Amerikaanse banken agressief op zoek naar patenten blockchaintech

De financiële sector is meer dan welke sector dan ook op zoek naar patenten van de blockchaintechnologie.

Patenten blockchaintechnologie

Bijna 60 procent van alle blockchain-gerelateerde octrooien die in de VS worden aangevraagd, eigendom van blockchainbedrijven, worden aangekocht door de finance sector. Banken en andere financiële instellingen zijn agressiever geworden met een groter aandeel dan traditionele technologiebedrijven. Bank of America Corp. heeft volgens EnvisionIP meer patenten aangevraagd of ontvangen dan enige andere grote bank of techbedrijf. Envision IP is een advocatenfirma uit New York gespecialiseerd in patentenonderzoek. Haar onderzoek naar publiekelijk toegekende octrooien en toepassingen bracht 43 van de bank aan het licht, wat zegt dat ze 48 totaal heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Creditcards

Nummer twee is het bedrijf International Business Machines Corp, dat 27 patenten heeft aangevraagd en een partnership heeft met Mastercard. Deze creditcardleverancier heeft grootse plannen met de blockchain en heeft recent een nieuwe API gelanceerd, waarmee betalingen nog sneller en efficiënter moeten gaan verlopen.

Bron: Bloomberg / Bloomberg / Technology Review

Foto: Flickr.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...