Nieuwsberichten » Bitcoin » Overheden verdienen honderden miljoenen aan in beslag genomen bitcoin

Overheden verdienen honderden miljoenen aan in beslag genomen bitcoin

Overheden blijken een flink deel bitcoin te bezitten en verdienen er goed aan. Nadat de FBI een drugszaak met succes heeft opgelost in Salt Lake City Utah, is nu ook Utah in bezit van 513 Bitcoins.

Utah

De oorspronkelijke eigenaar, Aaron Shamo, zit achter de tralies hoewel hij beweerde onschuldig te zijn. Natuurlijk de grote vraag wat de agenten met de cryptovaluta moeten doen.
Op het moment van inbeslagname waren de munten in totaal goed voor een waarde van zo’n 500.000 dollar.
Nu de koers door het dak gaat vertegenwoordigt het een waarde van zo’n 8,4 miljoen dollar. Een goed moment om te verkopen, zo denkt de FBI.
Een advocatenkantoor in Utah heeft het vereiste papierwerk al ingeleverd en de FBI zal de munten dan ook verkopen voor waarschijnlijk zo’n 17.000 dollar per stuk.

FBI

Een leuk extraatje voor de staat Utah dus. Maar de FBI staat er sowieso om bekend een groot aantal bitcoins te bezitten. Er gaan zelfs geruchten dat het op de mysterieuze Satoshi Nakamoto na, die de bitcoin ontwierp, de grootste eigenaar van bitcoins ter wereld is.
In 2014 gaf de U.S. Marshals Service al aan bijna 30.000 bitcoins te verkopen die zij in beslag had genomen bij de ondergang van darkweb marktplaats Silk Road. Ook andere inbeslagnames zorgden sindsdien voor miljoenen aan inkomsten voor de Amerikaanse overheid.
Andere overheden – van Australië tot Zuid Korea — kenden de afgelopen jaren op een zelfde wijze een aardige stroom aan inkomsten.

Duitsland

Ook de Duitse schatkist profiteert nu van de opgelopen koers van bitcoin. Zij zal zo snel mogelijk de 126 bitcoins die zij in beslag nam in 2014 gaan verkopen.
De bewuste bitcoins waren gebruikt bij de handel in drugs op het darkweb, op de platforms Hydra en Silkroad.
Inmiddels blijken de bitcoins die toentertijd 50.000 euro waard waren nu zo’n 1,9 miljoen euro waard.
Volgens justitie heeft de overheid niet bewust met de bitcoins gespeculeerd. Men moest lang wachten voor de papieren voor verkoop klaar waren terwijl de koers maar bleef stijgen.
Nu is het dus tijd voor de verkoop.

Bulgarije

Het blijkt tot niets te staan gekeken naar Bulgarije, waar in mei 213.519 bitcoins in beslag werden genomen door de Bulgaarse politie. Bij die actie werden ook 23 Bulgaren opgepakt.
Die duizenden bitcoins vertegenwoordigen vandaag de dag een waarde van zeker 3,5 miljard dollar!
Het is daarbij tot nu toe overigens nog onduidelijk wat de Bulgaarse overheid met de in beslag genomen bitcoins zal doen. Maar een verkoop lijkt toch erg aantrekkelijk.

Bronnen: Der Tagesspiegel, AP News, Coindesk, Time

Foto: Flickr / Alan Cleaver

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Chainalysis lanceert dienst om bitcoin-transacties op te sporen

Marvin Kroon

Bitcoin (BTC) analyse: Gaat de koers dit weekend de $10.650 opzoeken?

Redactie

Deze 4 altcoins presteren (op dit moment) beter dan bitcoin (BTC)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder