zakt de koers door naar $30.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Vanuit de maandgrafiek weten we nu dat het gebied rond $30.000 een prijsniveau is, om in de gaten te houden. Los van het feit dat dit in heel 2021 een belangrijk supportgebied is geweest, is er nog een belangrijke reden voor de bulls om dit gebied met alles wat ze hebben te verdedigen.

Wanneer we het volumeprofiel (VPVR) erbij pakken zien we dat we tussen de $30.000 en $40.000 nog een behoorlijke cluster aan handelsvolume zit. Maar wanneer het gebied $30.000 echt verloren gaat vinden we het volgende cluster aan handelsvolume pas bij $23.400 en $19.200 (grijze stippellijnen).

Bitcoin koers analyse: zakt de koers door naar $30.000?

De prijsrange analyse die we in mei – juli 2021 hanteerden kan weer uit de kast gehaald worden. Na bijna 6 maanden boven de range gehandeld te hebben zijn we weer terug in de range met aan de onderzijde range low ($30.000) en aan de bovenzijde range high ($40.000). Precies in het midden van de range zien we nog een relevant prijsgebied rond $35.000.

Om je geheugen op te frissen een korte uitleg van de prijsrange analyse zoals we die ook vorig jaar succesvol hebben gehanteerd. De prijsrange analyse houdt in dat we er vanuit gaan dat de koers van range low ($30.000), naar mid-range ($35.000) beweegt en wanneer mid-range doorbroken wordt, doorgaat richting range high ($40.000) en uiteraard ook andersom. Net zolang totdat bitcoin besluit uit de huidige range te breken, in welke richting dan ook.

In het weekend zagen we dat de koers support vond exact in het midden van de range, rond $35.000. Door de daling van vandaag zijn we onder het midden van de range terechtgekomen. Dit betekent dat we conform onze range analyse er vanuit mogen gaan dat we op weg zijn om ergens de komende dagen range low te gaan testen.

Bitcoin koers analyse: zakt de koers door naar $30.000?

Binnen de huidige range van $10.000 kunnen we uiteindelijk best aardige trades maken door bijvoorbeeld in te stappen rond range low, met een stop loss vlak onder de range. Of het innemen van een short positie zodra de koers range high bereikt, met een stop loss vlak boven de range. Instappen ergens in het midden van de range is gezien het risico, ten opzichte van de beloning (Risk Reward Ratio), geen hele goede optie. Tenzij we in de tussentijd serieuze tekenen van kracht zien op de lagere tijdsbestekken.

Wanneer we net als in 2021 een vergelijkbare periode in de range verblijven, betekent dit dat we vanaf nu tot ergens in april in de huidige range zullen verblijven. Wat mij betreft geen ramp, want binnen de range kan de boel weer even tot rust komen, krijgen Altcoins de gelegenheid om bij te trekken en valt er tot slot binnen de range nog altijd mooie trades te maken.

Hoewel er uit de grafieken geen reden is om aan te nemen dat we niet op weg zijn naar $30.000, heb ik ergens het onderbuik gevoel dat we potentieel een flinke bounce gaan krijgen. Want het feit dat iedereen er vanuit gaat dat het supportgebied $30.000 op korte termijn getest gaat worden, kan voor bitcoin juist een goede reden zijn om het tegenovergestelde te doen. Nogmaals dit is niet gebaseerd op basis van technische analyse, maar slechts een onderbuik gevoel. Laten we kijken of we op de lagere tijdsbestekken iets kunnen vinden wat duidt op een mogelijk bounce op korte termijn.

Bitcoin koers analyse: zakt de koers door naar $30.000?

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek 

Omdat we uit de 4 uur- en 1 uurgrafiek geen informatie kunnen halen die ons hierbij kan helpen, pakken we voor de verandering eens de 15-minuten grafiek erbij. Dat we uit de uurgrafieken geen nuttige informatie kunnen halen, komt voort uit het feit dat we op beide tijdsbestekken te maken hebben met een sterke neerwaartse trend en op beide grafieken niet eens in de buurt komen van de 200 MA’s.

Afgelopen donderdag, voorafgaand aan de sterke daling, zijn we onder de 200 MA’s op dit tijdsbestek terechtgekomen (zwarte pijl). In het weekend kwam de koers wat tot rust, maar de weerstand van de MA’s hield een mogelijke bounce tegen.

We zien nu dat de MA’s voorzichtig van sterk naar beneden hellend naar horizontaal afbuigen, rond de $35.000 die we eerder bij de daggrafiek hebben gedefinieerd als mid-range. Mochten we de komende uren iets van een voorzichtig herstel gaan zien is de kans groot dat mid-range in combinatie met de 200 MA’s voor de nodige weerstand zal gaan zorgen. Dit past goed in het scenario dat we na een bearish retest van mid-range de weg naar beneden, richting $30.000, zullen hervatten.

Maar… Wanneer bitcoin er wel in slaagt om weerstand van de 200 MA’s te doorbreken en boven mid-range uit te komen zou dit het begin kunnen zijn van de broodnodige bounce waar we nu al dagen op zitten te wachten.

Bitcoin koers analyse: zakt de koers door naar $30.000?

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:

- Bitcoin Valentijn Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin koers analyse: zakt de koers door naar $30.000?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties