won

Ripple, de Western Union onder de crypto, pompt hard door Aziatische megadeal

Ripple (XRP) is in één week tijd 71 procent in waarde gestegen. De koers ligt op moment van schrijven op 1,69 dollar, omgerekend 1,41 euro per muntje volgens Coinmarketcap. In december schommelde de koers rond de 25 dollarcent, een stabiel koersniveau al sinds de zomer.

Japanse deal

De reden achter de stijging is dat de SBI Group, de Aziatische dochter van Ripple, samen met een aantal Japanse creditcardbedrijven een nieuwe partnership zijn gestart. Maar liefst 61 Japanse banken zijn bij de deal betrokken. Het consortium gaat een nieuw betaalsysteem uittesten voor twee grote Zuid-Koreaanse banken (Woori Bank en Shinhan Bank). Daarbij wordt onderzocht of de blockchaintechnologie van Ripple de creditcardbetalingen sneller en efficiënter kan laten verlopen.

Lees ook: 5 redenen waarom Ripple zo hard stijgt

bitcoin meester

Derde cryptomunt

Ripple is momenteel met een marktwaarde van 52 miljard euro de derde grootste munt op de markt na de bitcoin en ethereum. Dit komt ook omdat de waarde van bitcoin cash fors is ingezakt de afgelopen dagen.
Ripple geldt binnen de crypto-industrie als een vreemde eend in de bijt omdat het in haar filosofie juist nauw wil samenwerken met de gevestigde orde zoals (centrale) banken en overheden. De blockchaintechnologie van Ripple werkt razendsnel: binnen enkele seconden wisselt een bedrag van eigenaar. Creditcardbedrijven kunnen met de technologie hun voordeel doen.

Azië en Ripple, een geslaagd huwelijk?

Zakenblad Forbes biedt onder de kop “Asians Going Mad for Ripple’ uitgebreid aandacht aan de Ripple.

Ripple is volgens de Russische cryptoinvesteerder Alexey Ivanov, CEO van Polynom Crypto Capital, vooral populair onder Aziatische exchanges zoals de Zuid-Koreaanse Bithumb (+25% volumegroei in XRP) en Bitfinex in Hong Kong met respectievelijk 25 en 10 procent volumegroei in het afgelopen etmaal.

“Mensen voelen zich comfortabel met de naam en de technologie achter Ripple,” zegt Trevor Koverko, CEO van Polymath, een blockchainplatform voor startups die hun eigen cryptocurrencies willen lanceren. “Veel mensen beginnen zich te realiseren hoe groot een kans is tussen business en blockchain… en dat maakt Ripple een van de vroege winnaars in deze industrie.”

Bron: SBI Group / Forbes / Business Insider

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!