Tim Byun van OKCoin: “We hebben extra wettelijke goedkeuring nodig voor security tokens”

Tijdens de Paris Blockchain Summit spraken met met Tim Byun. Hij is de CEO van OKCoin en verteld ons meer over de platformen waaraan gewerkt wordt. Verder geeft hij zijn visie over wash trading en legt hij uit hoe het zit om security tokens op een platform aan te bieden.

Luister je liever naar dit interview? Niet getreurd: onderaan dit artikel is de video bijgevoegd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je bent inmiddels bijna een veteraan in de blockchain-wereld. Zou je uit kunnen leggen wat je de afgelopen jaren hebt gedaan?

"Natuurlijk! Ik sinds nu ongeveer 2,5 jaar bij OKCoin. Maar ver daarvoor mocht ik in juni 2014 al onderdeel worden van de cryptofamilie bij BitPay. Daarvoor was ik al jaren aan het werk in de traditionele financiële industrie. Ik was de man van de AML bij VISA voor ongeveer vijf jaar en daarvoor was ik een bank regulator bij de FDIC en de Federal Reserve Bank voor in totaal 16 jaar."

"Ik de mooie en ook ongelukkige kanten van een valuta gezien in mijn financiële carrière. Toen ik afstudeerde in 1991 hadden we een recessie en een financiële crisis. Dit was de SNL crisis (savings and loan crisis, red.). Duizenden banken vielen in die recessie om. Daarna kwam natuurlijk ook nog de recessie van 2008."

Laten we even naar OKCoin kijken. Wat is precies het verschil met OKEx?

"OKCoin is onze fiat-to-token trading platform terwijl OKEx ons token-to-token handelsplatform is. Dit zijn twee verschillende bedrijven die op twee verschillende domeinen en met twee verschillende teams werken. Het is ook bedoeld voor twee verschillende doelgroepen met elk een haar eigen wensen en needs."

"Het grote verschil is dat, als je FIAT hebt zoals Amerikaanse Dollars of Koreaanse Won, je dit in OKCoin kwijt kunt. Voor OKEx móét je tokens naar het platform brengen om ze te handelen. We hebben ook een handelspaar met de euro. We hebben sinds oktober 2018 ons eigen Europese OKCoin team en kantoor en Jovan Gavrilovic uit Malta is daar onze General Manager."

Er is in het algemeen veel kritiek op het handelsvolume dat voor meer dan 90% van wash trading afkomstig is. Ben je hier van op de hoogte?

"Ik ken het onderzoek. Wij hebben de collega's Bitwise uitgenodigd in ons kantoor in San Francisco. Helaas zaten we niet in de top 10 van beste cryptobeursen. Ze lieten weten dat wij in die lijst hadden gestaan als ons Bitcoin-USD paar meer dan een $1 miljoen was geweest. Sinds de run van april behalen we dit makkelijk, dus hopelijk staat OKCoin in een volgende editie wel op de lijst."

"Wat betreft OKEx denk ik dat traders ook moeten stemmen door middel van hun handelingen en acties op het platform. Wij hebben geweldige klanten en ik denk dat we meer analyse moeten doen naar handelsvolume in het algemeen. Maar toch denk ik dat OKEx van enorme waarde is voor haar gebruikers."

eToro heeft plannen om meer andere assets, zoals vastgoed en securities, op hun platform aan te bieden. Hebben jullie ook ambities om zulke activa aan te bieden?

"Absoluut, maar voor OKCoin als money-service-business uit de Verenigde Staten hebben we een goedkeuring voor een VFA (Virtual Financial Act, red.) framework. Securities liggen wettelijk in een ander framework, dus deze kunnen we niet aanbieden op ons platform."

"We hebben wel een samenwerking met de Stock Exchange van Malta (MSX) lopen en we hopen daar securities te kunnen aanbieden met de daarvoor juiste wettelijke goedkeuring. Het ligt er dus maar net aan wat lokale regularities zijn. Waar mogelijk willen wij gewoon innovatieve producten leveren."

Bekijk hieronder het interview met Tim Byun. Abonneer op ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van alle interviews (die niet allemaal op deze website getoond worden).

Lees meer over:
interviewOKEx