Goedemorgen Bitcoin: ETF’s verzamelen ruim 200.000 BTC in korte tijd

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Spot Bitcoin ETF’s Schudden de Cryptomarkt Op: Fondsen Verzamelen 200.000 BTC

Binnen slechts enkele weken na hun introductie hebben negen nieuwe spot bitcoin ETF’s in de VS, met uitzondering van Grayscale’s omgezette fonds, een indrukwekkende hoeveelheid van meer dan 200.000 BTC in beheer. Deze snelle verzameling van bitcoin door de fondsen markeert een significant moment voor de cryptomarkt, waarbij BlackRock’s IBIT en Fidelity’s FBTC de voorhoede vormen met respectievelijk meer dan 80.000 en 68.000 BTC onder hun beheer.

Deze fondsen, waaronder namen als Bitwise, Ark 21Shares, en WisdomTree, vertegenwoordigen samen bijna 1% van de totale voorraad bitcoin, wat hun onmiddellijke impact en de groeiende vertrouwen in bitcoin als investeringsoptie benadrukt. Hun succes overtreft zelfs dat van gevestigde spelers zoals MicroStrategy en zet nieuwe standaarden voor investeringen in digitale valuta.

Ethereum op koers ATH in Q1 en Waarde Verdubbeling 2024

De Ethereum koers is in de afgelopen week met meer dan +7,5% gestegen. Zo heeft de populaire crypto zelfs het belangrijke $2.500 koers niveau doorbroken. Momenteel maakt ETH een korte correctie mee, en ligt de koers net onder de $2.477.

Hoewel Ethereum eind januari moeite had weer op gang te komen na het bedaren van de institutionele interesse in de spot Bitcoin ETF, rapporteren grote instituties zoals Finder en Coinbase dat Ethereum binnenkort verder zou kunnen klimmen.

In dit artikel kijken we naar de factoren die invloed kunnen hebben op de Ethereum koers in de komende weken en maanden en waarom bekende analisten inzetten op een nieuwe ATH in de komende maanden en mogelijk zelfs een waardeverdubbeling voor eind 2024.

‘Sommige Bitcoin ETF’s Halen Einde van 2024 niet’

Valkyrie’s Chief Investment Officer Steven McClurg waarschuwt dat de concurrentie in de sector van Bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) zo hevig is, dat tegen het einde van het jaar niet alle huidige uitgevers overeind zullen blijven. McClurg voorspelt dat van de tien huidige uitgevers slechts ongeveer zeven of acht zullen overleven, gezien de hoge kosten en de felle prijzenoorlog die de winstgevendheid van nu al worstelende uitgevers kan aantasten.

Sinds de Securities and Exchange Commission op 10 januari goedkeuring gaf voor de eerste reeks Bitcoin spot ETF’s, is er een sterke instroom van fondsen geweest. Valkyrie, ondanks de zware concurrentie van grote spelers zoals BlackRock en Fidelity, heeft een beheerd vermogen van ongeveer $123,7 miljoen bereikt op 8 februari, wat bescheiden is in vergelijking met de miljarden van zijn concurrenten.

De kosten verbonden aan het runnen van een spot ETF, waaronder beveiliging en bewaring, samen met de druk om de kosten te verlagen om investeerders aan te trekken, kunnen leiden tot het inkrimpen van het aantal uitgevers volgens McClurg. Hij benadrukt dat sommige uitgevers hun Bitcoin spot ETF’s mogelijk zullen moeten annuleren omdat ze niet winstgevend zijn en nooit winstgevend zullen worden.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...