Bitcoin Update: koers weer terug rond $24.000 en nadert belangrijk support

Bitcoin Update: koers weer terug rond $24.000 en nadert belangrijk support

Bitcoin doet aan het begin van de nieuwe week duidelijk een stap terug. Vanochtend vroeg kwam de koers voor het eerst in twee maanden tijd weer boven de $25.000 uit, maar inmiddels handelen we hier alweer ruim 5% onder.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,662.68USD. We zien op de daggrafiek een koerspatroon ontstaan die we de komende periode nauwlettend in de gaten moeten houden. Staan we aan het begin van een veel grotere uptrend of slechts een bearmarkt rally?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zien we een interessante ontwikkeling, die wij de komende week tot weken goed in de gaten zullen gaan houden. Het lijkt er sterk op dat bitcoin op dit hogere tijdsbestek een typische bear markt bear flag aan het vormen is.

Mocht de bear flag daadwerkelijk naar beneden uitbreken zou dit ons ergens rond $13.000 kunnen gaan brengen. Het supportgebied rond $13.000 hebben we in eerdere updates regelmatig omschreven als ultiem prijsdoel voor de huidige bearmarkt en vanuit investeringsoogpunt een perfect prijsniveau om extra bitcoin aan je portfolio toe te voegen.

Wat ook typerend is voor bear markt rally is dat de tijdelijke uptrend vaak ten einde komt rond de golden pocket, in de huidige situatie tussen de 26.328 en $26.777 (Fibonacci Levels 0,618 en 0,65).

Voor de komende week tot weken houden we boven de weerstandslijn van de bear flag in de gaten in combinatie met Fibonacci Levels 0,618 en 0,65 en aan de onderzijde de supportlijn van de bear flag.

Een opwaartse uitbraak uit de bear flag zou betekenen dat we naar alle waarschijnlijkheid boven de golden pocket uit gaan komen en de huidige uptrend meer is dan slechts een bear markt rally. Breken we neerwaarts uit dan zouden we ergens in september zomaar richting de $13.000 kunnen gaan afdalen.

Hoe de komende weken eruit zullen zien is in grote mate afhankelijk van de economische ontwikkelingen in de komende weken tot maanden en natuurlijk hoe de financiële markten hierop reageren. Uiteraard houden we in de tussentijd de lagere tijdsbestekken goed in de gaten om tijdig een signaal te krijgen over de mogelijke richting van de uitbraak.

Bitcoin Update: koers weer terug rond $24.000 en nadert belangrijk support

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Wanneer we verder inzoomen op de 4 uurgrafiek zien we drie belangrijke prijsniveaus die we de komende week goed in de gaten houden.

Als eerste het supportgebied $23.500 - $23.700. Komen we hier onder terecht dan hebben we te maken met een breuk in de bullish markstructuur, namelijk een lower low in plaats van een higher low.

Ten tweede natuurlijk de 200 MA’s, die we een maand geleden eindelijk wisten terug te winnen. Het verliezen van de 200 MA’s als support vergroot de kans aanzienlijk dat de uptrend van de afgelopen weken slechts een bear markt rally is en voor ons het eerste duidelijke signaal dat de trend aan het wijzigen is.

Tot slot nog ons voormalige range high $21.880. Wanneer we hier onder terecht komen en dus terugvallen in de prijsrange dan is het reëel om op zijn minst een daling te verwachten richting mid-range $20.440 en uiteindelijk wellicht range low $19.000. Wanneer we ook range low als support verliezen komt het gebied rond $13.000 ineens akelig dichtbij.

Het meest bullish scenario voor de komende dagen is dus wanneer we support weten te vinden rond het supportgebied $23.500 voor een higher low, gevolgd door een higher high boven de $25.211. In dit geval houdt de bullish trend stand en lijkt onze ultieme prijsdoel voor deze mogelijke bear markt rally van $28.000 nog altijd realistisch.

Bitcoin Update: koers weer terug rond $24.000 en nadert belangrijk support

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

Tot slot nog een korte blik op de 30-minuten grafiek. Wat hier met name opvalt is dat we de zeer lokale uptrend vanmorgen zijn kwijtgeraakt, waar deze in het weekend nog wel stand wist te houden. We hebben het uiteraard over de 200 MA’s.

Wat verder opvalt is dat nadat we de MA’s vanmorgen als support verloren we in de middag een eerste bearish retest hebben gezien.

Nu we handelen onder de 200 MA’s zullen we zeer waarschijnlijk het supportgebied van $23.500 - $23.700 op korte termijn gaan testen als support en zullen we moeten afwachten hoe de reactie hier zal zijn.

De opening van Wall Street straks en met name de eerste handelsuren zullen bepalend zijn voor de richting die we in ieder geval de komende uren op zullen gaan.

Bitcoin Update: koers weer terug rond $24.000 en nadert belangrijk support

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin Update: koers weer terug rond $24.000 en nadert belangrijk support
Bitcoin Update: koers weer terug rond $24.000 en nadert belangrijk support

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties