Voetbalclub Everton sluit deal met eToro en haalt blockchain naar de voetbalwereld

Voetbalclub Everton sluit deal met eToro en haalt blockchain naar de voetbalwereld

Everton, de huidige club van Marcel Brands, heeft een deal gesloten met eToro. Dit is een investering- en handelsplatform dat onder andere gericht is op cryptocurrencies. Het was Everton dat dit nieuws in een persbericht naar buiten bracht.

eToro en Everton

Volgens het rapport is eToro nu de 'Official Online Trading Partner' van Everton. De samenwerking levert voor eToro naamsbekendheid op omdat het platform in Goodison Park, het stadion van Everton, geadverteerd zal worden. De commercieel directeur van de voetbalclub reageert op het nieuws:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Alan McTavish"]"Ik ben enthousiast om te onderzoeken wat kan worden bereikt door blockchain-technologie in de wereld van het het voetbal te brengen."[/penci_blockquote]

Maar wat houdt de samenwerking nu eigenlijk in? Daar wordt in het persbericht niet echt op in gegaan. Het enige dat we weten is dat het dus de 'Officiële Online Trading Partner' van Everton is.

eToro maakt investeringen in zowel de aandelen- en grondstoffenmarkt mogelijk, maar ook op het gebied van cryptomunten kun je bij ze terecht. Naast de samenwerking met Everton heeft eToro ook al een samenwerking gesloten met zes andere voetbalclubs uit de Premier League. Southampton, Tottenham Hotspur, Crystal Palace, Leicester City en Aston Villa zijn ook al van de partij.

Iqbal V. Gandham, manager van eToro is ook blij:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]We zijn verheugd om samen te werken met Everton en onderdeel te worden van de club in deze spannende tijd zo vlak vóór het begin van het seizoen. Als een wereldwijd investeringsplatform geloven we in samenwerkingen en kijken we ernaar uit om deel uit te maken van de club. We hopen samen met de de fans op een succesvol seizoen op Merseyside. ”[/penci_blockquote]

In April werd eToroX gelaunched. Dit is een cryptobeurs voor professionele handelaren die voldoet aan alle opgestelde regeltjes. Het ondersteunt handelsparen met Bitcoin, Ether, XRP, Dash, Bitcoin Cash en Litecoin. Verder zijn er acht stablecoins op het platform te vinden die de nationale valuta vertegenwoordigen.

Crypto in het voetbal

Eerder maakte AS Roma ook al bekend dat ze de cryptowereld in zijn gestapt. Zij werken samen met blockchain- en entertainment bedrijf Chiliz. Hier ging het om een voting platform dat het mogelijk maakt om fantokens in te zetten om beslissingen voor de club te maken.

Real Madrid gebruikt blockchain om collectors items te verifiëren. De verzamelplaatjes voor de fans zijn daarmee niet meer te vervalsen. De Braziliaanse club Atletico Mineiro, West Ham United en Paris Saint-Germain zijn ook al eens gekoppeld aan blockchaintoepassingen.

https://bitcoinmagazine.nl/2019/04/voetbalplaatjes-real-madrid-blockchain-verhandelen/

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
eToro

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties