Gaat de bitcoin koers verder in het rood dit weekend?

Gaat de bitcoin koers verder in het rood dit weekend?

Door de daling van 5% in de afgelopen week zijn we na 10 dagen alweer terug in de prijsrange. Het lijkt er sterk op dat ons verblijf boven de prijsrange slechts een tijdelijke afwijking betreft en dit hadden we liever anders gezien.

Als we er op korte termijn niet in slagen weer terug te keren boven range high $44.500 is de kans groot dat we verder gaan dalen richting het midden van de prijsrange $39.250. De bitcoin koers staat momenteel op 18,758.35USD. We bespreken de grafieken en waar we de komende dagen op moeten letten.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Na tien dagen boven de prijsrange gehandeld te hebben worden we nu door de huidige marksituatie gedwongen aan te nemen dat ons verblijf boven de prijsrange slechts een tijdelijke afwijking betreft. In recente updates hebben we rekening gehouden met een dergelijk bearish scenario, ondanks het feit dat dit niet het meest waarschijnlijke scenario was en we het liever anders zouden zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu we teruggekeerd zijn binnen de prijsrange en ook de 200 EMA als support verloren hebben, vallen we terug op onze prijsrange-analyse, net als in de drie maanden hiervoor. Dit betekent dat we, al dan niet na een bearish retest van range high, er rekening mee houden dat we terug kunnen vallen richting mid-range $39.250 en als we daar support verliezen zelfs richting range low $34.000.

Dus van range high, naar mid-range, naar range low en andersom van range low, naar mid-range naar range high. Dit proces blijft zich herhalen net zolang totdat we uiteindelijk weer uit de prijsrange breken, in welke richting dan ook en op welk moment dan ook.

In geval van een uitbraak uit de range geeft dit ons opnieuw een goede reden om verdere uitbreiding te verwachten in de richting van de uitbraak. Maar ook dan zullen we wederom in ons achterhoofd moeten houden dat het ook dit keer om een tijdelijke afwijking zou kunnen gaan.

Een uitbraak uit een flinke prijsrange als recent, kunnen we niet afdoen met het principe dat het niets betekent. Want in de meeste gevallen zien we na een uitbraak uit een prijsrange verdere uitbreiding in de richting van de uitbraak. Dit betekent dat we het in de meeste gevallen wel bij het rechte eind zullen hebben. Daarnaast hebben we een duidelijk invalidatiemoment (terugkeer in de prijsrange) waarop verdere uitbreiding niet meer het meest waarschijnlijke scenario is en dit helpt ons om eventuele verliezen te beperken.

Tot slot bestaat er nog een mogelijkheid dat de terugkeer in de prijsrange, net als begin augustus 2021 (gele cirkel), ook om een tijdelijke afwijking gaat en we alsnog richting $52.000 kunnen gaan stijgen. Grote verschil is wel dat we toen nog support wisten te vinden rond de 200 EMA en we hier in de huidige situatie al onder handelen. Om boven range high en de 200 EMA uit te komen is een stijging van circa 4% nodig.

Gaat de bitcoin koers verder in het rood dit weekend?
Gaat de bitcoin koers verder in het rood dit weekend?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek 

Meest bullish scenario voor de komende dagen is, zoals zojuist besproken bij de daggrafiek, het heroveren van de range high $44.500. Waardoor ons verblijf in de prijsrange ook beperkt blijft tot slechts een tijdelijke afwijking. Zolang we support blijven houden van de 200 MA’s op dit tijdsbestek is er nog hoop op een snelle terugkeer boven de prijsrange. Maar gaan de 200 MA’s verloren, is er maar weinig wat ons er van kan weerhouden het midden van de range $39.250 op te gaan zoeken.

Naast de 200 MA’s hebben we als ‘range trader’ twee interessegebieden die we de komende periode in de gaten houden: mid-range $39.250 en range low rond $34.000.

Gaat de bitcoin koers verder in het rood dit weekend?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek 

Nadat de 200 MA’s half maart werden teruggewonnen begonnen ze omhoog te hellen, diende een aantal keer als ondersteuning van de lokale uptrend en gaf een solide weergave van de trend. In de afgelopen week begon de sterke uptrend te haperen.

Dit zien we goed terug door te kijken naar hoe de koers begon te stuiteren rond de 200 MA’s, er vlak onder, er weer vlak boven en weer terug eronder. Daarnaast begonnen ze van sterk omhoog hellend af te vlakken naar horizontaal hellend.

Inmiddels zien we dat de MA’s bearish naar beneden hellen, wat een bevestiging is van een trendbreuk, in ieder geval voor de korte termijn. De 200 MA’s naderen range high $44.500 en zullen hoogstwaarschijnlijk voor de nodige weerstand gaan zorgen.

De bulls kunnen pas opgelucht ademhalen als range high in combinatie met de 200 MA’s op dit tijdsbestek worden teruggewonnen. Tot die tijd houden wij er sterk rekening mee dat ergens in de komende dagen/week ons eerste interessegebied mid-range $39.250 geraakt gaat worden.

Gaat de bitcoin koers verder in het rood dit weekend?
Gaat de bitcoin koers verder in het rood dit weekend?

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Gaat de bitcoin koers verder in het rood dit weekend?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties