Bitcoin Update: koers op jacht naar $52.500

Bitcoin Update: koers op jacht naar $52.500

Bitcoin (BTC) heeft zijn weg omhoog weer gevonden. Door de koersstijging van de afgelopen dagen laten alle tijdsbestekken weer een overwegend bullish beeld zien. $52.500 is, net als de afgelopen weken, nog altijd het prijsdoel voor de komende periode.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,827.79USD, we bekijken de grafieken en bespreken de belangrijke prijsniveaus voor de komende week!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Ondanks dat we de afgelopen week te maken hadden met een neerwaartse trend op de lagere tijdsbestekken, hebben we het steeds benadrukt dat we uit moeten zoomen om zo een goed beeld te krijgen van het grotere plaatje. Het grotere plaatje is dat we op de daggrafiek nog altijd te maken hebben met een bullish marktsstructuur en dus een opwaartse trend. Dit was de afgelopen week min of meer het laatste bullish argument die nog over was.

Een breuk in de huidige bullish marktstructuur zou pas ontstaan wanneer de koers een lower low zou creëren onder de $37.400. Dit is ruim 16% onder de koersstand van de afgelopen dagen. Dit scenario was vrij onlogisch en om die reden gingen we op zoek naar een logischere plek waar bitcoin zijn higher low zou gaan vormen. Een logische plek voor het vromen van een higher low zou het gebied rond $40.000 tot $42.000 zijn geweest, hier bevinden zich ook de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek.

Bitcoin was de afgelopen dagen dus op zoek naar zijn higher low ergens boven de $37.400. Dit is simpelweg wat de daggrafiek ons vertelde. De trend van higher highs en higher lows was zoals gezegd op dit tijdsbestek nog altijd intact.

Aan het einde van deze week liet bitcoin maar weer eens zien hoe sterk de huidige opwaartse trend op dit moment is en vormde zijn higher low, vrij hoog, rond $43.860.

Bitcoin Update: koers op jacht naar $52.500
Bitcoin Update: koers op jacht naar $52.500

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Door het vormen van een lower high aan het begin van de week rond $47.000, die werd opgevolgd door een lower low rond $43.860, hadden we op dit tijdsbestek te maken met een neerwaartse trend. Maar door de koersstijging van de afgelopen twee dagen hebben we de bearish markstructuur duidelijk bullish doorbroken door het creëren van een higher high rond $49.400. Wanneer bitcoin de komende dagen een higher low weet neer te zetten boven de recente low van $43.860 is dat de bevestiging van een bullish markstructuur op dit tijdsbestek.

Op de daggrafiek hebben we zoals gezegd nog altijd te maken met een opwaartse trend, maar ook de lagere tijdsbestekken zijn nu overwegend bullish en laten de nodige kracht zien. We kunnen er vanuit gaan dat deze trend zich zal voorzetten richting ons eerst volgende prijsdoel, het weerstandsgebied $52.500. Dit is het prijsdoel waar we ons sinds het terugvorderen van het gebied rond $42.000 begin augustus op focussen. Weten we met succes ook de $52.500 te doorbreken en om te zetten in support, verschuiven we onze focus naar het volgende weerstandsgebied vlak onder de $60.000.

Mochten we ergens in de komende periode de eerste tekenen van zwakte zien dan kunnen we nu veel sneller reageren dan hiervoor. In plaats van $37.400 - $40.000 regio, is nu $43.860 het prijsniveau om in de gaten te houden. Komen we onder de $43.860 dan zou dit een eerste signaal kunnen zijn van een mogelijke nieuwe neerwaartse trend.

Bitcoin Update: koers op jacht naar $52.500
Bitcoin Update: koers op jacht naar $52.500

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Op de uurgrafiek kunnen we de strijd zien die plaatsvond toen de prijs de 200 MA's bereikte. In de laatste update hebben we de 200 MA’s op dit tijdbestek bestempeld als ideale plek voor het vinden van support. We hebben ook besproken dat wanneer de 200 MA's doorbroken worden en we ons hier langdurig onder zouden begeven we rekening moesten houden met mogelijk een aanhoudende neerwaartse trend.

De bearish scenario die ontstond toen de we 200 MA's als support kwijtraakte, werd al vrij snel omgebogen in bullish argumenten door het terugwinnen van de MA's. Voor nu, zolang we ons boven deze belangrijke voortschrijdende gemiddelden begeven is de trend weer omhoog en kunnen we de komende dagen in de gaten houden of ze straks als support kunnen fungeren.

Bitcoin Update: koers op jacht naar $52.500

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: koers op jacht naar $52.500
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties