Bitcoin stijgt, litecoin flink hoger in anticipatie op hard fork

Een mini-rally zorgde ervoor dat bitcoin weer boven de 9.000 dollar per stuk aan deed.
Analisten kijken naar een volgende support zone rond de 10.500 dollar. Mocht die zone gebroken worden zouden de bulls weer de overhand kunnen krijgen.

Gisteren was het sowieso een goed nieuws dag voor cryptovaluta’s, met de top twintig aan grootste cryptovaluta’s in de plus met 5 tot 20 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Litecoin fork

De vreemde eend in de bijt was litecoin, in de positieve zin, met een plus van boven de 30 procent.
Wat daar voornamelijk aan ten grondslag ligt is het nieuws dat een litecoin fork aanstaande is, wat zou resulteren in een nieuwe cryptomunt, namelijk litecoin cash.
Beleggers in litecoin zouden zo gezegd 10 litecoin cash ontvangen, gratis en voor niets.

Het enige probleem daarbij is dat de oprichter van litecoin – Charlie Lee – beleggers waarschuwt voor de hard fork:

Maar dat betekent niet dat Lee niet positief is over zijn litecoin.

Kritiek

Lee kreeg eerder behoorlijk veel kritiek over zich heen toen hij half december aangaf zijn litecoins te verkopen. Het zou aangeven dat hij er enkel voor het geld in zat.

Zijn eigen gedachten aangaande het verkopen van zijn litecoins kwam er op neer dat Lee vond dat er een “conflict of interest” was. Lee gaf aan dat hij vaker werd beschuldigd dat hij op Twitter de prijs omhoog praatte voor eigen gewin.

“Some people even think I short LTC (litecoin)! So in a sense, it is conflict of interest for me to hold LTC and tweet about it because I have so much influence.”

Lee blijft dus een groot fan van litecoin hoewel hij zijn grootste aandeel verkocht zou hebben. Het lijkt er op dat hij zijn kindje liever volwassen ziet worden.
Met zijn opmerkingen over de fork iets om in het achterhoofd te houden.

Bronnen: CNBC, Block Tribune

Foto: Flickr / BTC Keychain