De Elliott Wave-analyse van de Week van valutahandelaar Peter Noppen: de korte en lange termijn verwachting van ethereum

De zelfstandige valutahandelaar Peter Noppen (LinkedIn) gaat de komende maanden bij Bitcoin Magazine Benelux een aantal cryptomunten bespreken. Deze keer: ethereum, de cryptomunt van o.a. Vitalik Buterin die de komende maanden moet bewijzen dat zijn netwerk toekomstbestendig is voor de enorme groeistuipen van het ethereum-netwerk.

De Elliott Wave-analyse van de Week: ethereum

Als we naar de daggrafiek van ethereum kijken (zie hierboven), zien we dat de koers zich nog altijd in correctieve Wave 4 bevindt. De grootste koersbewegingen doen zich zo goed als altijd voor in Waves 3, zoals ook hier goed te zien is. We herkennen deze Waves 3 aan het grootste momentum, zoals hier wordt vertaald in de zogeheten Awesome Oscillator (AO).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Elliott Wave-analyse van de Week van valutahandelaar Peter Noppen: de korte en lange termijn verwachting van ethereum

Deze indicator is ooit gecreëerd door Bill Williams, de geestelijk vader van “Trading Chaos” en tevens één van mijn grote inspiratoren.

Zodra deze AO de nullijn kruist, is Wave 4 bevestigd. Dat betekent dus niet dat deze pas dan als een Wave 4 wordt aangemerkt, het gaat alleen om een bevestiging! Wave 4 begint daarmee vanaf het einde van Wave 3, hier gemarkeerd met het blauwe vierkantje.

Zodra deze Wave 4 helemaal compleet is, zal de koers een nieuwe stijging inzetten in de vorm van finale Wave 5. Deze Wave 5 zal, als mijn interpretatie klopt, een nieuwe “all time high” neerzetten.

We zullen nu inzoomen op (het waarschijnlijk laatste deel van) deze Wave 4, om te kijken wat de stand van zaken is. Dit doen we door naar een kleiner tijdsraam te kijken, in dit geval de 4-uur grafiek. We beginnen deze analyse vanaf de zwarte verticale lijn.

De Elliott Wave-analyse van de Week van valutahandelaar Peter Noppen: de korte en lange termijn verwachting van ethereum

Het heeft er alle schijn van dat we hier te maken hebben met een zogeheten “impulsive” Wave (= in de richting van de trend. Ter onderscheid: er zijn ook “corrective” Waves, welke tegen de trend in bewegen).

Deze “impulsive” Waves bestaan uit een 1-2-3-4-5 structuur, die ik hier heb ingetekend. De koers lijkt zich ook hier in een Wave 4 te bevinden, echter wordt dit pas bevestigd zodra de Awesome Oscillator (AO) de nullijn kruist!

Één van de 3 hoofdregels van de Elliott Wave Theory luidt, dat Waves 4 nooit een slotkoers in het bereik van Waves 1 mogen laten zien (hier aangeduid met de rode horizontale lijn). Pas wanneer deze Wave 4 voltooid is, wordt het mogelijk een target gebied aan te geven voor het laagste punt, het einde van Wave 5.

Bovendien zien we in bijna alle gevallen dat er divergentie optreedt tussen Waves 3 en Waves 5. Dit kenmerkt zich doordat de koers een nieuwe lagere “low” laat zien, terwijl de AO een nieuwe hogere “low” toont.

Zodra deze correctie, zoals deze op de daggrafiek te zien is, volledig is, verwacht ik dat ethereum zijn weg naar een nieuwe “all time high” zal inzetten. Temeer wanneer de rode trendlijn wordt doorbroken!

Over valutahandelaar Peter Noppen

Peter Noppen heeft diverse commerciële functies bekleed in het verzekeringswezen, alvorens hij wegens ziekte afgekeurd raakte. Hij is zich vervolgens gaan toeleggen op speculeren op de valutamarkt, de Foreign Exchange, ook wel bekend als FOREX. Peter heeft zich daarbij vooral bezig gehouden met het bestuderen van Elliott Wave Theorie, gecombineerd met Fibonacci levels. Inmiddels is hij daarmee zeer succesvol en geeft hij ook internationaal, online les in Elliott Wave Theory, vaak afgekort tot EWT. Daarnaast heeft hij een behoorlijk aantal, op EWT gebaseerde, publicaties en analyses op zijn naam staan op diverse sites.”

Meer van Peter Noppen lezen?

Lees meer over:
Ethereum

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

Lees meer