Bitcoin Update: koers rond $43.000, houdt bullish trend stand?

Bitcoin Update: koers rond $43.000, houdt bullish trend stand?

Bitcoin weet tot op heden stand te houden boven een cruciale regio op de lagere tijdsbestekken. De komende uren/dagen worden cruciaal, slaagt bitcoin erin de bullish trend op de lagere tijdsbestekken voort te zetten? Of gaat de bearish trend uit de daggrafiek alsnog de overhand nemen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,798.83USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's voor de komende dagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Sinds het verliezen van de bullish trend op 16 november (rode cirkel) stellen we onszelf de vraag is er daadwerkelijk iets veranderd? Is er sinds het testen van het belangrijke supportgebied rond $40.000 iets veranderd wat ons een goede reden geeft om aan te nemen dat het dit keer anders is en we weer overwegend bullish kunnen zijn? Net als in de afgelopen weken is het antwoord op deze vragen nog altijd nee, er is niets veranderd.

Sinds de start van de bearish trend op 16 november zien we de koers consequent higher lows en lower lows creëren. De koersstijgingen sinds het testen van het supportgebied $40.000 zouden conform de huidige trend kunnen eindigen in wederom een lower high.

Zolang we de bearish trend op de daggrafiek niet bullish weten te doorbreken, door het vormen van een higher high of een lower high, is er geen echte reden om overdreven bullish te zijn. Zolang we hier niet in weten te slagen houden we er rekening mee dat de trend op dit hogere tijdsbestek uiteindelijk weer de overhand kan gaan nemen.

Er is hoop, we zien op de daggrafiek een bullish patroon in de vorm van een Falling Wedge (paarse stippellijnen) en breekt in de meeste gevallen opwaarts uit. De helling van de weerstandslijn is steiler dan de helling van de supportlijn, waardoor de ruimte tussen de support en resistancelijn steeds kleiner wordt. Richting het einde van de wedge moet over het algemeen de koopdruk dusdanig toenemen dat de koers opwaarts uit de wedge breekt.

Bitcoin Update: koers rond $43.000, houdt bullish trend stand?

Afhankelijk van wanneer het patroon uitbreekt ligt de koersdoel bij een opwaartse uitbraak rond de $56.000. Wanneer dit scenario zich daadwerkelijk voordoet slagen we er in na circa twee maanden de bearish trend bullish te doorbreken. Zolang we handelen in de falling wedge en we het belangrijke supportgebied $40.000 niet als support verliezen, is er hoop.

We handelen op dit moment circa 7,5% boven ons instapmoment van $40.000. Het kan verstandig zijn je stopp loss te verhogen naar $41.250 (+3%). Op deze manier heb je lopende trade zonder risico in afwachting van een mogelijke opwaartse uitbraak uit de falling wedge.

Bitcoin Update: koers rond $43.000, houdt bullish trend stand?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Voor dit tijdsbestek hebben we steeds naar de 200 MA’s gekeken om vast te kunnen stellen of er op dit tijdsbestek er echts iets is veranderd wat ons een goede reden geeft weer overwegend bullish te zijn. Sinds het verliezen van de MA’s als support rond 16 november (rode cirkel) eindigde iedere opleving/bounce uiteindelijk bij de dynamische weerstand van deze voortschrijdende gemiddelden (zwarte kruizen).

Op dit moment begeven de MA’s zich vlak boven het weerstandsgebied rond $46.000, circa 8% boven de huidige koers. Dit betekent dat we nog 8% kunnen stijgen zonder dat er daadwerkelijk iets significant gewijzigd is in de voordeel van de bulls. De piek van de huidige opleving vanaf $40.000 zou dus opnieuw kunnen gaan eindigen bij de 200 MA’s.

Bitcoin Update: koers rond $43.000, houdt bullish trend stand?

We blijven dus overwegend bearish ondanks het feit dat de huidige lokale trend bullish is omgebogen (higher high opgevolgd door een higher low). Dit hebben we vlak voor kerst (gele cirkel) ook al eens gezien, maar ook toen werd eindige de lokale opwaarste trend bij de 200 MA’s.

Een echte teken van kracht die ons verteld dat er dit keer echt iets veranderd is krijgen we op het moment dat we de 200 MA’s en het gebied rond $46.000 weten terug te winnen. Want kracht is het ombuigen van de trend + het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus.

Bitcoin Update: koers rond $43.000, houdt bullish trend stand?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

We zien dat we op de 1 uursgrafiek schommelen rond de 200 MA’s en de beslissing die hier genomen wordt zal cruciaal zijn voor de komende dagen. Het verliezen van deze regio zou impliceren dat de neerwaartse trend op het hogere tijdsbestek (daggrafiek) prioriteit krijgt en we terug kunnen vallen naar een neerwaartse trend op alle tijdsbestekken.

Tot die tijd is het handhaven van dit gebied als support iets dat we de afgelopen 6 weken slechts één keer eerder hebben gedaan, waarbij de huidige prijsactie de tweede keer is. Zolang we dit gebied niet kwijtraken is voorzetting van de huidige opwaartse trend richting $46.000 en de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek nog altijd een realistisch scenario voor de komende dagen.

Bitcoin Update: koers rond $43.000, houdt bullish trend stand?

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: koers rond $43.000, houdt bullish trend stand?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties