Bitcoin Update: zijwaarts vlak boven cruciaal support rond $47.000

Bitcoin Update: zijwaarts vlak boven cruciaal support rond $47.000

Bitcoin (BTC) heeft het weekend een poging gedaan de trend op de lagere tijdsbestekken om te buigen, maar vooralsnog laat alleen de daggrafiek een bullish beeld zien. Komt de bullish trend de komende dagen in gevaar of weten de bulls tijdig in te stappen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,827.79USD, we bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De 200 MA op de daggrafiek valt nagenoeg samen met de onderkant van het weerstandsgebied rond $47.000 en de recente low van $46.200. Het mag duidelijk zijn dat het van groot belang is voor de bulls om ervoor te zorgen dat de koers de komende dagen niet onder genoemde trio uit gaat komen.

Het verliezen van de 200 MA als support betekent automatisch een lower low en dus een breuk in de huidige bullish marktstructuur. Het testen van de huidige opwaartse trend vlak boven de 200 MA en rond het supportgebied $47.000, lijkt voor de komende dagen het meest logische scenario. Uiteraard hopen we dat de huidige opwaartse trend zich vervolgens gewoon zal voortzetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De daggrafiek is momenteel het enige tijdsbestek dat ons vertelt dat de trend omhoog is. Wanneer we inzoomen op de lagere tijdsbestekken zien we dat die voorlopig bearish zijn.

Bitcoin Update: zijwaarts vlak boven cruciaal support rond $47.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Technisch gezien is bitcoin erin geslaagd afgelopen zaterdagnacht een higher high neer te zetten en vanuit een technisch oogpunt is hier geen speld tussen te krijgen. In de vorige update hebben we gesproken over het feit dat het nog te vroeg was om van een echte trendwijziging te spreken en de reden hiervoor hebben we vandaag gezien.

Zoals gezegd is de higher high van zaterdagnacht vanuit technisch oogpunt een feit. De reden dat de echte overtuiging ontbreekt komt doordat de higher high enkel gevormd werd door een flinke wick aan de bovenzijde (gele cirkel).

Bekijken we de higher high vanuit een ander oogpunt kunnen we de high ook analyseren als een ‘sweep of the highs’, het door een flinke wick aantikken van hoogtepunten. De nodige liquiditeit wordt opgehaald door stop loss orders van shortposities aan te tikken, voorafgaand aan de echte neerwaarts trend die volgt en dit is precies wat we de afgelopen 24 uur gezien hebben.

Na de high van zaterdagnacht heeft bitcoin gisteravond een lower high neergezet die vandaag is opgevolgd door een lower low. Op dit moment hebben we op dit tijdsbestek dus te maken met een bevestigde neerwaartse trend.

Bitcoin Update: zijwaarts vlak boven cruciaal support rond $47.000


Ondanks dat we nu te maken hebben met een bearish markstructuur is er eigenlijk weinig veranderd ten opzichte van de afgelopen dagen. We begeven ons nog altijd boven het supportgebied $47.000 en de koersbewegingen van de afgelopen dagen zijn, als we uitzoomen, niet veel meer dan zijwaartse prijsactie.

Maar mochten we de komende uren/dagen verder naar beneden gaan dan zal het supportgebied rond $47.000 opnieuw een cruciale rol gaan spelen. Komen we hieronder terecht is het waarschijnlijk dat we een verdere beweging naar beneden gaan zien richting de beide 200 MA’s rond $44.800.

Gezien de huidige trend houden we rekening met een bearish scenario, maar mochten we voordat het supportgebied $47.000 getest wordt al de nodige kracht zien, zullen we onze verwachtingen positief moeten bijstellen. Dit werkt altijd beter dan uitgaan van het meest positieve scenario om vervolgens je verwachtingen naar beneden bij te moeten stellen.

Bitcoin Update: zijwaarts vlak boven cruciaal support rond $47.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Op dit tijdsbestek zien we de zijwaartse prijsactie zoals zojuist besproken goed terug. We zien de koers de afgelopen dagen bewegen rond, vlak onder of boven de beide 200 MA’s. Wat verder opvalt is dat de MA’s inmiddels redelijk horizontaal bewegen en dit zien we dan ook terug in de huidige zijwaartse prijsactie. Een echte duidelijke trend is op dit tijdsbestek op dit moment dan ook niet waarneembaar.

Koersschommelingen tussen het supportgebied $47.000 aan de onderkant en $49.600 aan de bovenkant, kunnen we vooralsnog scharen onder de noemer zijwaarts. Een uitbraak in één van beide richtingen zal naar alle waarschijnlijkheid het begin van een nieuwe trend betekenen en de MA’s zullen zich vervolgens in de richting van de nieuwe trend gaan bewegen.

Bitcoin Update: zijwaarts vlak boven cruciaal support rond $47.000

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur met LED verlichting, Bitcoin Chocolade en Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Bitcoin Update: zijwaarts vlak boven cruciaal support rond $47.000
Lees meer over:
Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties