Bitcoin Update: serieuze bedreiging voor de bulls, koers rond $40.000

Bitcoin Update: serieuze bedreiging voor de bulls, koers rond $40.000

In de afgelopen dagen hebben we de bitcoin koers met ruim 10% zien dalen en handelen we op dit moment rond het cruciale supportgebied rond $40.000. Een serieuze bedreiging voor onze bullish mindset van de afgelopen twee weken.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. We bespreken de grafieken en analyseren de huidige marktsituatie. Is de bullish prijsactie van de afgelopen twee weken slechts een tijdelijke afwijking geweest?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Er zijn twee manieren om naar onderstaande weekgrafiek te analyseren. De eerste mogelijkheid is om de neerwaartse trend vanaf de highier high (HH) $69.000 als één beweging naar beneden te zien. De twee optie is dat we na het vormen van een higher low (HL) een lower high (LH) hebben gevormd rond $52.000.

Maar op welke manier we ook naar de weekgrafiek kijken, het maakt eigenlijk geen verschil. In beide gevallen hebben we te maken met een bearish trend op de weekgrafiek. De huidige bearish tred op dit hoge tijdsbestek impliceert dat er uiteindelijk een lower low onder de $32.980 zal volgens op middel tot lange termijn.

In de afgelopen updates, vanaf het moment dat we het supportgebied rond $40.000 hebben teruggewonnen, zijn op zoek gegaan naar een lower high ergens onder de recente lower high rond $52.000. Dit betekent dat de koers nog met 30% zou kunnen stijgen en we op dit tijdsbestek nog altijd te maken hebben met een bearish marktstructuur. Omdat we hier voor de komende dagen en weken niet heel veel aan hebben zoomen we in op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin Update: serieuze bedreiging voor de bulls, koers rond $40.000

Bitcoin (BTC) daggrafiek

4 Februari (zwarte pijl) was het moment waarop we onze bearish mindset van de weken ervoor voorzichtig naar bullish verschoven. We zagen vanaf dat moment de eerste tekenen van kracht op de lagere tijdsbestekken en we hadden tenslotte het belangrijke prijsniveau $40.000 terug gewonnen.

Vanaf dat moment zijn we op zoek gegaan naar de meest logische plek waar bitcoin zijn lower high op de weekgrafiek zou gaan vinden. We bestempelde de 200 EMA en het prijsgebied rond $47.000 (paarse !) als de meest logische plek waar bitcoin zijn lower zou kunnen gaan vormen. Uiteindelijk hebben we op nog geen 3% na dit gebied ook daadwerkelijk bereikt.

Bitcoin Update: serieuze bedreiging voor de bulls, koers rond $40.000

Na de daling van ruim 10% in de afgelopen dagen zien we de koers op dit moment (nog) support vinden in het cruciale prijsgebied rond $40.000. Mochten we hier de komende uren tot dagen support verliezen dan is dit een serieus teken dat de trend op het hoge tijdsbestek, de weekgrafiek, de overhand zal gaan nemen.

De opleving van de afgelopen twee weken zou in dit scenario niet meer dan een tijdelijke afwijking zijn geweest van de grotere bearish trend. Wat zou ons er nog van kunnen weerhouden om alsnog in de komende periode de recente low $32.886 op te gaan zoeken? Om die reden zijn wij, ook in de afgelopen twee weken voorzichtig geweest, met het rond schreeuwen dat bitcoin zijn bodem rond $32.886 gevormd zou hebben.

Het mag duidelijk zijn dat om enige hoop aan de kant van de bulls in leven te houden het supportgebied $40.000 stand moet houden en we liever vroeger dan laat een sterke bounce willen gaan zien vanaf dit gebied.

Bitcoin Update: serieuze bedreiging voor de bulls, koers rond $40.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Zoals zojuist besproken was 4 februari (zwarte pijl) het moment waarop we op de lagere tijdsbestekken een eerste serieuze teken van kracht zagen, sinds het verliezen van de 200 MA’s rond 16 november 2021. Want niet eerder slaagde bitcoin erin om de 200 MA’s daadwerkelijk terug te winnen en werden hier gedurende de neerwaartse trend consequent lokale toppen gevormd.

Dat na 80 dagen de 200 MA’s eindelijk werden teruggewonnen in combinatie met het belangrijke prijsgebied $40.0000 - $41.000 verstelde ons dat er dit keer daadwerkelijk iets veranderd was ten opzichte van al die weken daarvoor. Dit resulteerde in de dagen daarna dan ook in een stijging van ruim 13%.

Maar door de daling van ruim 10% in de afgelopen dagen worden we gedwongen onze bullish mindset van de afgelopen twee weken opnieuw te beoordelen. Door de daling hebben we op dit tijdsbestek, nadat we eerder al een lower high gevormd hadden, een lower low gecreëerd, of aan het creëren zijn. Dit betekent dat we nu al te maken hebben met een trendwijziging van bullish naar bearish op dit tijdsbestek en dit vergroot de kans op verdere koersdalingen aanzienlijk.

Bitcoin Update: serieuze bedreiging voor de bulls, koers rond $40.000

Daarnaast zien we ook op dit tijdsbestek hoe cruciaal het huidige prijsniveau is. Naast het feit dat we op dit moment (nog) support vinden aan de onderkant van het supportgebied rond $40.000 bevindt zich hier ook de 200 MA. Gaat support hier verloren dan zullen we ons moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit en er rekening mee moeten houden dat de recente bullish prijsactie niet meer is dan een tijdelijke afwijking.

Waarbij we er vanuit gaan dat we op zoek gaan naar het volgende supportgebied vlak boven de $38.000. Gaat support hier verloren focussen we ons op het supportgebied daaronder rond $36.000, etc. Van support naar support totdat prijsactie ons een goede reden geeft hier anders over te gaan denken, een teken van kracht.

Een goede reden om hier anders over te gaan denken zou het terugvorderen van de 200 EMA zijn in combinatie met het prijsgebied rond $44.000. Kortom er is werk aan de winkel voor de bulls voordat de bearish trend op de hogere tijdsbestekken de situatie weer volledig naar zich toe trekt en we op alle tijdsbestekken weer te maken krijgen met een sterk bearish beeld.

Bitcoin Update: serieuze bedreiging voor de bulls, koers rond $40.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin Update: serieuze bedreiging voor de bulls, koers rond $40.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties