Goedemorgen Bitcoin: koers schiet opnieuw omhoog, veel shorts geliquideerd

goedemorgen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin stijging zorgt voor $147 miljoen aan geliquideerde shorts in cryptomarkt

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft de grens van $51.000 overschreden, waardoor speculanten die hadden ingezet op een prijsdaling aanzienlijke verliezen leden. Volgens gegevens van het analysebedrijf CoinGlass hebben beleggers die shortposities op BTC hadden, meer dan $79 miljoen verloren in de afgelopen 24 uur. Over alle cryptomunten heen zijn shortposities ter waarde van $147 miljoen geliquideerd in dezelfde periode.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $51.680, een stijging van meer dan 6% in de afgelopen dag en 20% in de afgelopen week. Ondanks deze recente winsten, ligt de prijs van Bitcoin nog steeds 25% lager dan zijn all-time high van $69.044 in november 2021.

Bitcoin schiet door $51.700, Cathie Wood bullish op ETF’s

De bitcoin prijs is vanochtend naar $51.700 geschoten, het hoogste punt van de koers sinds december 2021. Een nette plus van 3,5% over de afgelopen 24 uur. Afgelopen week gaat het om een pomp van maar liefst 20%.

De market cap is boven de 1.000 miljard dollar gestegen, merkt analist _Checkmate op.

Oprichter Digitex riskeert vijfjarige celstraf wegens illegale cryptobeurs

De CEO van crypto futures exchange Digitex zit in de problemen. Volgens de federale rechtbank van Florida heeft Adam Colin Todd “opzettelijk nagelaten een adequaat anti-witwasprogramma (AML) door te voeren”.

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie stelt in een verklaring dat de dader “er opzettelijk voor zorgde dat Digitex de Bank Secrecy Act overtrad.” Todd had geen Know Your Customer (KYC)-normen doorgevoerd en geïmplementeerd in de beurs. Laat staan dat de regels omtrent antiwitwasregels konden worden gehandhaafd.

Todd werd in 2022 al aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) wegens overtreding van de Commodity Exchange Act (CEA). De rechtbank beschuldigde de Amerikaan ervan dat hij verschillende bedrijfsentiteiten gebruikte voor het runnen van een illegaal handelsplatform voor cryptoderivaten.

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...