Amerikaanse banken agressief op zoek naar patenten blockchaintech

De financiële sector is meer dan welke sector dan ook op zoek naar patenten van de blockchaintechnologie.

Patenten blockchaintechnologie

Bijna 60 procent van alle blockchain-gerelateerde octrooien die in de VS worden aangevraagd, eigendom van blockchainbedrijven, worden aangekocht door de finance sector. Banken en andere financiële instellingen zijn agressiever geworden met een groter aandeel dan traditionele technologiebedrijven. Bank of America Corp. heeft volgens EnvisionIP meer patenten aangevraagd of ontvangen dan enige andere grote bank of techbedrijf. Envision IP is een advocatenfirma uit New York gespecialiseerd in patentenonderzoek. Haar onderzoek naar publiekelijk toegekende octrooien en toepassingen bracht 43 van de bank aan het licht, wat zegt dat ze 48 totaal heeft.

Creditcards

Nummer twee is het bedrijf International Business Machines Corp, dat 27 patenten heeft aangevraagd en een partnership heeft met Mastercard. Deze creditcardleverancier heeft grootse plannen met de blockchain en heeft recent een nieuwe API gelanceerd, waarmee betalingen nog sneller en efficiënter moeten gaan verlopen.

Bron: Bloomberg / Bloomberg / Technology Review

Foto: Flickr.com

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!