Bearish Signaal voor Bitcoin: Whales Cashen Massaal BTC uit op $44.000

1700 totale weergaven
Bitcoin Whale

De waarde van Bitcoin heeft een piek bereikt rond $44.000, en het lijkt erop dat grote investeerders, oftewel whales, hun bitcoins verkopen. Een kanaal op Telegram laat zien dat er veel Bitcoin naar de beurzen wordt gestuurd. Dit werd op onlangs gemeld door Onchain Edge, een signaal dat wijst op een mogelijk hoogtepunt voor BTC. In dit artikel nemen we een kijkje waarom deze signalen mogelijk bearish zijn voor Bitcoin.

Bearish meldingen van Onchain Edge

Op 11, 20 en 22 december werden er opvallende meldingen gemaakt: de gemiddelde hoeveelheid Bitcoin die naar beurzen werd gestuurd was meer dan 15 BTC, met specifieke gemiddelden van 26.96 BTC, 15.56 BTC en 18.15 BTC.

Een andere grafiek van Onchain Edge toont aan dat elke keer als er een grote instroom van Bitcoin naar de beurzen was, dit gebeurde net na een prijsstijging. Hierna volgde vaak een piek in de genoemde zone van $44.000.

Houdige koers van Bitcoin

Op dit moment is de waarde van Bitcoin $43.342. De prijs beweegt zich weer in een bekend prijsgebied waar het voor het eerst in april 2022 binnenkwam en later verliet op 11 december. Het verlies van dit gebied viel samen met de eerste grote melding van Bitcoin-instroom van 26.98 BTC. Bitcoin testte meerdere keren het lagere niveau van dit bereik rond $42,800 voordat het op 20 december opnieuw binnenkwam – op dezelfde dag als de tweede grote melding.

Met al deze informatie bevindt Bitcoin zich nu op een kritiek moment na de derde grote melding. Het gemiddelde van 18.15 BTC dat naar de beurzen stroomt, zou weer een belangrijke beweging in de prijs kunnen veroorzaken, waarbij het hoogste punt nu op $44,729 ligt.

Hoe het verder gaat, hangt af van verschillende factoren. Wat wel opvalt, is dat Bitcoin een sterke kracht laat zien in de Relative Strength Index (RSI), wat betekent dat de prijs mogelijk nog kan stijgen, zelfs als de grote investeerders besluiten hun aandelen te verkopen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhales

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...