Bitcoin analyse: koers nog altijd onder grens van $40.000

Bitcoin analyse: koers nog altijd onder grens van $40.000

De bitcoin koers is vandaag onder het midden van de prijsrange $39.250 uitgekomen en test het op het moment van schrijven als weerstand. Sinds onze terugkeer in de prijsrange op 6 april, houden we mid-range al in ons vizier en bestempelde het als een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden. De afgelopen weken en dagen hebben we al meerdere keren gezien waarom.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD. Het terugwinnen van mid-range als support moet verdere daling richting $34.000 voorkomen!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek 

Op de 4 uurgrafiek houden we nog altijd de prijsrange waarin we handelen goed in de gaten en die loopt zo ongeveer van $44.500 tot $34.000. Op het moment van schrijven handelen we net iets onder het midden van de prijsrange. In de afgelopen weken hebben we hier tot nu toe, al dan niet na een korte afwijking, succesvol support weten te vinden.

Op dit moment wordt mid-range $39.250 als weerstand getest. Wanneer we er op korte termijn niet in slagen om hier succesvol weerstand te doorbreken, hebben we waarschijnlijk de poort geopend voor een verdere daling richting range low rond $34.000. Wat zou betekenen dat ook het tweede deel van onze prijsrange-analyse (van mid-range naar range low) voltooid wordt.

Bitcoin analyse: koers nog altijd onder grens van $40.000

De enige manier om dit idee/scenario tijdelijk op pauze te zetten of wellicht volledig te ontkrachten, is door op korte termijn iets belangrijks te doen, dus meer dan enkel een bounce. Anders is het meer dan redelijk om sterk rekening te houden met een aanhoudende neerwaartse trend. Dit is precies dezelfde mindset die we ook de hele weg naar beneden, vanaf range high naar mid-range, succesvol hebben toegepast.

Wanneer we het volumeprofiel erbij pakken bevestigd ook die dat het midden van onze prijsrange een interessant en belangrijk prijsniveau is. De POC (Point of Control) begeeft zich namelijk rond $39.000 (paarse lijn).

Bitcoin analyse: koers nog altijd onder grens van $40.000

Dat we rekening houden met een aanhoudende neerwaartse trend wil overigens niet zeggen dat we op zeer korte termijn iets van een beweging omhoog kunnen krijgen. We zien namelijk dat er op de 4 uursgrafiek (drievoudige) bullish divergentie is ontstaan en die zou de koers op korte termijn weer wat op kunnen laten veren. Bijvoorbeeld richting de 200 EMA rond $41.500 en mogelijk de 200 MA rond $43.000.

Maar alleen dit is nog niet genoeg om echt iets belangrijks te doen en onze verwachting van een aanhoudende neerwaartse trend te pauzeren of volledig aan de kant te zetten.

Bitcoin analyse: koers nog altijd onder grens van $40.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek 

Het terugwinnen van mid-range $39.250 als support, door hier echt uurlijkse kaarsen boven te gaan sluiten, in combinatie met het terugwinnen van het prijsgebied rond $39.700 EN de 200 MA’s, zou een eerste teken van kracht op dit lage tijdsbestek zijn. Mogelijk het begin van iets ‘belangrijks’ zoals we zojuist hebben besproken bij de 4 uurgrafiek.

Maar zolang dat niet gebeurt, is er maar weinig hoop op een einde aan de huidige neerwaartse trend op hele korte termijn...

Bitcoin analyse: koers nog altijd onder grens van $40.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: koers nog altijd onder grens van $40.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties