Nieuwsberichten » Bitcoin » Cryptomarkt op alle fronten oververhit

Cryptomarkt op alle fronten oververhit

Bubbel of niet, dat de cryptomarkt lichtelijk oververhit is mag duidelijk zijn. De prijzen schieten door het dak, van zowel de bitcoin als andere cryptovaluta’s.

Prijs door het dak

Daarnaast wordt ook de populairste hardware wallet voor cryptovaluta steeds duurder. De fabrikant heeft namelijk laten weten tot eind maart niet meer te kunnen leveren door de grote vraag.
Webshops vragen daarom de hoofdprijs. De prijs van de Ledger Nano S ging in een paar dagen tijd drie keer over de kop. Was de stick vorige week nog voor 80 euro te koop, nu kost ie op de meeste plaatsen zo’n 250 euro.

Omdat de Nano Ledgers en Trezors momenteel schaars zijn heeft Bitcoin Magazine samen met hardware walletleverancier Cryptomaan een speciale actie: 10 euro korting op de hardwarewallet KeepKey. Bestel door hier te klikken!

Teveel aanmeldingen

Maar niet alleen dat, ook de vraag naar online wallets ging afgelopen week hard omhoog, met zoveel aanvragen dat veel beurzen nieuwe aanvragen tijdelijk on hold zetten.
Afgelopen week waren er al verschillende berichten over mensen die online wallets aanboden omdat exchanges de deuren hadden gesloten voor nieuwe aanmeldingen.


Ook op marktplaats stelden barmhartigen wallets beschikbaar. Daar moest dan wel een aardig prijsje voor betaald worden.

Bitcoins gestolen via usb-wallets

Natuurlijk wil iedereen wel zijn cryptovaluta veilig bewaren maar een gewaarschuwd mens telt voor twee: koop geen tweedehands hardware-wallet op bijvoorbeeld marktplaats.
Nu blijkt namelijk ook dat criminelen speciale usb-sticks of hardware-wallets verkopen, waarmee bitcoins en andere cryptomunten zijn te stelen.
De bedenker van de Ledger Nano S, één van de populairste hardware-wallets, waarschuwt voor die nieuwe vorm van oplichting.
Hij reageert op het verhaal van een gedupeerde die stelt dat zijn cryptomunten met een waarde van 34.000 dollar zijn gestolen, dit nadat hij een tweedehands Ledger Nano S op Ebay kocht.

Arnhem Bitcoinstad

Iets anders wat oververhit is, zijn de transactiekosten van de bitcoin.
Arnhem, de bitcoinstad van Nederland, is daarom tijdelijk gestopt met het accepteren van de cryptovaluta want de transactiekosten zijn namelijk veel te hoog.

Het initiatief genaamd “Arnhem Bitcoinstad” is ontstaan doordat drie bitcoin-enthousiastelingen in hun eigen woonplaats hun drankjes met bitcoins wilden afrekenen.
Zij gingen op pad om horeca-ondernemers te enthousiasmeren om bitcoins te accepteren.
Uiteindelijk, bij de feestelijke opening van Arnhem Bitcoinstad op 28 mei 2014, deden er 15 ondernemers mee.
Nu zijn zeker 118 zaken in de stad aangesloten bij het collectief: naast bars en restaurants ook tandartsen en schoenmakers.

Een van de oprichters, Patrick van der Meijde, laat nu weten dat hij een oplossing aan het bedenken is. Wellicht zullen klanten in de toekomst de transactiekosten zelf moeten gaan betalen.

Bronnen: NOS, BNR, RTL Nieuws

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Samsung investeert €2,6 miljoen in Ledger (+interview nieuwe ceo)

Wessel Simons

Eric Larchevêque (CEO Ledger): “Met een softwarewallet is je crypto onveilig”

Wessel Simons

Internationaal onderzoek: 70% centrale banken onderzoekt invoer cryptomunt

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder