Jack Lu van Wanchain: “Wij zijn de connector tussen verschillende blockchains”

Op de Paris Blockhain Week Summit spraken we met Jack Lu van Wanchain. In het interview spraken we onder andere over cross-chain oplossingen in interoperabiliteit van blockchains. Bekijk je liever de video? Onderaan dit artikel is de video bijgevoegd.

Het doel van Wanchain is om alle verschillende chains aan elkaar te connecten. Kun je dat iets uitleggen?

"WAN staat voor Wide-Area-Network en wij proberen een netwerk van blockchains te maken. We begonnen met de twee grootste blockchains bitcoin en ethereum en dit jaar werken we aan EOS. Voor het einde van het jaar willen we ook met 'private chains' en 'consortium chains' gaan samenwerken. Wij zijn dus slechts de connector en noemen het zelf ook wel de 'open finance connecting'. Wij willen dat de gedecentraliseerde toekomst niet op één blockchain plaatsvindt, maar op meerdere chains."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En als we dan deze interoperabiliteit hebben, zorgt dat dan ook voor schaalbaarheid en extra snelheid en veiligheid?

"De schaalbaarheid is een van de dingen die je er mee kunt oplossen ja. Je kunt de verschillende chains elk een specifieke taak laten uitvoeren. Dit kan dan bijvoorbeeld een bepaalde use case uit een industrie zijn. In plaats van alles op één chain te laten gebeuren, kan dit op meerdere, en zo los je de layer one schalbaarheidsproblemen op."

"Wanchain is een public chain op zichzelf maar tegelijkertijd bouwen we dus ook bruggen."

Tot nu toe is 2019 een jaar geweest om veel te bouwen. Je sprak over private chains en dus coöperaties om jullie technologie te implementeren. Hoe werken jullie hier mee samen?

"We hebben ook naar de wereld van de enterprises gekeken, ja. Een aantal maanden geleden zijn we met een Europees bedrijf, Telefónica, samen gaan werken. Samen met hun lokale branch ElevenPath, maar ook met Civic en Rivetz, werken we aan een cross-chain mobiele wallet. Ik geloof dat voor de massa-adoptie van de gedecentraliseerde wereld, de mobiele telefoon heel erg belangrijk zal zijn."

"Maar we werken ook aan de enterprise-side. Bij POS (Point-of-Sale) of e-commerce wordt gebruik gemaakt van enorm veel verschillende currencies. En ook hiervoor zijn er cross-chain oplossingen nodig. Wij werken zowel aan oplossingen voor op zowel mobiele telefoons als voor POS-systemen."

Voor jou staan Wanchain natuurlijk op plek één. Heb je nog twee andere projecten die je kan waarderen?

"Er zijn meerdere projecten. Toen wij ons project startten werkten we samen met AION en ICON en we hebben ook met COSMOS gepraat. Vandaag werken we allemaal aan dezelfde problemen, maar komen we met verschillende oplossingen. Mijn visie is om voor elkaar open te staan en om samen te werken om zo een betere toekomst voor ons allemaal te ontwikkelen."

"Recent zijn we met Hyperledger om tafel geweest om een standaardisatie van de interoperabiliteit te bedenken. Vroeg of laat moeten we bij elkaar komen om een standaard te ontwikkelen zoals de TCP/IP, HTTP en andere standaardprotocollen in de wereld van het internet."

Hebben de antwoorden van Jack Lu jouw interesse gewekt? Bekijk dan de volledige video waarin hij ook nog verteld over de samenwerking met Pundi X. Verder verteld Lu ook meer over zijn ervaringen en verwachtingen van de markt.

Lees meer over: