Meltem Demirors voorspelt cryptohype door Wall Street bonussen

Vanaf 15 januari krijgen we mogelijk een nieuwe stormloop in cryptovaluta, aldus Meltem Demirors.
Zij is director bij de Digital Currency Group, een investeringsmaatschappij die belegt in cryptomunten en blockchainbedrijven. Ook geeft zij les bij het MIT en geeft zij advies aan het World Economic Forum (WEF).

Wall Street bonussen richting crypto

Demirors gaf een paar dagen geleden op Twitter aan dat er vanaf 15 januari een nieuwe cryptogekte mag worden verwacht wegens de uitbetaling van bonussen op Wall Street.


Tussen 15 en 31 januari worden normaliter de Wall Street bonussen uitbetaald. Soms loopt dit ook door in februari.
Aan de andere kant van de wereld, in China, worden de bonussen juist enkel in februari gestort.
Vorig jaar kregen virtuele munten ook al een enorme boost in januari en dat zal volgens Demirors dit jaar niet anders zijn.
Vooral de Wall Street-bankiers zullen een grote impact hebben op de prijzen, omdat hun bonussen nu eenmaal een stuk hoger zijn dan die van de gemiddelde bankier.

Demirors tegen Business Insider: “Wees voorbereid op een explosie”

Hogere bonussen dit jaar

Sowieso hebben de mensen op Wall Street dit jaar wat extra te besteden. De bonussen zullen dit jaar namelijk hoogstwaarschijnlijk 10 tot 20 procent hoger uitvallen dan vorig jaar.
Opvallend omdat het mogelijk de eerste substantiële stijging zal zijn sinds 2013, zo bericht CNBC.

Bonusuitkeringen direct in crypto

Een maand geleden liet de New York Post al weten dat Wall Street insiders menen dat zowel banken als brokers uiteindelijk ook om zullen gaan om bonusuitkeringen in cryptovaluta’s te doen.
Effectenadvocaat Aaron Kaplan gaf toen aan dat het idee van de bitcoin-bonus niet vergezocht is. Zeker aangezien verschillende partners in venture capital nu al virtuele tokens als onderdeel van hun bonuspakket accepteren.

GMO Internet Group

Japan is een van de landen waar cryptovaluta breed geaccepteerd wordt. Vorige maand werd bekend dat het in Tokyo gevestigde GMO Internet Group haar personeel de mogelijkheid biedt om deels in bitcoin uitbetaald te worden.
In het nieuwe loonsysteem krijgen meer dan 4000 medewerkers de mogelijkheid om een deel van hun salaris in de cryptovaluta te krijgen. De eerste medewerkers kunnen dat vanaf februari doen en later krijgt ook de rest van het personeel die mogelijkheid.

Bronnen: Business Insider, GMO, CNBC

Foto: Flickr / Sam valadi

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!