Bitcoin Update: koers richting $46.500 of een korte opleving?

Bitcoin Update: koers richting $46.500 of een korte opleving?

Sinds het aantikken van het supportgebied $40.500 hebben een sterke reactie omhoog gezien +9%.

Vandaag consolideert de koers vlak onder een aantal sterke weerstandsniveaus. Weet Bitcoin zijn opwaartse trend voort te zetten of is het slechts een opleving van korte duur?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 18,819.46USD, we bekijken de grafieken op verschillende tijdsbestekken en bespreken de mogelijke scenario's.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Ondanks de koersdaling van vorige week naar aanleiding van het negatieve nieuws uit China zijn we niet onder de recente low $39.590 van begin vorige week uitgekomen.

Door het vormen van een higher low hebben we te maken met een eerste breuk van de huidige neerwaartse trend.

Voor de bevestiging van een trendwijziging naar bullish hebben we de komende dagen een higher high nodig boven de recente high van $45.200.

Het prijsgebied rond $40.500 blijft ook nu weer een belangrijke rol spelen en hebben hier de afgelopen week een aantal keer netjes support weten te vinden.

Dit was begin september en begin augustus ook al het geval en in maanden daarvoor ondervonden we hier de nodige weerstand.

Bitcoin Update: koers richting $46.500 of een korte opleving?


Dat het gebied rond $40.500 een belangrijke rol speelt zien we ook terug in het volumeprofiel. We zien namelijk een cluster van handelsvolume vlak onder de $40.500 en het handelsvolume neemt steeds verder toe richting het weerstandsgebied van $46.500.

Bitcoin Update: koers richting $46.500 of een korte opleving?

Tot slot zien we dat de koers een potentiële falling wedge patroon aan het vormen is (geel). Het creëren van een higher high boven de $45.200 in de komende week betekent tevens een opwaartse uitbraak uit de falling wedge en dit maakt de kans op verdere koersstijging richting ons volgende weerstandsgebied rond $46.500 een stuk realistischer.

Maar wellicht is dit voor de komende week net iets teveel gevraagd van de Bulls. Want wanneer we naar de lagere tijdsbestekken kijken zijn er nog wel een aantal flinke hordes te nemen voordat we een opwaartse uitbraak kunnen gaan zien.

Bitcoin Update: koers richting $46.500 of een korte opleving?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Technisch gezien handelen we op de 4 uursgrafiek in een bullish markstructuur. De vierde aanraking van het supportgebied $40.500 betekent op het nippertje een higher low, maar kan ook gezien worden als een dubbele bodem wat een omkeerpatroon is. Vanaf het aanraken van het supportgebied volgde een sterke beweging omhoog van bijna 9% tot boven de neklijn van het dubbele bodem patroon. Prijsdoel van de dubbele bodem ligt rond de $45.000 en dus rond het prijsniveau van de recente high uit de daggrafiek.

Bitcoin Update: koers richting $46.500 of een korte opleving?

Door de stijging van gisteren hebben we ook de higher high te pakken en door een belangrijke neerwaartse trendlijn gebroken. Dit betekent dat we technisch gezien te maken hebben met een opwaartse trend en dit zou in theorie het begin kunnen zijn van een terugkeer richting de $50.000.

Maar zoals ook besproken in de vorige update hebben we nog altijd te maken met flinke weerstand vlak boven ons. Namelijk het gebied rond $44.250 en de 200 EMA rond $45.450, naast de nodige weerstandsniveaus op de 1 uurgrafiek. Deze verschillende weerstandsniveaus zouden voorzetting van de huidige opwaartse trend en het bereiken van het prijsdoel van de dubbele bodem kunnen bemoeilijken of ervoor zorgen dat dit doel niet wordt bereikt.

Zo zien we vandaag dat weerstand van het gebied rond $44.250 nog altijd weerstand is en zijn we er na drie pogingen nog altijd niet in geslaagd dit gebied terug te winnen als support. Mochten we hier de komende uren en dagen wel in slagen, kunnen we eindelijk anticiperen op een verdere opwaartse beweging richting de 200MA's en het weerstandsgebied $46.500.

Bitcoin Update: koers richting $46.500 of een korte opleving?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Een eerste stap naar een bullish argument en voorzetting van de opwaartse trend waarin we ons al bevinden op de 4 uurgrafiek is gezet. De stijging van gisteren tot in het weerstandsgebied $44.250 betekent ook dat we boven de 200 MA’s zijn uitgekomen.

Op dit moment zit de koers gevangen tussen de 200 MA aan de onderzijde en de 200 EMA aan de bovenzijde. Wanneer bitcoin de komende uren de beide MA’s weet om te zetten in support is dit een sterk argument voor een bullish voorzetting van de huidige trend.

Zolang de beide MA’s niet worden omgezet in support in combinatie met het weerstansgebied $44.250 vlak boven ons bestaat er altijd een reële mogelijkheid dat we net als vorige week hier een lokale top kunnen gaan vormen.

Bitcoin Update: koers richting $46.500 of een korte opleving?

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn.

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar + Gratis Bitcoin Sinterklaasgedicht - Sinterklaas is een HODL’er!

Bitcoin Update: koers richting $46.500 of een korte opleving?

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties