Bitcoin Update: koers test opnieuw belangrijk support, hoelang gaat dit nog goed?

Bitcoin Update: koers test opnieuw belangrijk support, hoelang gaat dit nog goed?

Wederom een rode week (-4.25%) voor bitcoin na opnieuw een renteverhoging van de FED. Bitcoin heeft de afgelopen dagen meerdere malen succesvol cruciaal support getest, maar de grote vraag is hoelang dit nog goed zal gaan?

De bitcoin koers staat momenteel op 19,158.75USD. Op dit moment ligt onze prioriteit bij het overleven van de bearmarkt om straks maximaal te kunnen profiteren als uiteindelijk de nieuwe bullmarkt van start gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Houdt support stand en krijgen we iets van herstel of gaat support bij een volgende test alsnog verloren?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Wanneer we kijken naar de daggrafiek kunnen we dezelfde analyse maken als we de afgelopen dagen tot weken gemaakt hebben. We begeven ons al ruim drie maanden in de prijsrange $18.600 - $24.000.

We handelen momenteel voor de zesde keer in de afgelopen maanden rond range low $18.600 en tot op heden houdt support hier stand. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat in de historie van bitcoin er na een consolidatieperiode van 1 tot 3 maanden er altijd een flinke uitbraak volgt van 30% tot zomaar 100% of meer, in welke richting dan ook.

Op het moment dat we uit de huidige prijsrange van inmiddels ruim 3 maanden breken kunnen we er vanuit gaan dat we vergelijkbare koersbewegingen gaan zien (30% tot 100%+). Een neerwaartse uitbraak uit de prijsrange betekent hoogstwaarschijnlijk dat we het supportgebied $13.000 - $14.000 zullen gaan opzoeken, welke circa 30% onder de huidige range ligt.

Het is belangrijk dat we ons realiseren in welke marktsituatie we ons op dit moment begeven. Alle financiële markten van bitcoin tot de S&P500 zien er simpelweg belabberd uit en zitten allemaal in een sterke neerwaartse trend.

Je zou zeggen ‘buy when there is blood in the streets’ of ‘be greedy when others are fearful’ en dus tijd om all-in te gaan met je gehele portfolio. Bitcoin heeft tenslotte opnieuw succesvol support getest van range low, dus dit moet de bodem wel zijn, toch? Maar hoe verstandig is dit met de wetenschap dat alle financiële markten in een neerwaartse trend zitten en er vroeg of laat een uitbraak uit een maandenlange prijsrange gaat komen?

Het is niet voor niets dat wij gedurende de huidige bearmarkt niet één keer de bodem hebben geprobeerd te voorspellen. Onze prioriteit ligt bij het overleven van de bearmarkt en op zijn minst met een zo ongeschonden mogelijke portfolio de eindstreep te halen. Onze volgende prioriteit is om zoveel mogelijk te leren van de huidige situatie om uiteindelijk als de nieuwe bullmarkt zich aandient hier optimaal van te kunnen profiteren en maximale winsten te behalen!

Diegene die de afgelopen maanden consequent de bodem hebben geprobeerd te voorspellen zullen de bearmarkt niet overleven en kunnen straks, wanneer het ook zal zijn, niet profiteren van de nieuwe bullmarkt.

Dus wanneer je besluit een trade te openen doe dit dan met de wetenschap dat alle financiële markten en dus ook bitcoin en andere cryptomunten, er ronduit belabberd uitzien. Dit betekent een kleine positie grootte die past bij de huidige marktsituatie en een strakke stoploss.

Bitcoin analyse: koers worstelt met $19.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We focussen ons nu op de recente prijsactie en waar we de komende dagen rekening mee moeten houden. Alle voorgaande keren dar range low $18.600 getest werd volgde er vrij snel een sterke reactie omhoog gevolgd door een (kleine) uptrend.

De afgelopen week hebben we drie keer range low getest en ondanks dat support deed wat we van support mogen verwachten, is de reactie omhoog aanzienlijk minder sterk dan alle voorgaande keren en blijven we hangen in een neerwaartse trend. Dit betekent niet dat we gegarandeerd neerwaarts gaan uitbreken, maar de kans op een neerwaartse uitbraak lijkt met de dag groter te worden. Dus zeker een scenario om in het achterhoofd te houden wanneer je besluit in te stappen rond range low.

Het heroveren van de 200 MA’s zou een eerste teken van kracht zijn op dit tijdsbestek, hiervoor is een stijging van ruim 6% nodig vanaf de huidige koers. Op het moment dat we er de komende periode in slagen de 200 MA’s terug te winnen verschuiven we onze focus van range low naar mid-range ($21.300) en vervolgens range high ($24.000). Tot die tijd is er op dit tijdsbestek geen enkele reden om bullish te zijn.

Bitcoin analyse: koers worstelt met $19.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Wanneer we dit weekend of aan het begin van de nieuwe handelsweek enig herstel gaan zien, begint dit hoe dan ook bij het heroveren van de lokale trend op dit lage tijdsbestek. We hebben het over de 200 MA’s welke zich rond de $19.375 begeven.

De 200 MA’s laten al ruim een maand zien relevant te zijn en geven ons een goed beeld van de lokale trend binnen de grotere prijsrange. De afgelopen dagen, vanaf de renteverhoging van de FED afgelopen woensdag, zijn we drie keer afgewezen door de lokale trendweerstand van de 200 MA’s.

We gaan er vanuit dat het heroveren van de 200 MA’s op dit tijdsbestek minimaal zal zorgen voor een verdere stijging richting de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek en mid-range $21.300 en misschien, heel misschien zelfs range high $24.000.

Bitcoin analyse: koers worstelt met $19.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

De top 10 Bitcoin cadeaus vind je hier! Welk bitcoin cadeau je ook kiest je zult de ontvanger ongelooflijk verrassen of hou je het toch liever voor jezelf?

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Rood of wit | Op zoek naar een bijzondere wijn?
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: koers worstelt met $19.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties