Bitcoin Update: prijs zet daling in na recordprijs, een mooie kans om de dip te kopen?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – De bitcoin koers schoot afgelopen weekend naar een recordprijs tot boven $60.000. Na een sterk weekend duikt bitcoin vandaag flink in het rood, de koers daalt met ruim 10% in korte tijd. Is dit het begin van een grotere correctie of een uitgelezen buy the dip kans?

Bitcoin weekgrafiek  

Op dit tijdsbestek is er vooralsnog weinig aan de hand. De markstructuur is nog steeds overduidelijk bullish en er is meer nodig dan een bloody Monday om dit echt te kunnen veranderen. We zien het vaker gebeuren dat na een sterke weeksluiting de nieuwe week start met een correctie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar de week is nog jong en mijn verwachting is dat bitcoin alsnog de $63.600 gaat opzoeken komende week. $63.600 komt overeen met Fibonacci level 2.618 gemeten vanaf all-time-high 2017 tot aan het dieptepunt eind 2018. Het volgende prijsdoel voor de periode daarna is Fibonacci level 4.236 op $73.933.

Bitcoin Update: prijs zet daling in na recordprijs, een mooie kans om de dip te kopen?

De situatie en de kans dat we genoemde prijsdoelen gaan halen wordt aanzienlijk kleiner wanneer we de komende dagen een verdere correctie gaan zien en we onder de $51.000 uitkomen. Want dit zou een gewijzigde markstructuur betekenen op de daggrafiek.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin is op zoek naar een higher low op de daggrafiek, dit past ook bij een sterke uptrend zoals we die nu kennen. Een uptrend wordt namelijk gevormd door het creëren van higher lows en higher highs. Ons meest recente low op dit tijdsbestek bevindt zich rond de $43.000, maar ik verwacht dat bitcoin op dit moment zijn higher low al gevormd heeft of aan het vormen is, vlak boven de $55.000.

Het prijsniveau om komende week te verslaan is die van $61.839 voor het vormen van een higher high. Een higher high in de buurt van Fibonacci level 3.618 ($63.600) ligt dan ook voor de hand.

Bitcoin Update: prijs zet daling in na recordprijs, een mooie kans om de dip te kopen?

Bitcoin 4-uurgrafiek

Het supportgebied en hiervoor nog weerstandgebied van $57.750 – $57.300 wist tijdens de correctie in eerste instantie nog stand te houden. Maar door de toenemende verkoopdruk dook de koers met een tweede rode 4-uurs candle hier alsnog onder.

Het tweede supportgebied van $55.800 – $55.500 hield los van de twee wicks wel stand en we hebben vanaf hier een mooie reactie omhoog gezien. Het dieptepunt van de huidige correctie komt nagenoeg overeen met het dieptepunt van de vorige correctie en in mijn ogen dan ook geen overtuigende lower low.

De huidige bullish markstructuur is ook op dit tijdsbestek nog steeds intact.

Op dit moment zien we dat de koers enige weerstand ondervindt bij het eerder doorbroken gebied van $55.800 en $55.500, waarschijnlijk heeft bitcoin nog één of twee pogingen nodig om hier doorheen te kunnen breken. Wanneer we kijken naar de koersontwikkelingen na de vorige dip, is dit ieder geval hoopvol voor de komende dagen op jacht naar ons eerste prijsdoel van $63.600.

Bitcoin Update: prijs zet daling in na recordprijs, een mooie kans om de dip te kopen?


Buy the dip kans of verdere correctie?

Uiteraard bestaat er een kans dat we de komende dagen een verdere correctie gaan zien, echter acht ik de kans hierop niet groot. We begeven ons op dit moment in een bullish markstructuur en iedere dip wordt sterk opgekocht. The trend is your friend en dit geldt dan ook net zo lang totdat de trend wijzigt en dat is op dit moment nog niet het geval.

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade, Bitcoin Bier en meer. Laat je verrassen!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...